Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Egyesület a vadaspark működtetéséért

Nagy D. István | 2012.11.19. [17:57]

A sugásfürdői vadaspark és a rétyi látogatóközpont működtetése lesz a feladata annak a közhasznú egyesületnek, amelynek létrehozásáért négy háromszéki önkormányzat is társult.

retyi_bejaratPénteken, november 16-án hagyta jóvá Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a két különálló, de összefüggő határozattervezetet, amely a Vadon Egyesület létrehozását alapozza meg. A civil szervezetnek négy alapító tagja van, a már említett két testületen kívül az árkosi és a rétyi önkormányzatok.

Az egyesület elsődleges célja, hogy a Sugárfürdőre tervezett vadasparkot, illetve a Sepsiszentgyörgyön, az integrált városfejlesztési projekt keretében már kialakítás alatt álló vadászmúzeumot működtesse. Emellett a megyei önkormányzatnak van egy, a Rétyi Nyír Természetvédelmi területre tervezett látogatóközpont építését célzó pályázata, és az elképzelés szerint az egyesület révén ennek működtetése is megoldódna.

A szervezet székhelyéül a megyeszékhelyi Lábas Ház szolgál, alaptőkéje pedig 150 ezer lej, mely összegnek 74 százalékát Sepsiszentgyörgy önkormányzata, 24 százalékát Kovászna Megye Tanácsa, a maradék két százalékot pedig – egyenlő arányban – a két község biztosítja. Az egyesület fenntartási költsége évente 250 ezer lej, amit az alaptőkével azonos arányban biztosítanak az alapító tagok.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
4.
trovacsek
2012.11.20., kedd [18:38]
Nem a vadgazdalkodast kepzelem igy el,hanem a vadaszmuzeumnal fontosabb eleg van,nemde?Es nem hiszem,hogy a vadgazdalkodas(van akine4k ez fontos,legyen)olyan huzoagazat lenne,vagy lehetne,hogy tizezreknek megelhetest adjon.Legalabbis a kozeljovoben.Ugyhogy szaljunk le egy kicsit a foldre,es beszeljunk konkretabb dolgokrol,amik a napi megelhetessel kapcsolatosak,mert a nepnel nem a vadgazdalkodas hianya a legfontosabb(megegyszer ez sem elhanyagolando,de ezer fontosabb lenne).A koros vagy nem koros elmeallapotot pedig hagyd a szakemberekre,nem hiszem ez is olyan mint a politika es a fotbal,hogy mindenki ert hozza.
3.
anonim3
2012.11.20., kedd [15:02]
Az RMDSZ gazdálkodik ,mi vagyunk a vadak !!
Vadgazdálkodás !!
2.
samubá
2012.11.20., kedd [11:38]
Ha te így képzeled el a vadgazdálkodást, az akkor elég kóros elmeállapotra utal.
1.
trovacsek
2012.11.19., hétfő [18:16]
Ez jo!Munkahely joforman nuku,de sebaj,megyunk vadaszni!Ime egy peldaja,hogyan is kepzeli el az rmdsz az "utat",amit csak ok tudnak.Gondolom a vadasztarisznyankba tulipansziromba toltottet viszunk.A draga Joisten ovjon meg minket!
Hozzászólások4