Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Óriáshóember épült Bánkfalván Óriáshóember épült Bánkfalván

Péter Beáta | 2017.02.10. [19:01] | Utolsó módosítás: 2017.02.10. [21:47]

Egy hat méter magas hóember építésébe fogott csütörtökön egy baráti társaság a csíkszentgyörgyi és bánkfalvi parkban. Péntek délutánra végeztek is a munkával.

rekordhoember-bankfalva-pnt-4_bFolyamatban az építés

Javában épült már a hóember péntek délelőtt, amikor megérkeztünk Bánkfalvára. Volt, aki a hótömeg tetején tevékenykedett, mások vizet hordtak, egyik fiú egy talicska hóval érkezett épp. Csiszer Gábor, Madár Zsombor, Péter Szabolcs, Csiszer Attila és Gerczuj Bence szerda este döntötték el, hogy elkészítik a tudomásuk szerint eddigi legnagyobb kézzel készített hóembert.

rekordhoember-bankfalva-pnt-3_b

„Szerdán kezdett havazni, és akkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy hóembert, mert láttuk, hogy sok hó lesz. Este megbeszéltük, de nem szegeztünk le semmit konkrétan. Aztán csütörtök reggel hívtam a társaságot, hogy fogjunk neki. Megrajzoltam a kört, hogy mekkora legyen, fogta mindenki a fejét, hogy itt ennyi hó nem lesz. De mikor kezdtük rakni, mindenkinek megjött a kedve. Csütörtökön tapadt a hó, könnyebb volt rakni, pénteken vízzel kellett locsoljuk, hogy álljon össze” – vázolta Csiszer Gábor.

rekordhoember-bankfalva-pnt-6_bA készítők csapata

A tizenéves fiúk csütörtök délelőtt fél tizenegykor kezdték el az óriáshóembert építeni, péntek délutánra pedig be is fejezték. „Úgy tudjuk, hogy a legnagyobb hóembert Magyarországon készítette a Pamkutya nevű csapat tavaly novemberben. Felvettük velük a kapcsolatot, ők pedig jó tanácsokkal láttak el, hogy mire kell odafigyelni. Gondolkodtunk, hogy jelentsük be valahová, hogy hivatalos legyen, csak nem tudjuk, kit kellene értesíteni” – magyarázta Csiszer.

rekordhoember-bankfalva-pnt-9_b

A faluból egyre többen látogatnak ki hozzájuk, kíváncsian figyelve a nagy „alkotást”. A fiúk pedig úgy vélik, jó időtöltés a hóemberépítés a téli szünidő utolsó napjaiban.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
29.
megint itt vagy??
2017.02.13., hétfő [19:40]

Megint itt vartyogsz, (...)?
Azzal dicsekedtél, hogy külföldi munkáért kapod a fizetésedet.
Mit dolgozol, ha ilyen szemét beírásokra minden nap van időd, minden órában?

