Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Nagyot lépett előre a csíkszeredai labdarúgás és az utánpótlás-nevelés Nagyot lépett előre a csíkszeredai labdarúgás és az utánpótlás-nevelés

Kozán István | 2016.12.22. [12:29] | Utolsó módosítás: 2016.12.22. [12:44]

Mozgalmas évet tudhat maga mögött az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia: a fociklub és az utánpótlás-nevelő intézmény infrastrukturális megvalósítások mellett szakmai téren is igencsak nagyot lépett előre. 2016-ról beszélgettünk Szondy Zoltán klubelnökkel.

marton aron tk atado vn 020_bSzondy Zoltán a Márton Áron Tehetséggondozó Központ szeptemberi avatásán. Az év nagyberuházása

– Felénél tart a 2016/17-es labdarúgó idény, mégis arra kérem, hogy értékelje az elért eredményeket. Később térjünk rá az infrastrukturális beruházásokra is.

– Nagyon jó, hogy a kérést szétválasztotta, hiszen a 2016/17-es idénytől az FK Csíkszereda két intézményért felel: az akadémiáért és a Márton Áron Tehetséggondozó Központért, ami szintén száz százalékban a mi gyámságunk alatt áll. Számomra a legörvendetesebb, hogy a tavasszal még ellenérzésekkel fogadott magyar edzői küldöttség fél évnyi itt tartózkodás után teljes sikerrel járt. Hála az istennek, a csíkszeredai edzők felvették a ritmust, kialakult egy egészséges konkurencia, ami jó szakmai eredményeket hozott. A leglátványosabb eredmény a felnőtt csapaton látszott, amely jelenleg három ponttal vezeti a 3. Ligát. Egyébként a mi csapatunkban vannak csak székelyföldi játékosok, ami számomra, erdélyi embernek szomorúság, mert sokkal büszkébb lennék, ha nem csak egy ilyen csapat lenne Erdélyben. Itt és most feltétlenül ki kell emelni Ilyés Róbertet, mert ez az első szezon, amikor azt mondhatjuk, hogy teljes mértékben hazaérkezett, minden energiáját abba fekteti, hogy jó eredményt érjen el, és látni kell, hogy Csíkszereda ilyen jól még soha nem teljesített labdarúgásban.

– Térjünk rá az utánpótláscsapatokra.

– Azt tudtuk, hogy a 17 éven aluli országos elit bajnokságban nem lesz könnyű dolgunk, ám azt is, hogy nem vagyunk rosszak, a mostani negyedik helyünk rendben is van. A mi célunk egyébként az, hogy ott legyünk Románia első tíz utánpótlás-nevelő egyesülete között, az eredmények ezt is mutatják. Előre még léphetünk, hátrafelé viszont nem szabad. A 19 éven aluli csapatunk esetében óriási a csalódottságom, igaz ugyan, hogy harmadikok a bajnokságban, ám tőlük sokkal többet vártam. Tudjuk, hogy vezetőedzőjük, Burus Csaba súlyos beteg volt, szegény szinte-szinte a pályán hunyt el. Mondhatni, hogy energiáját a csíki labdarúgás emésztette fel. Épp ezért azt vártam, hogy amikor egy ilyen kvalitású szakember súlyos beteg, a csapat az edzőjéért úgy hajt, hogy felszántja a pályát, de sajnos nem ez történt. Ennél a csapatnál télen keretfrissítésre lesz szükség. Kellemes meglepetés volt a 17 éven aluli országos bajnokságban szereplő csapatunk, amelyben egy-két évvel kisebb játékosok szerepelnek. Már most látom, hogy jövőben jó hírekről tudunk e csapat esetében beszámolni. Gyerekszinten jól állunk, itt viszont nem is az eredmények számítanak. Itt a szülőknek meg kell érteniük, hogy az eredmény másodlagos, itt a gyerekek egyéni képességeit kell felszínre hozni, illetve a taktikai elemeket elsajátítani.

marton aron tk atado vn 002_b

– Az esztendő legnagyobb infrastrukturális beruházása a Márton Áron Tehetséggondozó Központ. Talán nem esünk túlzásba, ha azt mondjuk, hogy ez volt Csíkszereda idei legnagyobb megvalósítása.

– Ehhez képest a város nem nagyon tolakszik, hogy elfoglalja a helyét, amikor feladatokról van szó. Néhány éve felkérést kaptam Csíkszereda polgármesterétől, segítsek be abba, hogy ismét legyen a Márton Áron Főgimnáziumnak bentlakása. Vállaltam, hogy megteszem, ami tőlem telik. Időközben kiderült, hogy a főgimnázium nem igazán tudná működtetni, az önkormányzatnak pedig nagyon sok törvényes és anyagi kuszaságon kellene átvergődnie magát, a tanfelügyelőségről pedig nincs amit beszélni, mert nyilvánvaló, hogy a tanügyminisztérium fontossági listáján az a kérdés, hogy a székelyföldi gyerekeknek van-e jó bentlakása, nos, az az utolsó helyen szerepel. Ilyen helyzetben nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk: a tehetséges vidéki gyerekeknek lehetőséget nyújtunk, hogy ha jó eredménnyel jutottak be a város középiskoláiba, akkor nekik megteremtjük a három-négy csillagos lakhatási és étkeztetési körülményeket. Sőt magántanárokat veszünk fel, hogy megpróbáljuk kinevelni azt az elitet, ami huszonöt éve díszvacsorákon és munkareggeliken nevelődik, de ezen túl sok nem történt. Tehát nem vártuk meg, hogy ezt a politikusok csinálják meg. Ebben a kérdésben a polgármesterrel és a katolikus egyházzal teljes mértékben egyetértettünk. Fél év után majd mérleget is tudunk vonni, addig minden csak dicsekvésnek minősülne.

– A válasza elején volt némi kétely, kérem, erre térjünk ki egy mondat erejéig.

– Nem tartom helyesnek, hogy az Erdélyben egyedüliként meritokratikus – teljesítmény szerinti – alapon működő tehetséggondozót egyedül az FK Csíkszereda működtesse; szerencsére, nagyon magas rangú magyarországi személyek garantálták az anyagi fedezetet a működtetésre. Hangsúlyozom tehát, hogy nincsenek anyagi gondjaink, de még így is azt tartanám helyesnek és egészségesnek, ha egy ilyen típusú intézményt a helyi közösség működtetné, gondolok a helyi önkormányzatokra, közbirtokosságokra, amelyek a boldog békeidőkben még ezzel is foglalkoztak. Az volna a helyes, ha legkésőbb 2017 nyarától a tehetséggondozó központot legalább fele-fele arányban a helyi közösség finanszírozná, hiszen a jövő székelyföldi elitjét próbáljuk kinevelni.

marton aron tk atado vn 032_b

– Látható, hogy a beruházások terén még nincs befejezve a fejlesztés. Milyen jövőbeli tervek vannak?

– Felcsúti barátainkkal egyeztettem nemrég a beruházási tervekről, és örömmel tapasztaltam, hogy az elképzeléseink megegyeznek. Az FK Baróton épít egy műfüves, éjszakai világítással ellátott kisebb méretű pályát. Csíkszeredában rendezzük a kollégium előtti területet, ahová parkot képzeltünk el, ezt tavasszal el is készítjük. A focipálya másik oldalára szeretnénk építeni egy újabb létesítményt, ami egyrészt lelátó lenne legalább ezer fő részére – mivel azzal számolunk, hogy feljutunk a másodosztályba –, továbbá edzők és néhány játékos számára szolgálati lakások, a felnőtt csapatnak pedig kiszolgáló helyiségek kapnának benne helyet. A tervezésre megkaptuk a pénzt, az viszont még nem biztos, hogy már jövőben neki is látunk az építkezésnek.

– Az az építkezés azt is jelentheti, hogy a focipálya köré nem készül futófelület a város lakói számára?

– Ez egy sokismeretlenes egyenlet: szögezzük le, hogy a város lakóinak joguk van szaladni, a városvezetésének pedig kötelessége ehhez felületet biztosítani valahol. Ebben vita nincs. Viszont az FK Csíkszeredának mint magánegyesületnek, nincsenek ilyen irányú kötelezettségei. És amikor egy olyan kollégiumot működtetsz, ami kétszáz gyerek számára biztosít lakhatást, ott túl nagy a felelősség ahhoz, hogy a környéken mindenki ott és akkor járkáljon, ahol és amikor akar. Mi az önkormányzatnak többször sugalltuk, hogy erre a futófelületes kérdésre találjunk valamilyen közös megoldást. Addig viszont a Gyermek sétányon egy futófelület ki van jelölve.

