Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Városnapokra készül Gyergyószentmiklós

Baricz Tamás Imola | 2013.11.07. [13:06]

A városvezetés nyolcnaposra tervezi a közelgő Szent Miklós Napokat. A december eleji ünnep lebonyolítására pályázott a város, ugyanakkor számítanak a helybeli vállalkozók támogatására is.

 varosnapok1_b

December 1-8. között ünnepel a város. Az első négy napon előadásokat, szemináriumokat, fórumokat szerveznek a Polgárok európai éve jegyében. A pályázott 25 ezer euró a más városokkal való kapcsolatfelvételre is biztosít lehetőséget. A tulajdonképpeni ünneplés december 4. és 8. között zajlik. Egy, csak erre az alkalomra összeállt együttes fellépését emelte ki Mezei János polgármester: „Három és fél órás, minden korosztálynak szóló koncertre kerül sor a város központjában, Horváth Charlie, Bebe (a Back to Black énekese) és Somló Tamás koprodukció fogja szórakoztatni a gyergyóiakat”.   

A rendezvény főszervezője, Páll Levente, a művelődési központ igazgatója ismertette a programot, mint mondta, a tavaly is nagy népszerűségnek örvendett rendezvények fogják az idei ünnep gerincét alkotni. Hagyományos seregszemle, Szent Miklós várása és érkezése, gyerekkoncert, sportrendezvények, helyi együttesek fellépése szerepel a programban. Pénteken az egyházi ünnep zajlik szentmisével és körmenettel. Szombaton tartják a Kárpát-medencei disznótoros főzőversenyt, majd a három és fél órás koncertre kerül sor. Mint megtudtuk, rengeteg kísérőrendezvény van szervezés alatt, így képzőművészeti és fotókiállításokra, koncertekre, színházi előadásra számíthatnak a kikapcsolódni vágyók. A tervek szerint Szentmiklósi vagy? címmel egy kiadványt, kódexet jelentetne meg a város, mellyel tükröt kíván állítani a város lakóinak. A nyolcnapos ünnepség költségvetéséről megtudtuk, a pályázott 25 ezer euró mellé az önkormányzat 50 ezer lej körüli összeget kell pótoljon, ezért is várják a cégek, vállalkozók támogatását.

A múlt évhez hasonlóan idén is a jelenleg frissítés alatt álló Szentmiklosnapok.ro oldalon követhetik a programokat.

Javaslatokat várnak

Az önkormányzat idén is várja a Gyergyószentmiklós Díszpolgára címre és a Pro Urbe-díjra a javaslatokat. A városvezetés évente egy személy számára adományoz díszpolgári címet. A kitüntetést olyan értékteremtő tevékenységet folytató személyek vehetik át, akik jelentős mértékben hozzájárultak a város gazdasági, kulturális, tudományos, természetvédelmi, sport terén való fejlődéséhez, vagy emberségben, jótékonyságban példamutatók a közösség számára.

A Pro Urbe-díj szintén egy személynek adományozható, legyen az román vagy akár külföldi állampolgár, aki a város fejlődéséhez kiemelkedő mértékben hozzájárult.

Mindkét címre javaslatokat tehet bármely gyergyószentmiklósi lakos. A jelöléshez szükséges dokumentumok a következők: a jelölt személy életrajza és fényképe, illetve a címre jelölni kívánt személyt támogató, ötven lakos aláírását tartalmazó táblázat (név, cím, foglalkozás, aláírás). A javaslatokat e hónap 30-áig az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában lehet letenni.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
16.
EnGyergyoiVagyok
2013.11.12., kedd [19:00]
Nekem csak egy kerdesem van.
Romanokra nem gondolkozik senki semmit. Miert nincs semmi olyan amire egy roman gyerek vagy epp felnot el tudna menni??? Miert nincs legalabb egy roman koncert a 10 magyar zene koncert melle???
15.
Sz.Judit
2013.11.11., hétfő [17:27]
Kedves "Gyirgyoi"!

