Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Nehézségekkel küzd a City Parking Csíkszeredában

Kovács Attila | 2016.12.20. [10:25]

Bizonytalan ideig még halasztani kell a csíkszeredai fizetéses parkolási rendszer új szabályzójának életbe lépését, meg kell várni a közlekedésrendészet jóváhagyását, így januártól még nem alkalmazzák ezt. A rendszert működtető cég sem alkalmazhat szankciókat a szabálysértőkkel szemben, ugyanakkor bevételei csökkenése miatt nehézségekkel küzd.

parkolas vn 006_bEgy kiadósabb havazás után a fizetéses parkolókból nem lesz kinek eltakarítania a havat

Kétségtelen, hogy már több mint három hónapja nemfizetésre csábítja az autósokat az a helyzet, ami a csíkszeredai fizetéses parkolókat érinti – a parkolási rendszert működtető City Parking cégnek ugyanis a kerékbilincselés megszüntetése után nincsenek eszközei a szabálytalankodók elleni fellépéshez. A rendszer ezek ellenére működik, a jegykiadó automaták is üzemelnek, viszont a szabályok betartása csak a sofőrök jóindulatán múlik, és ez egyre inkább hiányzik.

Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester szerint sok autóvezető úgy értelmezi a szankciók hiányát, hogy nem kell fizetni a parkolásért. Mint megtudtuk, a rendszert üzemeltető cég már október végén átiratban jelezte a polgármesteri hivatalnak, hogy nemcsak a kerékbilincsek levételéért korábban fizetett összegek hiányával küzd, de a jegykiadó automatákban is egyre kevesebb a pénz. Emiatt pedig szerződésben vállalt feladatait sem tudja megfelelően ellátni, így például a parkolók takarítását. Ez azt jelenti, hogy egy kiadósabb havazás után a fizetéses parkolókból nem lesz kinek eltakarítania a havat.

parkolas vn 002_bA fizetéses parkolók helyszíni ellenőrzésére is szükség van a rendőrségi jóváhagyáshoz

Miután a kerékbilincselésre vonatkozó előírásokat egy jogerős bírósági végzés érvénytelenítette, szeptemberben fogadta el a fizetéses parkolásra vonatkozó új szabályzót a csíkszeredai képviselő-testület. Az erről szóló határozatot viszont novemberben vissza is vonták, miután a prefektusi hivatal a Hargita Megyei Törvényszéken támadta meg, kifogásolva, hogy hiányzik a közlekedésrendészet jóváhagyása, és az elhagyott autók elszállítására vonatkozó előírások sem voltak teljesen elfogadhatók.

„Egyeztettünk előzetesen a rendőrséggel, és ők úgy értékelték, hogy nem kell beleegyezést adniuk a szabályzóhoz. De a törvény kéri, ezért volt egy közös megbeszélés a prefektusi hivatallal és a rendőrséggel is, és abban maradtunk, hogy jóváhagyást kérünk a meglévő parkolókra, hogy megfelelnek-e a forgalmi szabályoknak. Mi készítettünk egy anyagot, és benyújtottuk a rendőrségre jóváhagyásra, azt is felajánlottuk, hogy kollégáinkkal együtt, közösen járjuk be ezeket a parkolókat, és az észrevételeket jelezzék, ne levelezéssel teljen az idő. Több éve működő parkolókról van szó, reméljük, megfelelnek. Ha egy pár közülük nem megfelelő, akkor azokat levesszük a listáról” – fejtette ki Szőke Domokos.

parkolas vn 004_bEgyre kevesebb a pénz a jegykiadó automatákban

Az alpolgármester úgy értékelte, hogy ha a napokban megkapnák a szükséges jóváhagyást, lenne lehetőség arra, hogy a képviselő-testület decemberben elfogadja az új szabályzót, de erre kevés esélyt lát. Így minden jel arra mutat, hogy januártól sem lesz változás. Szőke szerint viszont a korábbi szabályzó minden előírása érvényben van, kivéve a bírósági döntéssel semmisnek nyilvánított, kerékbilincselésre vonatkozó részek. Ez azt is jelenti, hogy aki jövőre bérletet szeretne vásárolni, megteheti, mert sem az árak, sem más előírások nem változtak. Az viszont biztos, hogy az sms-ben történő fizetés januártól még nem lesz alkalmazható. Az alpolgármester szerint ennek a műszaki feltételei megvannak, de az új szabályzó elfogadásáig nem lehet bevezetni.