További beruházásaink: átvesszük az Ilyés sátort, melléje egy újabb műfüves kispályát tervezünk, amit befednénk; továbbá még egy egyéni képzési központ építése is tervben van. Ezekre azért van szükség, mert nagyon sok gyereket tanítunk, viszont nagyon kevés az oktató felületünk.

– Mire a legbüszkébb 2016-ban?

– Erről az évről beszélve több mindenre lehetnék büszke – például a Márton Áron Tehetséggondozó Központ felavatására vagy az elit csapatunk teljesítményére –, gondolataimat mégis szomorúság köti le, hiszen nemrég temettük el Burus Csabát, aki nélkül most sehol se lennénk. Ne feledjük el, hogy ha ő ezelőtt tizenvalahány évvel nem kezdte volna el, vagy csak egy fél évre feladta volna az utánpótlás-nevelést, akkor nem lenne csíkszeredai foci, nem lenne FK Csíkszereda, nem lenne akadémia, nem lenne semmi.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
32.
sportbarát
2016.12.30., péntek [11:53]
Ma a focipályán tollasoznak,holnap lehet már flekkenezni vagy piknikezni fognak!Szerintem a nevében benne van a rendeltetése, a FOCIpálya az nem szabadidő park.
31.
egy velemeny
2016.12.27., kedd [15:19]
Mindenkeppen szebb a latvanya a kornyeknek, es meg szebb lessz amikor befejezik, ezzel semmi gond nincs, sot orvendetes hogy sportra nevelik a gyerekeket- fuggetlenul attol, hogy a focival kapcsolatban egyet kell hogy ertsek backspace el. Itt csak az a baki, hogy ha vegigneztel egy nyari estet a palyan akkor legalabb 10-15 csalad gyerekestol tollasozott, szaladt es passzolgatot a kornyeken, es meg legalabb 45-50 futo kocogo, es akar profi sportolo: judosok, biatlonistak, kosarasok jartak szaladni rendszeressegel. Mindemellet sohasem lattam a focistakat a futofeluleten szaladni, mindig a gyepen szaladnak. Ugy gondolom, hogy nagyon szepen megfer egymas mellett mindket sportkedvelo, es nepszerusito tabor, csak joszandek kell.
30.
szekelybiro
2016.12.25., vasárnap [20:37]
"a befektetett pénznek meg kell térülnie" - a határon át ívelő önzetlen segítés szellemében.
29.
bakkspicc
2016.12.24., szombat [15:36]
[Nem ütötte a mércét]
28.
backspace
2016.12.24., szombat [07:55]
Azt hiszem élni fogok az egyik javaslatommal és megtanulom az orosz nyelvet is . Ott talán a népsürüséget számításba véve akad hely , tiszta levegõ és lehetõség ingyen szabadon sportolni . Csak a mozgás kedvéért.
27.
backspace
2016.12.24., szombat [07:42]
Gyorsan rúgd ki az életedbõl , hogy fogalmazzak mércével mérhetõen , azt , aki neked ezt így megtanította . De gyorsan és jó erõsen. Akár többször is.
Mi a foci? Huszonkét ember kerget összevissza egy hólyagot egy adott területen . Többmillió nézõ üvölt , idegeskedik , iszik , szemetet zabál, fizet és azt hiszi magáról , hogy õ aztán mindent megtett amit egy sportkedvelõ embernek meg kell tennie. Megnézte a meccset , de közben nem veszi észre , hogy rajongóvá kondicionálták , és látvánnyal helyettesítette a konkrét mozgást . Erre szakosodott üzérek pedig millókat kaszálnak reklámból , a sztárolt élõ húsanyaggal történõ kupeckedésbõl , kivívják a köz tiszteletét , hisz mindent megtesznek a szórakoztatásért. Az ingyen szabadon müvelhetõ tömegsportok visszaszorítása pedig hasznot hajt a szeszpárlóknak , dohányiparnak szórakoztatóiparnak és az élemelmiszerekbe szemetet vegyítõ iparágaknak , meghonosított igénytelenségbõl fakadóan. Hasznot hajt a gyógyszergyáraknak , növeli a kórház forgalmát , kõolajkitermelést , serkenti a nemzetgazdaságot . Biznisz az biszniz. GDP lett az egyetlen Isten. Szolgáljátok.
Ha tetszik ha nem , nekem nem mindegy , hogy kényelembõl elhízott szemükkel sportoló lusta dögök vesznek körül , vagy többé kevésbé edzett egészséges tettrekész egyszerü emberek. A tévébõl senkinek nem ugrott ki még a csapat segíteni .
26.
Hajra FK Csikszereda
2016.12.23., péntek [22:23]
kacagó kocogó