Képet küldjek?
14.
Sz.Judit
2013.11.11., hétfő [17:21]
Szép magyar nyelvünk..... és jaj de magyarok vagyunk......

Szerintem nem ismerjük egymást, tehát ne tegezzen.
Ha figyelmesebb lett volna a hozzászólásaim elolvasása közben, akkor láthatta volna, hogy utaltam úgy a könyöradományokra, mint a pályázati pénzre.

A hozzászólás szövegéből kiderül, önből árad a műveltség. Büszke lehet rá.

Rendezvények kellenek, nem is azt írtam, hogy nem, csupán nem mindegy milyen, és az is milyen áron.

Tűzijáték? Biztos, hogy ön többször volt, mint én.

Gyergyóból az olyan emberek nem hiányzanak, mint Ön, kedves névtelen "ezistaztan".
13.
Sz.Judit
2013.11.11., hétfő [17:09]
@fff:
Kedves Névtelen!

Itthon vagyok, nem kell hazajönnöm.
Adófizető polgár vagyok, elvárásaim, kritikáim is jogosak.
12.
Gyirgyoi
2013.11.11., hétfő [15:14]
Kedves Judith! Volt On a Nagy Szekely Menetelesen?
11.
ezisaztan
2013.11.11., hétfő [10:05]
leulhetsz 1-es szovegertesbol. ott irja hogy a varos palyazott 25.000 ,(a gyengebb kedveert huszonotezer jeuro) a varosnapok lebonyolitasara, tehat ehez semmi koze nincs az adofizetokhoz, de neked aztan az egvilagon semmi. es ha egy kicsi muveltseg szorult volna beled, tudhatnad h a palyazati penzeket csak ara lehet kolteni amire kiutaljak. hiaba godros az utca, ha a nyertes palyazat koncerteket tamogat, akkor legalabb azt kell rendesen megszervezi, szinvonalasan. okosabb lettel volna ha csendben maradsz.
es amielott kezdened hha'ige'de az 50.000 lej. igen, az az onresz a varostol. vagy talan nem is kellene semmi rendezvenyt tartani a varosban amig godros utak vannak? egyebkent onnek mikoze hozza? menjen augusztus 20.an a budaposti tuzijatekra es viszlat. innen snekinek sem hianyzik.pa
10.
fff
2013.11.10., vasárnap [16:59]
Sz. Juditnak

Előbb jöjjön haza Gyergyószentmiklósra és tegyen valamit a városért és ne pedig messziről kritizáljon bárkit/bármit is.
9.
batya
2013.11.10., vasárnap [09:28]
[Nem ütötte a mércét]
8.
Sz.Juditnak
2013.11.09., szombat [15:41]
Kedves Judit. Ez az Ön véleménye és a felháborodotságának hátterében valószínü egyéb dolgok vannak. Jöjjön ki az Adventi gyertyagyújtásra és imádkozzunk együtt.
7.
Sz.Judit
2013.11.08., péntek [23:04]
@P.:
Tisztelt P(olgármester?)

Városunkban volt az a műsorvezető.( Elemi iskolás tananyag: hol? -ban, -ben; hová? -ba,-be)

A cigányok a főtéren dulakodnak napközben..... és elképzelhetetlennek tartom, hogy őket az ilyen programok elől elzárnák, az ők hiányukban lennének ezek a műsorok este.

Nem voltam városi rendezvényen azóta, és bevallom, nem is kívánkozom ilyen körülmények között.

Magánszemély véleménye? Valóban, csak az a baj, hogy az a magánszemély épp egy, a gyergyószentmiklósi önkormányzat által is alapított nonprofit szervezet, a híres GYERKI, budapesti irodájának koordinátora. Azaz, volt, mert a nagy dobra vert megnyitó óta talán ki sem nyitott. Legalábbis párszor volt alkalmam zárt ajtókat találni. Akkor ott magamutogatón, székely népviseletben fel- vagy kivonult a testület (polgármester és barátai), az E-Star tulajdonosával együtt. Egy olyan honlapot működtettek, ami tele volt helyesírási hibákkal. Sőt, ma már az sem elérhető. De még az iroda ajtaja is zárva van azóta. A tábla ott "dicsekszik". Kérdem én? Ki fizeti annak bérét és miért?

Mást megkérdezni? Nem kérdeztem, nagyon sokan elmondták véleményüket kérdezés nélkül......
6.
hihetetlen
2013.11.08., péntek [22:08]
SZ Juditnak teljes mértékben igaza van
5.
P.
2013.11.08., péntek [20:02]
Tisztelt Sz. Judit!

Az a bizonyos műsorvezető 4 éve volt városunkba. Cigányok már rég nem dulakodnak az első sorban.

Ön azóta nem volt városi rendezvényen?

Továbbá Ön egy magánszemély személyes élményeit másolta be. Az az ő problémája, hogy annyit ivott. Mást is megkérdezett ?
4.
Sz.Judit
2013.11.08., péntek [13:37]
Kedves tonhal!
Szerintem, először a lakosoknak kellene egy élhetőbb, "színvonalasabb" környezetet teremteni, utána jöhet a mulatozás és a szórakozás, legyen az könyöradományból vagy pályázati pénzekből.Míg a cégek megfizetik az adójukat, még elvárják az adományt, és mire is? Azért, hogy a szabadtéri koncerteken a cigányok ott dulakodjanak az első sorban, vagy a meghívott műsorvezető az alkoholtól már alig áll a lábán, nemhogy beszélni is tudjon. Persze, "jó" ez a gyergyói embernek. A többi rendezvényre amúgy sem jut el a szürke hétköznapjait élő "Szentmiklósi", mert épp dolgozik azalatt. És a befizetett adókból semmit sem lát.
Ez a szomorú. Mindenki jobban örülne, ha a szép, tiszta városban méltón ünnepelhetne.
És meghívottak.........Volt már olyan is, hogy playbackelt, és jaj de örült a közönség........szóval a színvonalas műsorok máshol kezdődnek...........
3.
tonhal
2013.11.08., péntek [11:27]
Kedves Sz.Judit.

Nem hiszem,hogy attol,hogy rosszak az utak,sok a kobor kutya,vagy poros a varos, a helyi lakossag nem erdemel szinvonalas programokat egy-ket alkalommal egy evben,amikor vegre elfeledheti a szurke hetkoznapjait es kicsit szorakozhat..Nem hiszem,hogy onostorozassal elobb jutnank...Orulj,hogy valami tortenik itt is,koncert,vasar,kulturalis programok,es igenis az szinvonalas legyen,mert megerdemeljuk,valahol megiscsak varos vagyunk,nem falu!
2.
Egyik Gabor a sok kozul
2013.11.08., péntek [00:12]
Sz. Juditot polgármesternek!
1.
Sz.Judit
2013.11.07., csütörtök [20:57]
Elképesztő!
Ekkora kiadást! 25000 euró és 50000 lej? Városnapokra? Mit ünnepel a város? A poros, koszos, kóbor kutyás, rossz utakat? A főtéren folyamatosan kolduló cigányokat? Netán a bokaficamító járdákat?
Rázzuk a rongyot, ahelyett, hogy valami fejlődés lenne látható!
Meghívunk olyan előadókat, akik, vélhetően, jó pénzért lépnek fel, holott meg lehetne oldani helyi, vagy környékbeli fellépőkkel is.
Meghívnak olyan testvértelepülések képviselőit, lakóit, akik aztán azt híresztelik a honlapokon, hogy Gyergyóban csak ivászattal kelnek és fekszenek.

http://www.felsofokon.hu/gyergyo/2011/12/10/gyergyoi-varosnapok-5-nap

Szégyen!
Hozzászólások16