Mint Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott, a polgármesteri hivatal által benyújtott dokumentációt a csíkszeredai közlekedésrendészet illetékesei elemezték, és a jóváhagyást megelőzően a rendőrök és a polgármesteri hivatal megbízottai a terepen ellenőrzik, hogy a fizetéses parkolók megfelelnek-e a törvényes feltételeknek. Többek között azt is, hogy megvan-e a szükséges távolság az útkereszteződésektől vagy gyalogátjáróktól. Január 10-ig van erre határidő, és utána születik meg a pozitív vagy negatív véleményezés, illetve feltételek teljesítéséhez kötött jóváhagyás is készülhet, amely változtatásokat tehet szükségessé.

Bilincs helyett pótdíj

Az új szabályzó szerint továbbra is 62 lejt kell fizetniük a fizetéses parkolókat szabálytalanul használóknak, amelynek kötelezettségéről az autók szélvédőjére tűzött felszólítás tájékoztat. A pótdíjat a szolgáltató City Parking Kft.-nek kell majd befizetni, ha ezt 2 munkanap alatt nem teszik meg, a polgármesteri hivatal 125 lej értékű pénzbírság kifizetésére kötelezi a szabálysértőket.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
47.
NEM
2016.12.21., szerda [13:24]
Nem kell jegyet vagy bérletet venni!
De ettől függetlenül meg fog büntetni a tulipános hatalom: felpumpált közszolgáltatási díjakkal, tönkretett közlekedéssel és ha kedvük tartja akárhány magáncéget is a nyakadra küldenek még, hogy 'büntessenek'.
46.
KELLEJEGYETVENNI
2016.12.21., szerda [12:15]
Engem csak az érdekel, hogy kell-e jegyet venni?
Jön 2017, kell-e éves bérletet venni?
Ha nem kell, hogyan oldható meg, hogy ne büntessenek?
45.
ismeretlen877
2016.12.21., szerda [11:19]
Adj Uram eszet kinek nincs,es szereda sajnos esz nelkuli varos,vagyis tisztelet a kivetel szokas mondani
44.
szezon és fazon
2016.12.21., szerda [08:15]
Rend a lelke mindennek, de itt a népeket lelketlenül átveri a vezetés. A csalás ott van, hogy összemossák a fizetéses és a szabálytalan parkolást:
Aki a forgalmi szabályokat be nem tartva közlekedik/parkol azt meg kell büntetni a törvény szerint.
Aki meg pénzt szeretne beszedni fizetéses parkolási tevékenységből, az vállalkozzon tisztességgel, (van 2 fizetéses parkoló is a városban).
Ahogy a közlekedésrendészet sem fog parkolási díjat szedni, úgy a cityporking se majmolja a forgalmisták munkáját, azt hazudva, hogy nélkülük nincs rend a városban.
Tegye mindenki a dolgát és rendben lesz minden. Igaz hogy ezt megtorpedózták a városlakók, nagy része nem ment el szavazni hogy véget vessen ennek a rabló-gazdálkodásnak. Így újabb 4 év kinéz ebből a fosztogatásból, hacsak egy erősebb kutya szemet nem vet a koncra.
43.
***
2016.12.21., szerda [06:42]

Egy ilyen ceget,az oteves lanyom is el vezet.A befektetes oriasi ,vettek 10kg festeket es felfestettek az uttestre.A banditizmus teteje,persze a polgarmesteri hivatallal az elen,aki ebben a fokolompos.Most megprobalnak,meggyozni arrol,hogy ez milyen jo a varosnak.Kerdem mennyi ceg kuzkodik problemakkal,sajat maga cipeli a bajait.Mi lenne, ha mindenki sirna, hogy nem megy a vallalkozas.A megoldas egyszeru,be kell zarni.Hajra Robika.

42.
kontrakizsakmanyolok
2016.12.21., szerda [01:31]
[Nem ütötte a mércét]
41.
Tranbuli!
2016.12.20., kedd [23:12]
Szervezzunk gyujtest! Ne hadgyuk elveszni ezt a szeredai kincset! Hajra City Parking!
40.
mittomén
2016.12.20., kedd [22:07]
Budapesten 1000 huf az éves parkolás a kerületeden belöl (kb. 15 ron). miért nem azon vitatkozunk, hogy a helybeliek kedvezményesen kapjanak parkolóhelyet a lakásuk környékén? ha szabálytalankodsz a rendőrnek kellene büntetni esetleg a tanácsnak nem pedig holmi alvállalkozónak.
39.
haho
2016.12.20., kedd [21:49]
[Nem ütötte a mércét]
38.
mutyika
2016.12.20., kedd [21:32]
kevesebb jut játékgépbe egyeseknek :)

MAGÁN CÉG MIÓTA IS BÜNTETHET?

Megerejsztenek, osztan és es meg őköt értettétek-é?
20+5 ron a bíroságon és még a "kontesztálásért"eltöltött időmet es visszafizeti a cici parking nem csak a büntetést
jelen állás szerint.
Meg vagyok-e értve? na csókolom.
37.
Hmmm
2016.12.20., kedd [21:01]
Tévedtem 50 lej a büntetés
36.
Hmmm
2016.12.20., kedd [20:56]
Miért nem lehet úgy megcsinálni mint pl. Udvarhelyt? A hivatal intézi, a büntetés ha jól tudom 9 lej. Ha nem.fizeted be, rá rakják az adodra. A parkilodij a városnak megy, és a bűntetést is ki lehet bírni.
35.
ostor
2016.12.20., kedd [20:47]
A nehézségeket még tetézi az az állam intézményei közötti huzavona. A prefektus átiratban kéne sürgesse a rendőrséget,hogy az sürgősséggel végezze a dolgát, ne pedig saját érdeke szerint, önkényesen értelmezze a törvényeket.
Igen, az ők fizetésük semmitől sem függ!!!
34.
ismeretlen69
2016.12.20., kedd [20:40]
Amikor a hajtasi engedejt kerelmzzuk a vizsgaval elfogadjuk a szabajakot.Ha nem tartjuk be buntetes jar ,amit nem CITY PARKING az illetekes behajtani.A torvenyben szabaljozva van hogy a KRESZ-t ki kell betartasa es az nem a CITY PARKING
33.
eke polgijenő
2016.12.20., kedd [20:40]
Halljátok polgik! Ne nyúzzátok a parasztot ember, beszeditek a rengeteg pénzt mindenért, és évvégén külditek be bukiba, nonszensz!
Teljesen elvetettétek a sulykot!
32.
arconada
2016.12.20., kedd [20:36]
Ha még egyszer leírnád,lehetőleg magyarul,hogy mit is akarsz mondani,esküszöm megdicsérlek!Nem vagyok CP-os!
31.
szegeny city bohoc
2016.12.20., kedd [18:14]
jaj pont karacsonykor !!!ijen tragedia szegeny mibol lessz ajandek szivem szakad meg erted,talan add el a bilincselo autokat ugy kihuzol meg egy evet szukon, vagy megszoktal nagylabon elni?
30.
haha
2016.12.20., kedd [18:09]
mivan city parking mensz alaja jol van neked mer fizetnek parkolast abba a varosba ahol adozok az autoer,nem parkolok tilosba vgy fogyatekosnak fentartott hejen mer fizetnek egy ingyenelonek?mibol lettek a parkolok epitve az adofizetok penzebol,nem fizetek es nem is fogok csicska....
29.
nagy z
2016.12.20., kedd [17:28]
"Nehézségekkel küzd a City Parking Csíkszeredában" a csíkszeredai képviselő-testület ki kellenne egeszitse a helyi koltsegvetesbol a kft betervezett profitjat + az ilyen-olyan koltsegeket es havat is a parkolokbol a tanacs takaritassa el, persze a lakosok adojabol.
28.
nem kell
2016.12.20., kedd [15:58]

Nem kell ilyen parkolási rendszer a városlakók nagy részének. De ez nem számít semmit, mert néhányaknak szüksége van erre a fejős-tehénre és megtehetik hogy lenyomják a buták torkán.
Rendet sokféleképpen lehet tartani, és ha csak erőszakkal sikerül akkor ott valami nagyon nem jó. Persze ha azt vesszük, hogy ilyen erőszakos vezetést választott a nép, akkor úgy is értelmezhető, hogy kell nekik a verés, kell ez a bilincselős (...) rendszer.

27.
puff
2016.12.20., kedd [15:51]
mégegyszer lefordítom neked, hogy értsd. a vonaton tilos cigizni, köpni stb akkor is, ha ingyenessé teszik a járatot vagy ha duplájára emelik a jegy árát. tehát hogyha valahol, egy adott tér területén, nem szabad megállni, várakozni, tilosban parkolni stb., akkor nem szabad megállni, várakozni és tilosban parkolni akkor sem, ha a parkolás szabályos formája ingyenes vagy díjköteles, az adott tér területén. amennyiben ez neked nem esik le, akkor neked és hozzád hasonlóknak tényleg a CP-ra van szüksége. sőt, ez alapján az egész életed és annak hétköznapi menetét hasonló rendszerek sokasága kell legenerálja, mert nélkülük megszűnik a konfortzónád. a baj az, hogy hozzád eltérően gondlokodó embertársaidtól is ezt várod el.
26.
Laaacika
2016.12.20., kedd [15:49]
Lassan rájön mindenki csak jobb volt amíg rendet tartott valaki. Mikulás napján kerek 20 percet vártam az Orange shop előtt mert a tahó vészvillogóval mögém állt, amikor vissza jött kérdem hogy ez így jól van szerinte a szokásos válasz csak 5 percre ugrott be s azzal beült s elment se bú se bá. Mit csináljak ilyennel verjem orrba s akkor feljelent bántalmazásért.
25.
Solymosi Alpár
2016.12.20., kedd [15:48]
Nagyon jó ez a téma, sok értelmes hozzászólás elhangzott. Szóval az a helyiek épp az a helyi tanácsnak befizetett adójuk mentén a városban kedvezményesen kellene parkoljanak. A autóadó egy része, amennyiben Autonómia lenne, mehetne a parkolásra, és a másik része parkoló/út/ és bicikliút, parkok stb fejlesztésére. A parkolási díj tulajdonképpen egy + adó, csak másképp hívják, és zsebbe megy. Nevekkel tessenek kommentálni, mert akkor tisztán láthatjuk az erőviszonyokat! Én lelkész vagyok és nehezen viselem, ha a szabadnak született székely népem nyakába egyre több jármot faragnak! Már számtalanszor szidtam a City Parking eljárását, amikor pl a kettős állampolgárság ügyét intéző atyánkfiát, akiknek a Magyar Állam díjmentesen biztosítja a magyar állampolgárságuk honosítását, a csíki vállalkozás lebilincseli. Legyen a kettős állampolgárságot intézőknek legyen ingyenes a parkolás a Lázárus környékén!!! Megoldható! Ennyit adhat Csíkszereda, az eljövendő Autonómiánk egyik fellegvára a szabad székelyeknek!
24.
asd123
2016.12.20., kedd [15:46]
szívem megszakad hogy nem lesz bevétele a City Parkingnak
23.
Zs. Szilard
2016.12.20., kedd [15:36]
Kár, hogy képet nem lehet csatolni, mert megmutatnám, hogy péntek kora este, hogy is nézett ki a Posta-i buszmegálló. Az autóbusznak egyszerűen nem volt hely, hogy beálljon, mivel valami (valaki) "ki vagyok én"-ek beálltak a felvonalazott helyre. Ebben az esetben, hol vannak a rend őrei??? Sajnos nem volt időm felhíni őket, kiváncsi lettem volna mit szólnak a dologhoz, mit kezdenek vele. Ezt kéne tenni, ahányszor tilosban parkoló autót latunk, felhivni a 112őt és szépen a pénzükért jöjjenek ki és végezzék a munkájukat.
22.
@***
2016.12.20., kedd [15:09]

Ügyes a gondolatmenet, csak egy dologról feledkezel meg: a városi parkolás adminisztrálására közbeszerzésen lehet jelentkezni. És egyetlen egy cég jelentkezik évek óta: a City Parking. Senki más. Azt mond meg nekem, ha ekkora nagy business, akkor miért nem gyúródnak a cégek. És jövőre már valószínű a citysek is kétszer meggondolják, hogy megéri-e indulni, ha se bilincs, se automata-fizetés nincs? Ha akkora nagy pénzhajhász vagy csinálj egy céget, vegyél autókat, legyen egy székhelyed, fizess embereket, vegyél automatákat, tartsd rendben a parkolóhelyeket, s mindezt természetesen jobb áron, mint a citysek. Te csak a bevételt látod, a kiadást nem. A te szemszögedből minden üzlet jól megy csak azt nem értem, hogy akkor miért nem fogtál még neki valaminek ahelyett, hogy itt koptatod az pennádat....