Amúgy jó ötleted van, jelképes összegért vagy igazolvány/ bérlet formájában belépni a sportintézmény területére, na de 400 m gumi borítású (mint a Gyermek sétányon) pálya kellene ezért várjon.
25.
Hajra FK Csikszereda
2016.12.23., péntek [22:14]
Kedves backspace !

Nem a részletekben kell tévelyegni, örülök, hogy jó kondíciód van, ha így van bizonyára azt is érted mit jelent a profi felkészülés.
Akár tetszik akár nem, a befektetett pénznek meg kell térülnie, másképp nem működtetünk semmit, még sportágat sem. Igen, akár külföldi/ belföldi csapatok sorait fogják gazdagítani az innen kikerült profi sportolok.
Én személy szerint örülök, hogy van ilyen. Amit látok, az lehetőség a fiataloknak.
24.
gombfocibanközepes
2016.12.23., péntek [14:18]
Az utolsó kérdés költői, de én sejtem a választ. Nem volt cél a "székely elit" erősítése. Meg lehet nézni azoknak is a névsorát, akiket Felcsútra próbálnak valahogy kijuttatni. Meglepődne a névsortól.
23.
backspace
2016.12.23., péntek [13:42]
Hajrá , így is van bátran elõre . Csak ez a meritokratikus módban való gondolkodás ... ez fura . A sportolókra , leendõ elitre alkalmazni ,de ne alkalmazni az elnökre is? Megpecsételt elõre borítékolható jövõ. Nem a sportiskolákban nõttem fel , de jól szaladok és nyugodtan pontosan célzok. Ez nekem elég. Viszont , ha az elnök úr magára nézve is kötelezõnek érezné ezt a meritokratikus mércét , soha nem említette volna egy lapon , napon a városlakó kocogók kitiltását ugyanazon közösségtõl elvárt finanszírozással. A klub keretén belül mindenkinek teljesítenie kell. A pályán és az irodában is. A sportolóknak tiszteletet érdemlõ kemény edzésekkel a vezetõségnek pedig tiszteletet kiérdemlõ diplomáciából.(is) Mások pénzének sikeres meglovagolása ezen áll , vagy bukik. Hiányzik a jótállás , a leendõ elit tagjai biztosan székely elitek lesznek vagy külföldi csapatok sorait gazdagítják?
22.
kacagó kocogó
2016.12.23., péntek [10:28]
:DDD
Ettől lettem kacagó kocogó. Jó.
Hozzáfűzném,hogy a gátlástalanul tisztségébe jutó vezetőnek legelső dolga az, hogy valamit MEGTILT másoknak. Úgy általában mondom.
Az sem lehet egészen véletlen, hogy jó néhány éve a főbejáraton nem szabad egyszerű állampolgárnak csak úgy bemenni a polg.mesteri hivatalba. Csak a szélső, kerülő bejáraton. Ilyen még az átkosban sem volt.
21.
backspace
2016.12.23., péntek [03:58]
Emlékeztetném az elnök urat minden elismerés mellett arra , hogy nem tartozik a gyerekek kötelességei közé a folyómenti szemétszedés , mégis megteszik. A fényképeket nézegetve , nem tartozik a hívek kötelességei közé az adakozás , például templomépítésre , mégis megteszik. Az önkéntes hegyimentõk és barátaik pedig az okos elnök urak után is kimennek ha baj van , nem sírnak hogy esik havaz , pedig nem tartozik kötelességeik közé. A zöldszékelyek önkénteseinek sem kötelezettségük elektronikus hulladékok mellett állni a fagyban , mégis megteszik. A borvízforrások fürdõk felújítóinak , kalákásainak nem volt kötelezettségük a munka , mégis megtették. A tanárnak nem kötelessége este kilenckor felvenni a telefont, szülõ gondját végighallgatni , mégis megteszi. Három lehetõség maradt. Az elsõ rendelni egy becsületes falusi