Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Csak váltásban tudtak dolgozni a tűzoltók Kommandón – fagyott rájuk a védőruha Csak váltásban tudtak dolgozni a tűzoltók Kommandón – fagyott rájuk a védőruha

Bíró Blanka | 2017.01.10. [13:30] | Utolsó módosítás: 2017.01.10. [15:27]

Valószínű a meghibásodott, rosszul szigetelt kémény okozta a kommandói tüzet – mondta el portálunknak a Kovászna megyei készenléti felügyelőség (ISU) szóvivője.

kommandoi_tuz_2017_jan_03_bFotók: Kovászna megyei készenléti felügyelőség Facebook-oldala

Marius Tolvaj kifejtette, a meghibásodott kéményből pattanhattak ki a szikrák, majd lángra kapott az iskolaépület fagerendázata, a tűz pedig gyorsan terjedt a régi épületben. A tűzoltók tizenkét órán át küzdöttek a lángokkal, az éjszaka folyamán csak váltásban tudtak dolgozni, mert mínusz 30 Celsius-fok volt, és fagyott rájuk a védőruha.

kommandoi_tuz_2017_jan_02_b

Kézdivásárhelyről három hivatásos tűzoltó alakulat vett részt az oltásban, míg Kovásznáról az önkéntes csapat vonul fel Kommandóra. Sepsiszentgyörgyről egy tűzoltóautót küldtek Kézdivásárhelyre, mert onnan mindegyiket Kommandóra irányították, és egy újabb sürgősség esetén nem lett volna bevetésre kész jármű.

kommandoi_tuz_2017_jan_01_b

Marius Tolvaj összegzése szerint a kommandói Horn Dávid Általános Iskola régi faépületének huszonöt százaléka, összesen 360 négyzetméter vált a lángok martalékává.

kommandoi_tuz_2017_jan_04_b

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét