Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Akinek megköszönték, hogy tárcsázta a sürgősségi hívószámot

Gergely Imre | 2017.02.15. [16:29]

„Ezért nem jár semmi köszönet, polgári kötelesség, természetes volt, hogy hívtuk a tűzoltókat, amikor megláttuk a füstöt” – így reagált Kolozsi Borsos Gábor, amikor a gyergyói jégkorong-közösség nevében köszönetképpen ajándékot adott át neki a Progym menedzsere, amiért tárcsázta a sürgősségi hívószámot, amikor észlelte, hogy kigyúlt a Gyergyószentmiklósi Műjégpálya tetőzete.

progym_kolozsi_bSándor Székely Ottó és Kolozsi Borsos Gábor. Szimbolikus ajándék a Progym szurkolói sál

Azt is mondhatjuk, jelentéktelen apróság egy telefonhívás, de ennek köszönhető, hogy a gyergyói jégpálya nem vált a lángok martalékává a múlt hét elején keletkezett tűzben. A Figura színház színészeként dolgozó Kolozsi Borsos Gábor nem is várt volna köszönetet, de a Progym menedzsere, Sándor Székely Ottó úgy érezte, többet köszönhet neki a jégkorong, mintsem, hogy egyszerűen el lehetne ezt felejteni.

A szomszéd utcában lakó Kolozsi Borsos Gábor elmondta, igazából az udvaron nagyon furcsán ugató házőrző hívta fel a figyelmet, hogy valami történik, de mindjárt lehetett hallani a pattogást is – valószínűleg a pálya tetejét borító hullámpala ropoghatott. Aztán a füstöt is meglátták, és hívták is a 112-es sürgősségi hívószámot. Éppen időben. A tűzoltók szerint fél órával később már hiába telefonálhatott volna bárki, a pálya menthetetlenül leégett volna. Sándor Székely Ottó szavai szerint a „puskagolyó szállt el a fülünk mellett”, ha leégett volna a pálya, a Gyergyói-medence települései összefogva sem tudták volna újjáépíteni önerőből.

Kolozsi Borsos Gábor nem egy rendszeres hokimeccsre járó, már amiatt is, hogy a színházi előadások, próbák gyakran egybeesnek a mérkőzések időpontjaival. Ezután, ha teheti, gyakrabban fog járni, mert a Progym meccseire meghívót is kapott. Most már egy kicsit valóban magáénak érezheti a jégpályát.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
ügyes
2017.02.17., péntek [00:51]
Ügyes, figyelmes és szemfüles emberekre van szükség. Szerencsére vannak ilyenek, reméljük, hogy a jövőben is, más ügyben is lesznek.

Oda kell figyelnünk egymásra és közösségi javainkra egyaránt. Kár, hogy az erdőkre nem tudunk hasolnóan figyelni, pedig ott is pattog, ég és ropog, pusztul az érték, megtartó közösségi értékünk.

Vigyázzunk egymásra!
Hozzászólások1