Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Kiírják a közbeszerzést a Csiba és Oltfalu közötti út felújítására

Kovács Attila | 2017.01.11. [19:43]

Tavaly elmaradt, de idén kiírják a közbeszerzési eljárást a Csiba és Oltfalu közötti megyei útszakasz felújításának tervezésére és kivitelezésére. Azt még nem lehet tudni, hogy a munkálat mikor kezdődhet el.

csibai megyei ut vn 001_bAz aszfaltút Csiba végéig tart, onnan kell folytatni

Nem változott a helyzet egy év után sem a Csiba és Oltfalu közötti megyei besorolású úton – bár a két település közötti távolság nem túl nagy, az út állapota sok kívánnivalót hagy maga után. A 123F jelzésű út ezen szakaszán csak a településeken van aszfaltburkolat, ez Csibában a 13A jelzésű országúttól a kistelepülés északi széléig tart, és Oltfaluban folytatódik Csicsó, illetve Csaracsó felé.

Tavaly a Hargita megyei önkormányzat részéről elhangzott, hogy a még csak makadámútként használható, kevéssel több mint 1,5 kilométeres útszakaszt is leaszfaltozzák, a tevezés elkészítése érdekében pedig pénzt különítettek el. Akkor azt is megtudhattuk, hogy a kivitelezéshez szükséges költségeket a megyei önkormányzat saját forrásokból vagy kormányzati támogatásból biztosítja.

Kérdésünkre Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke szerdán azt mondta, ha van rá jogi lehetőség, akkor már az ideiglenes beruházási listán szerepelni fog a beruházás tervezése, és a szükséges közbeszerzési eljárást nemsokára kiírják. Mint később kiderült, ez meg is történik, a megyei önkormányzati képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén 25 ezer lejt különítettek el a tervezésre.

„A kivitelezésre engedélyezett terv után kerülhet sor, a munkálatok várható kezdetéről mindenkit értesíteni fogunk. Addig is az a kérésem az olvasókhoz, segítsenek abban, hogy lehetőleg a térségbeli tervezők jelentkezzenek, hisz ha újra több száz kilométerről lesz a nyertes, akkor előreláthatólag sok nehézséggel kell szembenéznünk” – értékelt a megyei tanács elnöke.

Ha az ígéreteknek megfelelően elkészül az említett útszakasz aszfaltozása, illetve befejezik a nagy teherbírású Csicsói Olt-híd építését, minden lehetőség adott arra, hogy a 123F jelzésű megyei út egy Csíkszeredát elkerülő, nagyobb forgalmú úttá váljon.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
4.
deltirol
2017.01.14., szombat [08:02]
Meg mindig nem ertem, hogy miert nem fontossagi sorrendbe aszfaltoznak. Csibanak, csicsonak van aszfaltozott utja a varos fele, de pl.Csinod,Egerszek,Lesod, 20km sarosuton tudja megkozeliteni az aszfalt veget. Vagy ok csak szavazaskor szamithatnak?
3.
Ekeferi
2017.01.12., csütörtök [12:28]
Hogy segítsenek mégis az olvasók h helyi cég tervezze te nagyokos?

Be eke barátom.
2.
nagy z
2017.01.12., csütörtök [09:46]

"...minden lehetőség adott arra, hogy a 123F jelzésű megyei út egy Csíkszeredát elkerülő, nagyobb forgalmú úttá víljon." Azt valaki nézte-e, hogy a meglévő 1,5 km asztfal reteg vastagsága 1- 3 cm között van és mit jelentene Csibában,Csicsoban az epületekre egy nagy forgalmi út (már most lehet tapasztalni a P.-hoz vagy -tol szállíto 40 - 60 to-ás jármuvek hatásai az útra) !!!

1.
kiviki
2017.01.12., csütörtök [08:24]
Kerdezem en , a Csicso es Oltfalu kozotti megyei utat milyen vallalkozo javitototta fel es kikl voltak az atvevok akik azt a minosithetetlen munkat kifizettek?
Hozzászólások4