28.
Bankfalva
2017.02.13., hétfő [16:20]
lacik ugyesvagy sot azis lehet meg a fajtadis az ijen emberektol al ot a koseg aholvan most szegyeld magad ijent irni
27.
ótonómiát bunkisztánnak!
2017.02.13., hétfő [11:09]
Sőt, meg is kellene koszorúzni egy ökumenikus keretében. Amikor meg elolvad, akkor a helyére egy kopjafát, amit jövőtől minden évben meg lehet koszorúzni - szintén valami ökumenikus keretében. Ja, és utána meg svédasztal - már az elöljáróságnak.
Nagy egy s...fej lehetsz, te Bankfalva!!!
26.
Bankfalva
2017.02.12., vasárnap [22:09]
Csikszengyorgy Bankfalva buszkesege hogy ilyen fiataljaink vannak ne az engedelyt kerlyuk s ne szidalmazuk mert van akaratuk hozza es megcsinaltak ez kozseg buszkeseget Ezt meg kene unepelnni es meg kene szervezni !
25.
avassuk fel
2017.02.12., vasárnap [18:36]
Há Borboly felavatta-é mert hanem nem érvényes.
24.
schmidt richard
2017.02.12., vasárnap [14:26]
Gratula! én is ezt csinálta, noha nem ekkorát, de valamivel nagyobb hóból. És tegyük hozzá azt is jegesből.
23.
L.Lóri
2017.02.11., szombat [17:49]
Miért nem hagyjuk a gyermekeknek,hogy örüljenek?Hisz azt tették,amit őseink hajdanán:a vállaikat összevetve kalákáztak,és ami talán a legfontosabb, munkával(még ha sokaknak oly haszontalannak tűnik is) szereztek igazi örömet egymásnak,ami nekünk okos vagy kiokosodott,de méginkább sajnos,csak okoskodó(bizonyíték erre a 9.,18.,illetve 21. hozzászóló ,semminél is kevesebbet érő,kötekedő jellegű kommentje)felnőtteknek nemigazán adatik meg ebben a rohanó,erkölcsi és igazi emberi értékeket mellőző,szürke világban.Kérném tisztelettel,hogy hagyjuk érvényesülni az összetartozás örömét gyermekeink között Székelyföldön,hisz ők ez esetben is érzékelték és bizonyították,hogy egységben az erő.A jogi paragrafusoknak és a politikának más oldalakon megvan a jólmeghatározott helyük!Nekünk felnőtteknek pedig illene megtanulnunk,hogy a gyermeknek mikor,hol(pl.itt is,akár!),miért és milyen módszerrel "koppintunk az orrára"......hisz csak játszottak!!!
22.
vki
2017.02.11., szombat [15:59]
Nem-e kellett volna "építkezési engedély, vagyis rajz", a hóemberre? Ön gyerekként hóembert készítette???
Ügyes gyerekek!!
21.
ótonómiát bunkisztánnak!
2017.02.11., szombat [15:17]
Miért nem tűztek belé egy székelyzászlót? Így egészen dáknak néz ki.
20.
ALB
2017.02.11., szombat [10:50]
A 9-es számu kommentelőnek űzenem, ha csendben maradt volna bűszkébb lehetne magára,a 18-as számu komentelőnek peddig a politikát ne keverje össze a hoember készitéssel...
19.
szeredai221
2017.02.11., szombat [10:18]
Tisztelt 18-as!
Ön máris elpolitizálja a hóembert?
Na, ez nem tetszik! Nem ezt érdemelte!
Kár ezért a 18-as beírásért, nagy kár.
Fenntartom a véleményemet, a 9-es viccelt.
18.
nehezelfeledni
2017.02.11., szombat [09:58]

Gratula fiuk!
"tisztelt CsIkszentgyörgyi"

Ezek a fiuk olyant csináltak amire a polgármester NEM volt és NEM is lesz képes! Készitettek egy nagy hóembert mert vakácioban voltak/vannak, NEM kocsmáztak, dolgoztak, PÉLDÁT mutattak! Végre jött egy rendes valódi hir a községböl mert másképp csak népbutitó kampánycikkek vannak, azon kivül semmi! Sajnos a községben SEMMI más nem történik (a polgármester saját ujságirójának a kampánycikkjein kivül (eleg ha csak az orvosi rendelore gondolunk amit NEM lehet megoldani -persze erol nem jött le egy cikk- az ovoda teruleten mert hat NEM mehetnek be a betegek ugyanazon a kapun mint az ovodasok, az a ket szobacska meg messze nem lett volna eleg egy valamirevaló orvosi rendelő müködtetéséhez) a község le van maradva, semmi, de semmi nem fejlödik, nincs sennyvizvezeték pedig csak meg kellett volna irni a pályázatot, mindenki megnyerte az, asfaltrol vagy hasonlókrol nem is beszélve... (...)
Szebb jövőt!

