Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Dedeman üzlet lesz Csíkszeredában

D. Balázs Ildikó | 2009.11.27. [17:47] | Utolsó módosítás: 2009.11.27. [21:52]

Egy bevásárlóközpont illetve egy építkezési anyagok forgalmazására és lakberendezésre szakosodott üzlet fog nyílni Csíkszeredában a Nagyrét utcában. Az érintett terület rendezési tervét novemberi soros ülésükön fogadták el a városatyák.

dedemanBár az önkormányzati ülésen nem igen volt jele, az ezt követő sajtótájékoztatón a polgármester szavaiból kiderült, a határozattervezet előkészítése folyamán a befektetők nyomást gyakoroltak a városatyákra, városvezetésre és a fenyegetésektől sem rettentek meg. Ráduly Róbert Kálmán elmondta, az érintett Nagyrét utcai terület rendezési tervének előkészítési, elfogadási folyamata legalább egy éve zajlik és a befektetőkkel való kapcsolattartás bizony nem volt mentes a feszültségtől. „Többek között megfenyegették az alpolgármestert. Nagy volt a nyomás, lobbiztak mindenkin, szenátorokon, képviselőkön, ismerősökön, nem ismerősökön, minden párton keresztül” - jegyzete meg Ráduly. Hogy mégis építkezhetnek a városban az annak köszönhető – derült ki - hogy a befektetők teljes mértékben elfogadták a város elvárásait. Ezek közül pedig talán a legfontosabb az volt, hogy saját költségükön körforgalmat építsenek. Ugyanakkor abba is belegyeztek – tájékoztatott a polgármester - hogy az üzletközpontot nem két, hanem csak egy bejárattal lássák el. „A befektetők 15 és 25 millió euró közötti beruházást emlegettek. Mi annyit tudunk, hogy a két építmény közül az egyiket a építőanyag kereskedésre szakosodott Dedeman cég akarja tető alá hozni, a másikba Cadran típusú bevásárló- és szabadidős központ van elképzelve. Háttérinformációk szerint, a Dedeman az, amely nagyon akar Csíkszeredában építkezni” - fogalmazott Ráduly.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
9.
en szeredai
2012.09.21., péntek [19:14]
szerintem szegyelni kene magat annak aki azt gondolja hogy nem jo dolog hogy megnyilik a Dedeman... ott vagyunk hogy 2012 es nekik nem sikerult megkapni az engedelyt mert van egy "okos" elnok aki azt gondolja hogy tudja mi a jo a varosnak... de eszre nem veszi hogy nincs munkahely es hogy sokan othon ulnek, varva hogy hatha akad valahol valami ahol dolgozzanak, en szemelyesen Gyergyoba kell ingazzak mert Csikszereda nem ad semmit. Szegyen volt ezt az "okos" embert ujra megvalasztani, csak azert mert RMDSZ kepviselo. Ideje lenne a szekelyeknek szemet nyitani es ne legyenek hulyek, es part szerint valasszanak. En nagyon remelem megnyilik a DEDEMAN, es igy jobb lesz a piac Csikszeredaba...
8.
g77
2009.12.01., kedd [22:31]
Kedves tyűű!
Köszönöm!Valóban így van, hogy a vásárlónál van a döntés joga...Én részemről bojkottálom a hasonló nagy tőkés egységeket. Remélem lesznek még sokan, akik követik a példámat!
7.
tyűű
2009.12.01., kedd [19:52]
g77 jól beszélsz,de az igazi döntés a vásárló kezében (zsebében) van...nem ártana valami ébresztőt fújni
6.
Anonim
2009.11.30., hétfő [16:50]
http://www.redprojects.com/upload/p000200060003_CADRAN2.pdf

Errol van szo . Idelyeben tajekoztatnak .
5.
g77
2009.11.30., hétfő [14:16]
Kedves PETman!
Szerinted az a fejlődés, ha hasonló beruházások valósulnak meg a városunkban? Olyan beruházások, amelyek messze nem teremtenek annyi munkahelyet, mint amennyit szeretnek ők hangoztatni, ráadásul egy lejt nem fizetnek be a város pénztárába. Ezek felett a kizsákmányoló politikájukkal tönkre teszik a kis- és közepes vállalkozásokat, termelőket (mely gazdasági szereplők a legnagyobb számban teremtenek munkahelyeket és foglalkoztatnak munkavállalókat, így a társadalom alapjának tekinthetők, mivel a társadalom 80%-a tőlük kapja meg a megélhetéshez szükséges erőforrásokat), mely folyamat nagyon súlyos következményekkel jár...Ezeket érdemes végig gondolni...Ijesztő lesz az eredmény...
A hasonló beruházások helyett a kis- és közepes vállalkozásokat, termelőket adókedvezményekkel és protekciós gazdaságpolitikával kellene támogatni fejlődésük, megerősödésük és gyarapodásuk érdekében. És ha ezek a gazdasági szereplők megerősödnek, akkor maga a társadalom is erős lábakon fog állni...Ilyen egyszerü ez....Tisztelettel!
4.
PETman
2009.11.28., szombat [12:07]
Egy dolgot értsünk má meg! A fejlődést megállítani nem lehet! Most nem értem: baj vagy nem baj, hogy Csíkhágó fejlődik? Vagy az a baj, hogy nem mi találtuk ki a nagy bizniszt? Vagy talán illegális a beruházás? Most megkérdőjelezzük a nagytudású városvezetőséget és a többi érintett szerveket? Akkor kell pofázni mikor kérdeznek. Vagy talán nem is kérdezték a lakosság véleményét? Ja, hogy én naív volnék? Vagy az is lehet, hogy a média ferdít? Valaki okosabb, mondja meg kérem, mi a baj????
3.
Rohog a vakbelem
2009.11.28., szombat [08:19]
Idezet: "...teljes mértékben elfogadták a város elvárásait"

Magyarazat: a megfelelo mennyisegu penz es egyeb javakkal valo megvesztegetese a polgarmesternek es a szegeny "megfenyegetett" alpolgarmesternek.

Hajra Robi, adjunk el mindent, ezuttal egy bakoi (hogy is fogalmazzak?) NEM MAGYAR "befektetonek". (lasd sorgyar)
2.
Figyelő
2009.11.27., péntek [21:48]
(szerkesztői hozzászólás)
Az, hogy lerakják a papírokat, még nem jelenti azt, hogy fel is építik. A cikkben is benne van, hogy már egy éve zajlik a bürokrácia. Attól még az első kapavágásig sok van, lásd Lidl. A háttérinfók arra vonatkoznak, hogy tényleg fel is akarják építeni.
1.
marcika
2009.11.27., péntek [21:39]
Milyen "hatterinformaciok"??? A megyei napilapban (Hargita Nepe), mar ezelott egy fel evvel megjelent a kornyezetvedelmi engedely erdekeben feladott hirdetes, igy nyilvanvalo az olvaso szamara is, hogy Dedemant epitenek. A vaskos anyagok birtokaban levo tanacs sokkal tobbet tud, akkor miert nem lehet nyiltan beszelni, mire fel ez a "sejtelmesseg"?
Hozzászólások9