Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Az év szakeseménye Tusnádfürdőn

Pinti Attila | 2013.09.29. [18:40]

A köz- és magánszféra közötti együttműködéssel fellendíthető turizmusról tartottak kétnapos konferenciát Tusnádfürdőn. A hétvégi eseményen jelen volt a turizmusért felelős tárca nélküli miniszter is.

tusnadfurdoi konferencia vn 004_bBalról jobbra: Albert Tibor, Liliana Gresianu, Nicu Rădulescu, Maria Grapini, Răzvan Filipescu és Jean Adrian Andrei. Közös cél a turizmus felvirágoztatása

Maria Grapini, a kis- és középvállalkozásokért, illetve turizmusért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Răzvan Filipescu, az Országos Turisztikai Hatóság (ANT) elnökének jelenlétében köszöntötte a részvevőket pénteken Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere. Beszédében kiemelte, „a kincsekben bővelkedő térségben rejlő lehetőségek kiaknázása ugyan folyamatban van, de a további, nélkülözhetetlen beruházások megvalósítása – illetve befejezése – hiányában még körülményes a vendégek idecsalogatása”.  Jean Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa szintén az ásványkincsek gazdagságát és a környezet szépségét méltatta, „befektetés-botlasztónak” ítélve viszont az infrastruktúra állapotát. „Az ennek javítására irányuló állami beruházásokkal lehetséges csak a változtatás” – hangsúlyozta.

„Fantasztikus potenciál a környékben”

„Fantasztikus potenciál rejlik nemcsak Tusnádfürdőben, hanem az egész környékben” – vélte Nicu Rădulescu, a Romániai Gyógyfürdők Szövetségének (OPTBR) elnöke. Felhívta viszont a figyelmet, hogy a befektetések kizárólag akkor lehetnek sikeresek, ha az önkormányzat mellett a helybéliek is felkarolják az ügyet. „Fontos beruházás végére teszünk Tusnádfürdőn pontot. Elég volt az eddigi siránkozásból, most látszik a haladás” – utalt az elnök az ötmillió euróból felépült élményfürdőre, amelyben öt medence, továbbá masszázsszalon, sószoba, többfajta szauna és mofetta kapott helyet.

A felszólalások végén Albert Tibor rövid bemutatót tartott a város turisztikai látványosságairól, a szálláslehetőségekről, szabadidős tevékenységekről és beruházásokról. „Reménykedek benne, hogy az új élményfürdő meg fogja duplázni a turistáink számát” – emelte ki.

A nap folyamán a Romániai Gyógyfürdők Szövetsége, a Romániai Turisztikai Települések Országos Szövetsége és a Gazdasági Minisztérium közötti együttműködés szorosabbra fűzéséről is tárgyaltak. A megbeszélés során elhangzott, a befektetési piac hosszú távon csak akkor maradhat életképes, ha központosított pénzelosztás helyett az egyes területek sajátos igényeinek figyelembe vételével, magánberuházók bevonásával hoznak fejlesztéssel kapcsolatos döntéseket. Szombaton a konferencia részvevői a Mohos-tőzegláphoz látogattak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
ismeretlenismeros
2013.10.01., kedd [14:50]
2 eve azt mind halljuk egy vegbe, hogy jovo heten megnyilik az elmenyfurdo. Erre nagyon sokan kivancsiak es ez tudna meg valamennyi turistat idecsalogatni, csak mar elegunk van a sok hazugsagbol es abbol hogy a hires polgarmester ur ennyire semmibe veszi a tusnadfurdoi lakosokat, hogy igy nyiltan szemrebbenes nelkul az emberek szemebe tud hazudni. Kerdem en hogy meg meddig nezzuk ezt ?
Nem lehet utanna nezni, kideriteni, hogy hol akadt el a munka? Ne a penzt nezzek, mert azt elloptak. Ki a felelos ezert? Van gerincuk meg ezek utan kijelenteni, hogy Tusnadfurdoben fantasztikus potencia rejlik.
Szemtelen, hazug nepseg.
5.
szabaduszok szovetsege
2013.09.30., hétfő [12:08]
...a befektetések kizárólag akkor lehetnek sikeresek, ha az önkormányzat mellett a helybéliek is felkarolják az ügyet. „Fontos beruházás végére teszünk Tusnádfürdőn pontot. Elég volt az eddigi siránkozásból, most látszik a haladás” - mirol beszel Nicu Radulescu?

Lehet, hogy a helybeliek is felkarolnak az ugyet, ha tudnak, hogy mi tortenik az elmenyfurdovel. Egyelore csak pletyka szinten lehet tudni ezt-azt. (es a csiki hirlapba megjelent cikkekbol, amikbe a polgarmester bejelenti, hogy "jovo honapba", "hamarosan" vagy "majus 1" nyilik az elmenyfurdo)

Pontot tettek a beruhazas vegere? Ez azt jelenti, hogy meg lesz nyitva? Ha igen mikor? Erre mondjuk Pinti Attila ujsagiro is rakerdezhetett volna.

Jol mutat, hogy elkoltottek 5 millio eurot (koszonjuk szepen), de az elmenyfurdo meg mindig zarva van es ha igy haladunk, akkor megnyitas elott lehet megint kezdeni az epuletfelujitast, mert minden tonkremegy.

Gratulalunk! Az eddigi eredmeny titeket minosit!
4.
pista ba
2013.09.30., hétfő [09:06]
Ebbol a cikkbol az nem tiszta, hogy most akkor megnyilt vegre valahara a furdo? Ami nelkul Tusnadfurdo, csak Tusnad es nem furdo....
Vagy meg mindig azzal dicsekszunk es sosem lesz meg?
3.
Zeha
2013.09.29., vasárnap [21:25]
Kis optimista....., szines lehet az eleted....., pesszimizmus pesszimizmus utan....
2.
Egy másik szabadúszó
2013.09.29., vasárnap [19:27]
Hmmm, nem kell mindent elpolitizálni :)
1.
szabadúszó
2013.09.29., vasárnap [18:49]
Bemutatta a pógármester a szálláslehetőségeket. A fene a pofáját. Azt. Saját reklámot csinált ebből a közérdekű találkozóból is.
Hozzászólások6