17.
vicc
2017.02.11., szombat [00:30]
Hallod e te csikszentgyorgy 9-es hozzaszolo,mert a hozzaszolasod is azt mutatja nem vagy 100-as,nem,h nem vagy 100-as hanem felibol mennyit hagysz ki!A ho amikor hull,kitol kellene engedelyt kerjen,ha kozteruletre hull?Ha mar lehullt engedely nelkul,akkor teljesen mindegy,h a kozteruleten viszintesen terul el,vagy egymasra rakva fuggolegesen foglal helyet!Megneznem a kapud elott a havat amikor pucolod behordod e az udvarodra,vagy a kozteruletre nyomod,hordod ossze buckaba,mert akkor te is kellene kerjel engedelyt kozterulet hasznalasaert!
16.
Péterr István
2017.02.10., péntek [23:50]
Nem tudom megérteni a kedves "csíkszentgyörgyi" illető hozzászólását.... Ha van néhány fiatal ebben a községben,akik valami jót cselekednek a községért vagy annak látványos fejlődéséért,akkor miért kell mindenben hibát találni? Azért,mert közterületen van a remekművük,nem azt jelenti,hogy azzal törvényt sértettek,ellenkezőleg. Felteszem hát a kérdést:"Mit lépne,milyen kijelentései lennének,ha valaki valami rosszat tenne? Pl: kert rongálás,emlékmű rongálás. Akkor már a jót látná meg? Teljesen igaza van Csiszer Gábornak is,mert ha valakivel gondom van,akkor felvállalom a teljes nevemet,nem pedig elbújok a falu neve mögé. És a legjobb,amit a "14 éves fiatal" mondott,akiről sejtem,hogy ki ő :D ,neki van a legnagyobb igaza: előbb a saját szeméből szedje ki a gerendát, s aztán a máséból a szálkát! Én csak gratulálni tudok nektek fiúk,és a legjobb helyet választottátok a hóember felépítéséhez. BÜSZKE VAGYOK,HOGY EBBEN A FALUBAN NŐHETTEM FEL ÉS HOGY VANNAK ILYEN ÜGYES FIATALJAINK,AKIK HASZNOS DOLOGGAL TÖLTIK/TÖLTÖTTÉK A VAKÁCIÓ UTOLSÓ NAPJAIT IS
15.
szeredai221
2017.02.10., péntek [23:46]
Még gyönyörködtem benne néhány percet. A helyszín kiválasztása külön méltatást érdemel. Bravó, fiatalok!
A fotós munkája is profi, gratulálok! El tudnám képzelni a felvételeket képeslapként, üdvözlőlapként.
14.
szeredai221
2017.02.10., péntek [23:27]
Szerintem a 9-es számú hozzászóló viccelt, és megtetézte azzal, hogy vissza sem tért, hogy ezt elárulja. Én tréfának értelmezem.
A fiataloknak szívből gratulálok! Lehet, hogy semmiség, de rendkívüli jó érzést keltett bennem, amikor a kép-riportot elolvastam, végignéztem. A riport is ügyes, el kell ismerni.
Volt ma egy jó napom, köszönöm!
13.
Egy 14 éves fiatal
2017.02.10., péntek [23:06]
Ez a hóember-építés a fiatalok részéről nem jelent mást, mint azt, hogy Csíkszentgyörgy-Bánkfalva fiatalsága összetartó, akárcsak a felnőtt, székely emberek. Mivel tudom mi fán teremnek a dolgok, ezért kedves "Csíkszentgyörgyi" megtanulhatná azt, hogy mindenben nem a hibát kell keresni rögtön, hanem a jót. Mivel most Valentin-napja közeleg, ezzel a példával szeretném önt kioktatni, mint 14 éves fiatal: van két szerelmespár, akik halálosan szeretik egymást. Szerelem volt első látásra a kapcsolatuk. Mit néztek meg először egymásban a sok randevún? Csakis a jókat: milyen szép, milyen okos, milyen az ízlése stb. Nem azt, hogy mennyire rosszul csinál valamit. Mivel katolikus-keresztény