Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Vidámabb környezetben gyógyulnak

Pethő Melánia | 2017.02.13. [13:11] | Utolsó módosítás: 2017.02.13. [13:30]

Újabb rajzfilmfigurák kerültek a gyergyószentmiklósi kórház gyermekosztályának falaira szombaton az Ifitéka és a Vöröskereszt helyi szervezete jóvoltából.

ifiteka_falfestes_gyergyo_05_bÚjabb alkotásokkal színesedett szombaton a gyermekosztály. Fotók: Ifitéka

Az ifitékások immár hat éve térnek vissza rendszeresen a betegek világnapján, hogy színesebbé varázsolják a folyosó és a kórtermek falait. A kezdeményezéshez csatlakozott a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt is, ami már azért is kézenfekvő, mert számos aktív fiatal mindkét szervezetben tevékenyen szerepet vállal – mondta el Málnási Andrea. Az Ifitéka vezetőjétől megtudtuk, egy-egy ilyen alkalommal két-három mesehős megfestésére van lehetőség, ezért a hat éve elkezdett munka még biztosan folytatódni fog, hiszen bőven van még szabad felület a gyermekosztály falain.

ifiteka_falfestes_gyergyo_03_b

Időtálló alkotásokat hagynak maguk után, hiszen a legelső, hat éve készült képek is kiváló állapotban vannak, olyanok, mintha a napokban festették volna. Az együttműködéshez nagyon pozitívan viszonyulnak a kórház és a gyermekosztály illetékesei is, ennek is köszönhető, hogy évről évre színesebb, a körülményekhez képest vidámabb környezetben gyógyulhatnak a kis betegek.

ifiteka_falfestes_gyergyo_02_b

Ferenczi Lilla, az alkotásban részt vevő fiatal önkéntesek egyike – Garfield macska megfestése közben – saját tapasztalat alapján mondta el, tudja, mennyire hasznos munkát végeznek. Ő maga is többször feküdt a gyermekosztályon, és emlékszik, számára is jó, megnyugtató érzés volt az ismerős rajzfilmhősökkel találkozni. Hozzátette, ezért is öröm, hogy mosolyt csalhatnak a gyermekek arcára. Az önkéntesek a festés mellett ajándékokat is átadtak a kórházban fekvő kicsiknek.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét