Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Ők terjesztették elő a legtöbb határozatot a megyei önkormányzatnál

Fülöp-Székely Botond | 2017.02.12. [11:06]

2015-ös teljesítményéhez képest valamivel több határozattervezetet fogadott el tavaly Hargita Megye Tanácsa. Az előterjesztések többségét az intézmény elnöke tette, őt a volt udvarhelyszéki alelnök követi.

AlakuloTanacsules_2016jun23 (6)_bTöbb határozatot fogadtak el 2016-ban, mint az azt megelőző esztendőben. Archív felvétel

Összesen 358 határozattervezetet fogadott el 2016-ban a Hargita megyei önkormányzati képviselő-testület, ami nyolccal több, mint tavalyelőtt – derült ki az intézmény sajtószolgálata által rendelkezésünkre bocsátott adatokból. Ezek többségét (269) Borboly Csaba, a tanács elnöke terjesztette elő, aki jórészt az alintézményeikkel kapcsolatban, illetve gazdasági téren készített elő napirendeket. Utána 39 határozattervezettel az udvarhelyszéki Incze Csongor korábbi alelnök következik, aki a tavalyi választásokig töltötte be tisztségét. Ő az eltelt félévben főleg az örökségvédelmi, vagyongazdálkodási kérdésekben állított össze dokumentumokat.

A jelenlegi udvarhelyszéki alelnöknek, Bíró Barna Botondnak 16, többségében gazdaságot érintő előterjesztése volt a tavalyi év végéig. A székelykeresztúri térséget képviselő Kolumbán Dávid Brezovszky György és Dajka Tünde tanácsos kollégáival négy napirendet állított össze.

A megyei tanács elnökén kívül összesen hét képviselő dolgozott a határozattervezeteken, az említettek mellett Barti Tihamér (29) és Szentes Antal (1) nevéhez is kötődnek előterjesztések.
2016-ban a legtöbb határozat gazdasági jellegű volt.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
pause
2017.02.15., szerda [13:14]

(...) Nagy marhaság ez az egész, sokszor a seggükkel sem tudják az aláírók, hogy miről szól a tervezet és az ők nevükben van előterjesztve. Kacagás, ami még rosszabb, hogy ezt le is írják, hogy az emberek arra gondoljanak, hogy ezek az ingyenélők szakadnak meg a munkától. Az igaz, hogy a dicséret az alkalmazottaknak kellene szóljon, akik tűrve a sok okos buta okoskodását, fogakat összeszorítva végzik a munkát, elkészítik a tervezeteket, amelyekkel később ezek a barmok kérkednek,. Szégyellném magam sőt tiltakoznék, ha a helyükben lennék és meglátnám a nevemet kiírva mint tervezet készítő. Szégyen...ez az igazi borboisztán

5.
dreed biro
2017.02.14., kedd [10:49]
[Nem ütötte a mércét]
4.
ALKALMAZOTT
2017.02.13., hétfő [07:56]
hazugság az egessz az elnök egy határozattervezetet se keszit elő , se az alelnökök , se a tanácsosok nekik nincs annyi sütnivalójuk hogy egy ilyet elkeszitsenek az aparatus alkalmazottai valamint az alintezmenyek alkalmazottai készítik a határozattervezeteket . az elnök csak kotekedni tud , hogy szerinte mi az ami nem jó
3.
kívancsi felcsíki
2017.02.12., vasárnap [21:12]
A határozattervezeteket a hivatal kollegáig keszítik elő csak néha sikerül valakire rávarni gondolom. Ha nem így van akkor gratula. Azért kíváncsi lennék a Kolumbán Dávid Brezovszky György és Dajka Tünde tanacsosasszony által összeállított határoyattervezetre.
2.
siitt
2017.02.12., vasárnap [18:44]
Ilyen politikusok még a PSD-ben sincsenek. Kész kabaré. Látod Borboly, az amnesztia mindent nem üt el!!!
1.
dezsőfalva
2017.02.12., vasárnap [11:27]
ugyanaz van mint a komunizmusban, akkor is a fővezér (Ceausescu) értett mindenhez és mondta meg, hogy mit kell csinálni.
A többi csak igenel.
Hozzászólások6