21.
***
2016.12.20., kedd [14:55]

A legnagyobb problema amit itt senki nem nagyon akar megvitatni, az nem a parkolasi rendszer igenyenek kerdese, hanem hogy milyen korulmenyek kozott mukodik a parkolast szabalyzo testulet, ez esetben ugye a cityparking .
A parkolokat nem ez a ceg hozta letre, hanem az onkormanyzat es a maganceg nem igen fizet erte bert, viszont a bevetel nagyreszet megorzi, igy a penz nagyresze nem a varosnak megy hanem a cityparkingnak ugye .
A masik problema az az lenne, hogy rengeteg a fizeteses parkolo ( 2000 db ), habar a torveny egyertelmuve teszi,hogy csak a forgalmas helyeken szabad fizeteses parkolokat letesiteni es ugye sok az olyan fizeteses parkolo ami nem felel meg ennek az elvarasnak.
A harmadik problema az lenne,hogy nemfizetes esten a cityparking 62 lejes buntetest szeretne tovabbra is behajtani a polgaroktor, ezuttal az onkormanyzat segitsegevel, ami nem igazan normalis osszeg, ha a fizeteseket vesszuk alapul. Vasarhelyen ugyanez 22 lejbe kerul. Es ott a fizetesek is jobbak.
Szoval felmerul a kerdes,hogy ez a profitorientalt ceg, miert is van ezeknek a parkoloknak a birtokaban, es miert nem az onkormanyzat rendezi a parkolokat, ugyanugy automatakkal es berletekkel csak kicsit azert szerenyebb polgarbarat osszegekkel.

20.
parking parking
2016.12.20., kedd [14:04]
A rendetlenkedőket nyugodtan büntethetné a közlekedési rendőrség. Ahhoz nem kell CP. Csak ők túl nagyfiúk, csak radarozni szeretnek. Abba van stex. A parkolóhelyek a városlakóknak (aki itt fizet adót az autója után) legyenek ingyenesek! Ennyire egyszerű.
19.
Mindent ingyen?
2016.12.20., kedd [14:03]
Szokásos jó, magyaros mentalitás...
Minden legyen ingyen, mert nekünk jár...
Nem, nem jár... Ha az idióta barmok nem tanuták meg a közlekedési szabályokat (beleértve a parkolásit is), akkor szankció kell... Mégpedig erős...
A bilincset hülyeségnek tartom, mert képes "konzerválni" egy adott helyzetet... Az elszállítás jobb lenne. Megfelelően biztosított körülmények között. S mondjuk, egy félhavi feztésnek megfelelő összegért ki is lehetne váltani... Mindjárt lenne észheztérés, pillanatok alatt... Mert a mostani helyzet finoman fogalmazva is kaotikus...
S jó magyar szokás, mások pénztárcájában turkálni... Nyugaton is, és itt is a fizetés 1/1500-ad részéről beszélünk. S ha azért az 1/1500-ad részért itt is, ott is egy órát parkolhat, akkor nincs miről beszélni... Nem aránytalan, ezen kár sápítani...
Másfelől... Van egy mondás, amit minden autós bevéshetne végre a fejébe... "Akinek majma van, legyen pénze banánra is...!"
18.
pityooka
2016.12.20., kedd [13:56]
[Nem ütötte a mércét]
17.
@puff
2016.12.20., kedd [13:24]

Puff te vagy nem vagy csíki, vagy nem tudtad felfogni a helyzetet az elmúlt években. (...), de egy dolgot azért le kell szögezni: amíg bilincseltek, ebben a városban rend volt!!! Ez vitán felüli. Aki ezt megkérdőjelezi, az nem látja át a helyzetet. Igazad van, valóban régi probléma a parkolás csíkban. De egyelőre én úgy látom, hogy a city parking az EGYETLEN megoldás. Eddig semmi más nem működött. Semmi. Megismétlem: semmi. Szerintem igenis vissza kell vezetni a bilincselős rendszert, mert ha beismerjük ha nem, oly büszke székely atyafiaink csak akkor képesek kulturáltan parkolni, ha van mitől félniük. Ha nem, kezdetét veszi a káosz és a fejetlenség, ami már emberi életeket is veszélyeztet (konkrétan arra gondolok, hogy a jogosítvány osztálynál a múlt héten egy hargitai rendszámú sportterepjáró olyat parkolt az átjáró elé, hogy ott aztán se az autós nem látta a gyalogost, se fordítva). Ezek a jelenségek nem fognak maguktól elmúlni. Ha nem bilincseled meg az ilyen kokalárokat, holnap is ugyanott kapod. Rend kell és fegyelem. És ha tetszik ha nem, sajnos ezt csak a CP-tól kaptuk meg eddig. Még egyszer mondom: én is szeretném, ha nem ezek (...) kéne rendet csináljanak, de alternatíva híján sajnos ez van.