fejjel gondolkodom, ezért még a következőt is hozzátenném az Ön kommentjéhez: Jézus mit mondott? Na mit? "Miért látod meg embertársad szemében a szálkát, a magadéban meg nem veszed észre a gerendát? Vagy hogyan mondhatod embertársadnak: „Hadd vegyem ki szemedből a szálkát!”, holott a te szemedben gerenda van? Képmutató! Vedd ki előbb a saját szemedből a gerendát, és csak azután láss hozzá, hogy kivedd embertársad szeméből a szálkát!" (Mt 7, 3-5). Tessék ezen elgondolkozni. És ha valóban csíkszentgyörgyi, akkor nem a szálkát kellene, hogy keresnie, hanem a jót a másik emberben, és ha van is szálka, akkor azt úgy kiszedni a másikból, hogy közben az Ön szemében ne legyen gerenda. Köszönöm megértését! - egy csíkbánkfalvi fiatal :)
12.
Csiszer Gábor
2017.02.10., péntek [22:35]
Kedves ,,Csíkszentgyörgyi "!
Ha problémám van valakivel, nem tetszik valami , nevet fel vállalva mondok véleményt.
Lehet igaza van önnek, de ez a megmozdulás részünkről nem hiszem, hogy kárt tett volna a községben.
Alpolgármester úrnak is tudtára adtuk, személyesen oda jött és gratulált. Jelzem még egyszer,, gratulált" , velünk örült és nem a hibát kereste.
Ön a hibát keresi, az okát nem tudom, irigység ?
Könnyebb ki tűnni mások közül.Hisz eddig mindenki örült , mindenkinek tetszett és mindenki elismeri, hogy szép munka !Mi csak öröme akartunk okozni az embereknek!
11.
Szintén Szentgyörgyi
2017.02.10., péntek [22:06]
Miért nem lehet örülni annak ha a fiatalok kreatívak,és csinálnak valamit? Ahelyett hogy büszkék lennénk rájuk,hogy valamivel kitűnnek már rögtön piszkálódunk. Biztos nem rongáltak meg semmit a parkban,így miért fájna ez bárkinek is?!
10.
Szentgyörgyinek
2017.02.10., péntek [22:00]
Miért kell belekötni a gyerekekbe.Szép és jó.Jól tették,hogy megcsinálták.Ha nem tetszik,hogy valaki valamit alkot,ellehet menni a francba.
Tisztelettel.
9.
Csíkszentgyörgyi
2017.02.10., péntek [21:53]
Közterület-használati engedély,....?
Mennyibe került ezen engedély(ek) illetéke? Vagy mindenki azt csinál közterületen amit akar?
8.
Helyi
2017.02.10., péntek [21:18]
Figyelemmel követtem a folyamatot. Rengeteg sok kitartással és szorgalommal dolgoztak a fiúk. Le a kalappal előttük!:)
7.
Nelu
2017.02.10., péntek [20:26]
Ügyesek vagytok ezt igy kell csinálni,példát mútatva hogy itt Csikszentgyörgy -Bánkfalván nemcsak a virtuális világban él a fiatalság. Kell a fizikai edzés,a mozgás,hogy ,,ép testben ép lélek legyen".
Gratulálok a telyesitményhez !!!
6.
kicsix
2017.02.10., péntek [20:21]
Összefogásból jelesre vizsgáztatok fiúk, nem úgy mint a felnőttek! Gratula, csak igy tovább és akkor lehet jövője ennek a közösségnek!
5.
vikivuki
2017.02.10., péntek [20:14]
Gratula. Es megtobb hasonlo hirt a szekelyhonon.
4.
Sznómen
2017.02.10., péntek [19:57]
Tetszik! :)

Ügyesek a fiatalok, példát vehetnének róluk sokan!
3.
Hoember
2017.02.10., péntek [19:55]
Ejsze'tán ez asszony inkább, mint ember!
2.
Egyik készítő
2017.02.10., péntek [19:52]
Hosszas és nehéz munka volt.De az eredményért megérte.
1.
Bánkfalvi
2017.02.10., péntek [19:37]
Ügyesek voltak!
Hozzászólások29