asztalostól egy új széket , úgy látszik azzal a bolti székkel bajok vannak . Azt hallottam a mesterek beleépítik személyiségük apró darabját a mestermunkába, a következõ nyilatkozat ennek nyomán ultimátumok helyett pedig az is lehetne : Amíg nem talál a városvezetés megoldást erre az imádnivaló és fenntartásra népszerüsítésre érdemes mozgásigényre amit semmiképp nem tekinthetünk problémának, a szedentáris életmód hátrányairól pedig külön összeállítást teszünk közzé rendszeresen , addig magától értetõdõ módon mindent megteszünk a lehetõség folytonosságának biztosítására . Egy falusi szék , milyen kevés , de egy város ünnepelné. A kocogók számára pedig a második , csippeltetik magukat , hogy bejussanak a szokott helyükre szaladni , ügyelnek arra hogy ne vegyüljenek terribilizmusaikat épületen, készülõ parkban fákon padokon lecsapoló kamaszokkal különben elektrosokkolják a csippen keresztül õket vagy a harmadik ha megelégelték a megszorításokat tömbházaikban és azon kívül , Putyintól kérhetnek menedékjogot , ahogy telik az idõ , egyre kissebb rossznak tünik. Brüsszel fele nem ajánlatos , mint tudjuk.
20.
kacagó kocogó
2016.12.23., péntek [00:49]
Egyetértek, bennem is tombolnak ilyen s hasonló háborgások. Akkor kommunizmus volt, ma pénzizmus van. Nem akarom visszasírni a kommunizmust, de nagy botrány lett volna akkor, ha egy jöttment klubelnök kijelenti, hogy a város stadionjának futópályájára nem mehet be AKÁRKI.
Daciáda ide, Daciáda oda, a kommunizmusban aki a szabad idejében akart sportolni, az sportolt.
Most mindjárt jün egy nagy okos, hogy elég nagy a város. Igen, elég nagy, de a szabadidő sport lehetőségeit a minimálisra zsugorították.
Lehetne fogadni arra, hogy nemsokára engednek a székely bárók és egyszerű halandóknak mégis lehet majd edzeni a városi stadionban: Egy kör 5 lej, két kör 10 lej, három kör 15 lej...
19.
name
2016.12.22., csütörtök [23:36]
Minnyá visszasírom a kommunizmust , rakná bele a sok magán a magánjába , az erdõre nem mehetsz , szalonnát sütni nem szabad mert valakié és takarodj el onnan. a blokkból levinnéd a pulyákat , a parkba ne lépj a zõdre , néznek mint a lõtt medvét , hogy mit keresel rajta , mindenfelé csak tiltótábla . Odakinn a zõdbe hevernek a fiatalok a parkokba . Azért van ! A kommunizmusba szabadon mehettél az erdõbe nem kertelték el az utakat , nem betonozták le a forrásokat . Pont a blokktól akarok egy kicsit szabadulni , nem akarok kocsiba ülni , kimegyek futok egyet jobban vagyok kész . Fussak a blokkok között , bolond-e? Tõlem lehet ott ötszáz diák is , nem vagyok rabló a csill***** os egit neki! A rablók a zsaruk elõtt szoktak kocogni nem a pályán. Az az egy maradt szabadnak eddig. Emegyek Gyergyóig biciklivel , leülök a zõdre , egybõl ott a biztonsági , kelj fel onnan .
18.
kacagó kocogó
2016.12.22., csütörtök [23:17]
Ilyen, amikor nem sportembert tesznek egy sportklub vagy sportintézmény élére.
17.
name
2016.12.22., csütörtök [22:50]

""hogy a környéken mindenki ott és akkor járkáljon, ahol és amikor akar. "" Aztahejj. Fegyveres õr nem lesz ? ez az alak hol szocializálódott ? a munkareggeliken? Börtönõr volt guantamón vagy miacsuda? kertelj *** kertelj ehhez mindenki nagyon ért

