Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

A sípályák rovására mehet a felmelegedés

Antalfi József | 2011.01.10. [16:58] | Utolsó módosítás: 2011.01.10. [18:19]

Gondot okozhat a január 10-eihez hasonló felmelegedés a legtöbb Székelyudvarhely melletti sípályán. Amennyiben nem lesz lehűlés az említett zónában, a továbbiakban kérdésessé válhat a környéken való sízés.

homorod_sipalya_02_b

Az esőzés következtében január 9-étől már bezárta kapuit a Havas Bucsin sípálya. A telefonos ügyfélszolgálat arról tájékoztatott, annyira kevés már a hó, hogy a pálya használhatatlanná vált.

„Elég sok hó elment nálunk is a szombat esti esőzés következtében” – tudtuk meg Péter Árpádtól, a Hargitafürdői Csipike pálya tulajdonosától. Both Csaba, a pálya adminisztrátora arról tájékoztatott, hogy hóágyúkkal megfelelővé tudták tenni a Csipikét. „Ez a felmelegedés egyelőre nem befolyásolja a sízést. Szombat este esett ugyan, viszont a síversenyt is meg tudtuk tartani” – fogalmazott Both, hozzátéve, hogy a pályán nincs fennakadás, és bárki jöhet, hódolhat ennek a téli sportnak.

Kenyeres Emőke, a Madaras Hargitán található Súgó pályát működtető panzió adminisztrátora elmondta, hogy egyelőre nincs gond. „Ha eső nem lesz, akkor a továbbiakban is használható lesz. Udvarhelyhez hasonlóan elég meleg van itt is, ami önmagában nem is lenne gond. A pályák az adottsághoz mérten elég jók” – fogalmazott az adminisztrátor. A Súgó pálya élőben megtekinthető webkamerán keresztül, a www.madarasihargita.hu címen.

A homoródi Lobogó sípálya tökéletesen működik, tudtuk meg az ügyfélszolgálattól. Korábban is megfelelően tudták üzemeltetni, az elkövetkező napokban sem lesz fennakadás az Udvarhelyhez legközelebbi sí- és szánkópályán.

A meteorológusok előrejelzései szerint a héten még tartani fog a felmelegedés, havazás csak péntekre várható.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
9.
Anonim
2011.01.11., kedd [11:11]
A tavalyelőtt szilveszterezni mentünk Homoródra mert mindenhol a médiában azt olvastuk,hallottuk,hogy a felmelegedés ellenére ott még működik a sípálya.Nos mire odaértünk a pálya le volt zárva,arra hivatkozva,hogy a legalsó hóréteget megmentsék.Eddig oké,megértettük.A hatéves kisfiúnk viszont talált magának a pálya mellett egy kis lejtőt ahonnan leereszkedett egy párszor,mire odajött a pálya tulajdonosa és nagyon durva,udvariatlan módon elzavarta onnan.Nem tudom mennyit fizet ez a tulajdonos a médiának a reklámozásért de mi többet nem kérünk a homoródi Lobogó sípályából.Ajánlom viszont mindenkinek a maroshévízi illetve borszéki sípályákat,ahol az infrastrukturától az udvarias szolgáltatásig mindenből jeles
8.
Anonim
2011.01.11., kedd [10:07]
En sokat jartam oda, szigoruak, neha merevek, de szerintem jogosan. De velem vagy elottem soha sem voltak udvariatlanok.
az, hogy sorba kell allni es aki megprobal settenkedni megszolitjak, nagyon helyes.
Az, hogy megszolitjak aki piaval es utcai bakkancsban a fekezesi zonaban lotyog, nagyon helyes.
Az, hogy kerik, hogy kettesevel felvonozzanak az emberek nagyon helyes, mert igy rovidebb a sor.

Es az, hogy egyedul naluk van rendes ho, az nekuk dicseret, de megyeszinten a szegyenek szegyene.
7.
lukasenko
2011.01.11., kedd [09:50]
a hadseregben sem kaptam annyi parancsot, letolást, rendreutasítást, figyelmeztetést, megaláztatást, mint a homoródi sípályán. (a pénzemért...
6.
Anonim
2011.01.11., kedd [09:00]
Hát enyhe kifejezés a "kissé". Nagyon parasztok s egyre több helyen hallom én is. Na de visszaüthet még ez a magatartás, s akkor a főnök csak magára vethet. (Fejétől büdösödik a hal)
5.
Balázs Péter
2011.01.10., hétfő [22:53]
Minden elismerés Homoródé. Valóban ugyesek !!!
Sajnos kissé parasztok. De ezen már nem lehet változtatni.
4.
Anonim
2011.01.10., hétfő [21:32]
Balazs Peternek : Homorodon legalabb egyaltalan hasznalnak ratrakkot, tobbet mint az osszes felsorolt palyakon egyutt. Ha mindenki ugy dolgozna mint ok, akkor a ket hires HArgita igazi siparadicsom lehetne.
3.
Anonim
2011.01.10., hétfő [21:15]
A tolvajosi pályára nem képesek egy normális felvonót szerelni, semmi befektetés, csak a pénz jöjjön, szerencs , hogy még senkinek nem törte el a hátgerincét az a felvonónak becézett léces nyavaja.Szégyen.
2.
Anonim
2011.01.10., hétfő [19:10]
Balazs Ur onnek tokeletesen igaza van!! En mar a nyaron irtam a Csiki Hirlap uzenofalara ezzel a temaval kapcsolatosan de sajnos semmi nem valtozott a tavalyi evhez kepest. Itt minden csak a penzszedesrol szol es semmi a minosegrol meg a sizok igenyeirol!Bar futna nekem is egy ausztriai sizesre de sajnos csak a penzehes ujgazdagok kinalta sizesnek nevezett atveresben van reszem!
1.
szerkesztők figyelmébe
2011.01.10., hétfő [18:00]
Homoródon 3 napja a Ratrack (pályakezelő gép) el van romolva!
Ezt miért hallgatják el?
Szerencsés vállalkozások ezek, hisz a média egész télen róluk ír. Azonban nem kell elfelejteni, hogy profitért dolgozó business-ről van szó, nem pedig karitatív akcióról.
Tisztelettel ajánlom a cikkíró figyelmébe, hogy a Madarasi Hargitán, annak ellenére, hogy a pályák harmada, esetleg néha csupán fele működik, mégis TELJESÁRÚ JEGYet szednek.
Tisztességes ez? Antalfi József úr legközelebb ezt a kérdést is feltehetné. vajon a fogyasztóvédelem mit szól ehhez? ? ?
Jó dolog, hogy vannak sípályák, de a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások minősége egyértelműen a pénzehségről árúlkodik.
A Madarasin 10-től 16-ig van program, azaz 6 ÓRA, OK.
Ellenben, ha ebből a 6 órából csak 4-et mennek a felvonók, tehnikai hibák miatt, akkor a reklamálóknak nics visszatérítve a kiesett 2 óra.
Itt is érdekelne a fogyasztóvédelem álláspontja.
Ennek is, mint minden éremnek két oldala van, én viszont szívesen olvasnék a székelyhonon az érem másik oldaláról is.
Olvastunk eddig eleget a -szegény - üzemeltetők gondjairól, most következhetne a szolgáltatásokat igénybevevők állaspontja. (..ja...és ha kérhetem, ne videóban, hisz akkor a caracal-i tesrvéreket fogjuk csupán látni.)
Tisztelettel,hűséges olvasójuk Balázs Péter, Udvarhely
Hozzászólások9