16.
haho
2016.12.20., kedd [13:07]
[Nem ütötte a mércét]
15.
puff
2016.12.20., kedd [12:34]
szavazni kellene arról, hogy legyen-e egyáltalán fizetéses parkolási rendszer a városban. a szabályokat eredménytől függetlenül be lehet tartani. eddig is káosz volt. ennyire vakok nem lehetünk. vázolva van egy száz éve létező probléma és mostmár aztán tényleg megvan a biztos megoldás, azaz a régi. a parkolási szokások, -szabálytalankodások és ezek büntetése nem egy mai, friss és tarthatatlan helyzet. leegyszerűsítve, pénz kell valakiknek valakiktől és ilyenkor nyomatják a propaganda dumát. Szervezzünk gyűjtést a CP-nak! Nincs szükség fizetéses parkolási renszerre. Csakis azoknak szükséges, akiknek ebből bevételük származik.Mennyivel jobb lesz ismét januártól, mikor ismét fizetni kell. Már alig várom, mert kész káosz van jelenleg. Igaza van Solymosi Alpárnak!
14.
Virtual
2016.12.20., kedd [12:30]
Elsősorban a befizetett parkolási díjakból tartja fent magát a cég. A büntetésekből eredő bevételek mellékesek a parkolási díjakhoz képest és ez egyre kevesebb lett, ami már jelzés értékű. Én ezt nem tartom kizsákmányolásnak, inkább rendfenntartásnak. Persze ízlések és pofonok különböznek, de ez így van rendjén, kedves Solymosi Alpár.
13.
Izécske7
2016.12.20., kedd [12:24]
NE tedd össze a nyugati helyzettel, ahol az átlag fizetés 1500 euró, s annak 1/1500-ad része az 1 euró.
Itt meg az átlagfizu 1500 lej, HR megyében még kevesebb.
Itt 1 lejjel 4-5 órát kellene parkolni, s napi jegy max 3 lej lenne reális.
12.
Nemsajnálomőket
2016.12.20., kedd [12:20]
Egyáltalán nem sajnálom őket.
Egyszer elfelejtettem jegyet venni, 50 lejre büntettek, de rendkívül udvariatlan bunkón viselkedtek.
Többször láttam, ahogy turistákat, máshonnan érkezőket szívatnak.
Legalább háromszor nem adott vissza az automata pénzt. Ha mondjuk napi jegyet akart venni valaki két 5 lejest símán elnyelte kinyomott egy 6 lejes jegyet s 4 lejt magában tartotta.
Remélem bebuknak, s normálisabb cég veszi át, aki
1. udvarias,
2. ad egy kib***ot jegyet, nem az automatával kell szórakozni,
3. korrektül ad visszjárót és számlát,
4. megértő és kedves, mert végül is mi székelyek, mindannyian nemesek vagyunk...:)
11.
Solymosi Alpár
2016.12.20., kedd [12:05]
Elég siralmas logika- ha van büntetés, van munkahely és pofit is. Ha nincs, akkor már nem éri meg... A kiszámíthatóságot nem a büntetésre kell alapozni. A város közterület fenntartásának integrált része a parkolási kérdés megoldása. Ebből nem üzletet kellene csinálni, hanem szolgáltatást. (Közvécé, zöldövezet gondozása, parkolók takarítása, játszóterek stb.+ parkolás) Értem én, hogy ez a kizsákmányolási modell működik a legegyszerűbben- a polgárok bőrét nyúzandó vállalkozás. Örvendek, hogy a törvény felülírta, még ha egy kis időre is az önkényt.
10.
Virtual
2016.12.20., kedd [11:54]
Tökéletes a meglátása, kedves Promethues ! Reméljük, hogy az illetékesek is olvassák ezeket a kommenteket.
9.
Promethues
2016.12.20., kedd [11:43]
Biztos, hogy kell a rend, de ha már ez a cég marad meg a parkolás igazgatásával, akkor az egyetlen dolog ami nagyon fontos az, hogy elküldje a parkolóőreit és a diszpécser szolgálatot valami olyan továbbképzésre, ahol illemet és tiszteletet tanítanak, mert ahogy azok beszélnek az emberrel az már kritikán aluli (Még akkor is, ha az ember elmegy bérletet venni hozzájuk... Pedig hát én fizetek nekik...)
Ennyi!!!
8.
Virtual
2016.12.20., kedd [11:35]
Sokkalta árnyaltabb a dolog mint ahogy első látásra tűnik. A City Parking munkát ad egy pár embernek. Rossz ez, amikor munkahely hiány van ? Sokacska a büntetés, de aki egyszer kifizette, az többé nem parkol szabálytalanul. Rossz ez ? Rendet tanul az ember. Rend van a városközpont parkolóiban. Rossz ez ? Az emberek gondolkodásmódja változott egy kicsit, már nem tekintenek a közterekre úgy mint ahol bárki kénye-kedve szerint azt tesz amit akar, nem utolsósorban megtanulták azt, hogy köztereken a parkolás nem ingyenes, és a falusi ember ha véletlenül bemegy Brassóba, nem teszi ki magát annak hogy az autóját lebilincseljék, netán elszállítsák. Mindez potom másfél lejért óránként, ami egyezzünk meg, nem nagy összeg. Tőlünk nyugatra mindez 1 euró, Velencében éppenséggel 24 ! euró. A bilincseléssel nem értek egyet én sem, de a rendet valamilyen formában fenn kell tartani, s hát tudjuk hogy az embernek a zsebe fáj a legjobban... Kár lenne ha ez a rendszer nem működne !!
7.
Attilax
2016.12.20., kedd [11:21]
@Szl:
Tökéletes leírása a jelenlegi helyzetnek.
Bérletesként alig-alig vagy egyáltalán nem kapok helyet, mert mindenki ingyen parkol, egy két utcából veszélyes kihajtani mert a kilátást a tilosban parkoló autó elállja, stb.
6.
Szl
2016.12.20., kedd [11:13]
Előjárőban kijelentem: nem sajnálom a City Parkigot. De az ami van, az lassan a fejetlenség, a nemtörődömség össze-visszasága. Mindenhol megáll, bárhol parkol a derék, rebellis székely: zöldövezeten, becsíkozott részen, járdán, biciklisávon, tilos tábla után stb.Nálunk, hogy rend legyen büntetni kell renszeresen. A rendőrség pedig képtelen rendet tartani. Nézzük meg csak a várost! Nem volt City Parking fennhatóság, de a felújított Szász Endre utcában a megállni tilos táblák után folyamatosan autók állomásoznak. A legjobb volna, ha a város venné vissza a parkolók üzemeltetését (akár helyi rendőrség létrehozásával is) és a C.P. szigorával büntessen. Akkor a pénz a közösséget gazdagítaná, a rend meg megszüntetné az uralkodó rendetlenséget és káoszt.
5.
parkolo autos
2016.12.20., kedd [10:56]
Remélem tönkremennek!
4.
tetszik?
2016.12.20., kedd [10:47]
Cirkószolunk a magyar felÍratókért ,a székelyzászlóért , ugyan akkor " City Parking -t" és hasonló idegen szavakat ,kifejezéseket nagy szeretettel használunk ! Miért nincs magyar kifejezője? Ugassunk magyarul, ameddig azt is nem tiltják be!! Ne töröld!!
3.
Aaa
2016.12.20., kedd [10:46]
Szocialis fizetettek ..lokjek csak a havat !
2.
tyirittyán
2016.12.20., kedd [10:41]
[Nem ütötte a mércét]
1.
kellett ez...
2016.12.20., kedd [10:37]

Meglett az eredmenye a City Parking leszoritasanak, johet a kaosz. Mindenki tulajdonitja el a parkolohelyeket (lasd A. a Kossuth utcaban: 3 helyet "lefoglaltak" a klienseknek 0-24 oraban, viszont ok delutan 5kor zarnak...), oda parkol ahova akar, es takaritani sem fogjak a parkolokat.

Mindezt azert mert egyeseknek nehez volt kifizetni parkolasert azt a par lejecsket :))

Hozzászólások47