16.
kacagó kocogó
2016.12.22., csütörtök [22:39]
A Gyermek sétányon lévő futópálya az egy sportvicc. Egy paródia. Kíváncsi lennék, hogy ki tervezte s hol volt a szép esze.
Állandóan járókelők, kisgyermekek, nagyon idősek, babakocsik, kerékpározók, szertelenkedő kamaszok keresztezik azt a sávot. Néha elállják az utat. Ott hogy lehet sportolni.? A környezetről nem is beszélve. Idegrendszer kell, hogy ott valaki félóra kocogást kibírjon.
15.
sportbarat
2016.12.22., csütörtök [22:23]
a sportpalyat nem lezarni kene a sportolni vagyok elott,hanem nepszerusiteni kene a tomegsportot,ami csikszeredaban nagyon is hadilabon all.Csak az allithatja hogy a Gyermeksetanyon kialakitott futoosveny kivalthatja a stadion koruli futopalyat, aki eleteben nem sportolt es valoszinu sapadt,vezna beteges ember.Neki azt tanacsolom inkabb vegye a futocipot es ne csak a lelatokrol tapsikoljon(Hajra FK Csikszereda)
14.
kacagó kocogó
2016.12.22., csütörtök [22:20]
Vitéz Úr!
Itt polgári jogokról is szó van, nemcsak arról, hogy ha nekem vagy másnak nem tetszik, akkor keressünk más helyet.
Változtassunk? Megfontolandó. Majd megpróbáljuk a Nagy Pénzelő véleményét is kikérni. Ha jól emlékszem, egy videó van, ahol a Főkonzul Úr mintha a díszbeszédében azt mondja, "ez a pálya a városé, mindenkié". Előkereshető. Namármost, ha ezt a Márton Áron Gimnázium területén lévő pályára mondta,akkor nem érvényes fokozottan a város tulajdonára is?
Muszáj ide behozni Csíki Bekáli életstílust.? Ja, vagy már bent is van?
13.
Hajra FK Csikszereda
2016.12.22., csütörtök [21:07]
Én csak gratulálni tudok a kezdeményezésnek, nem a futópályán kell lógni, világosan le van írva, nem átjáróház !

Ott a Gyermek sétányon a futópálya, kitűnő, jobb mint a salak borítású.

Kacagó kocogónak, 20 éve kocogonak ha nem tetszik akkor változtasson, lehet máshol is kocogni !
12.
uniós búza
2016.12.22., csütörtök [17:55]
Tökéletesen megértem és egyetértek azokat, akik a tömegsportolás (ingyen sportolás ) lehetőségeit hiányolják. Minden negyedben lennie kellene egy-egy pályának ahol futballozni, kézilabdázni, kosarazni lehet az igénylőknek! Ez a minimum, de ezen kívül nagyon sokan pingpongozni is , vagy akár sakkozni meg kártyázni is szeretnénk ! Hol , város vezető urak?
11.
Királyok
2016.12.22., csütörtök [16:29]
Éljenek a királyok, nyáron van Bicikli verseny, amely meg bénítja a várost nem törődve azokkal akik tieteket meg választották.Miért azért meg meg tehetik az a pimaszság amit a komunizmusból át hoztatok hogy CSAK ,
Álmokat adnak több száz gyereknek, mert ugye bár nincs infrastruktura ami ezt az akadémiát működtetni tudja és nagyon lehetséges hogy a magyar Üzletember is el kell számoljon majd hogy honnan is és hová utalt át pénzeket és ha meg szűnik a pénz be áramlás akkor mondjátok meg ti Királyok hogy honnan vesztek el újra pénzeket hogy ki tudjátok elégíteni magatok nagy álmait. Első lovas Csapatok is meg halnak ahol van üzlet pénz, hol van munka.
És vajon mi köze Csíkszentdomokosnak, Márton Áronnak keresztényi hitvallásának a ti ön kény uralmatokhoz.
Éljenek a királyok, hogy miért? Csak.
10.
20 eve kocogo
2016.12.22., csütörtök [16:04]
egy apro megjegyzes:Isten szot ugy tudom nagy betuvel irjak!
egy nagyobb: eleg szomoru, hogy csak Szondy ur szemelyes ambicioja miatt nem lehet szaladni mostanaban...s hiaba kuldozget a Gyerek setenyra, mert az mindenre jo csak szaladasra nem!!..latszik nem probalta..Na, de nagyfiu lett o is, vagy csak ugy hiszi...megnyugtatom minden kiskiralysag mulando!
Es egy javaslat: agyon van kamerazva a kornyek, ezert meglehet oldani a szaladasi lehetoseget programmal es szabalyokkal, aki nem tartja be: kizarni, de ne fosszak meg ettol a lehetosegtol a nagyszamu futok taborat!..foci siker ide, vagy oda...(s ha jol tudom a palya nem az FK tulajdona, hanem a varose illetve kozvagyon)
9.
kacagó kocogó
2016.12.22., csütörtök [15:08]
A múlt rendszerben rövid ideig volt tiltva, amikor valakik rongáltak és szövegeket pingáltak egy falra. A rendszerváltás után is sokáig szabad volt szaladni a futópályán, bármely órában. Csak most, a kiskirályok korában lett bevezetve a tiltás.
8.
gratulalok
2016.12.22., csütörtök [14:56]
Egy (ketto, harom... ) ember egy varos lakosaga ellen. Megnyomorit egy varost, megnyomoritja annak lakoit... Elzarja a sportolasi lehetoseget onkenyesen... Gratula... Ezt meg 89 elott sem tudtak jobban megtenni...
7.
FK
2016.12.22., csütörtök [14:31]

(...) Sajnalatos ami jelen pillanatban a tomegsoprtolassal tortenik... Ki kell menni es megnezni hogyan kezelik a letesitmenyt... Lehet, hogy az FK feljut a masodik csoportba (ezt tiszta szivbol kivanom) de azt a mocskolkodast amit a tomegsporttal elkovetnek szanalmas...

6.
kacagó kocogó
2016.12.22., csütörtök [14:21]
Igen. Pláne, ha közpénzek is vannak a beruházásban. Mert azt hiszem, dögivel van közpénz benne.
A GYermek-sétányra való küldözgetésről azt tudom csak mondani, hogy PIMASZSÁG.
5.
jog
2016.12.22., csütörtök [14:19]
melyik mercet nem utotte??? szerkeszto urak nem gondoljak, hogy itt sokkal nagyobb a problema a futopalya lezarasa miatt mint a maguk merceje...??? Jo lenne a sportolni akarokat erdekeit es jogait is megemliteni egy ilyen cikkben!!!
4.
jog
2016.12.22., csütörtök [14:03]
[Nem ütötte a mércét]
3.
bunyos
2016.12.22., csütörtök [13:56]

(...) es hagyja az igazan sportolni akarokat, hogy bejussanak a futopalyara tovabbra is ahogy eveken at ezt megtehettek!!!

2.
terfigyelo
2016.12.22., csütörtök [13:53]
Felretajekoztatas es mellebeszeles!
Szondi ur elfelejti, hogy elobb volt futopalya a varos lakoi szamara es utana keszult el a tehetseggondozo kozpont. Ennek a jovahagyasakor sokan elleneztek a helyszin kivalasztasat, ramutatva, hogy nem alkalmas egy bentlakas es tehetseggondozo a sportletesitmeny kereten belul es javasolva volt a lelato es a tehetseggondozo szetvalasztasa. Megis kieroszakoltak, hogy ezen a helyszinen keszuljon el a beruhazas es most a sportolasi lehetoseget akarja korlatozni indokolatlanul!!! UGYANAKKOR LETEZIK A 230/2016-OS VAROSI TANACS HATAROZAT HARMADIK PONTJA AMIBEN AZ FK CSIKSZEREDA KOTELES EGY ORAREND KIFUGGESZTESERE A STADION BEJARATANAL ezaltal biztositva a sportolasi lehetoseget a futopalyan!!! Ezt kerdem en tisztelettel, hogy mikor szandekoznak betartani. ???
1.
kacagó kocogó
2016.12.22., csütörtök [13:40]
A Diktatúra éveiben is lehetett a városi stadionban szaladni. Ma már magánérdeket sért.
Hozzászólások32