Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Araszolgatva közlekedtek az autók a Maros megyei utakon

Bakó Zoltán | 2017.01.11. [18:21] | Utolsó módosítás: 2017.01.11. [18:24]

A szerdai havazás újból fennakadásokat okozott Maros megyében a közlekedésben. A megyeközpontban az utak latyakosak, nehezen járhatóak voltak. Hasonló volt a helyzet a megyei és országutakon is.

havazas_IMG_2673_bHavas utak, forgalmi fennakadások voltak a megyeközpontban is

A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Andreea Pop úgy tájékoztatott, hogy a balavásári hegyen egy kamion csúszott meg, emiatt szünetelt a forgalom jó ideig. Délután egy óra körül sikerült az akadályt elhárítani – tájékoztatott a szóvivő, aki hozzáfűzte: délután kettőig máshonnan nem érkezett hír forgalmi dugóról. Az elakadás nyomán kialakult sor elért Székelyvajáig, sokan arról tájékoztattak, hogy a környéken egyetlen hókotrót, hóekét sem láttak.

A rendőrségi szóvivő szerint őket úgy tájékoztatták a megyei és országos útügyi igazgatóságtól, hogy gépekkel vonultak ki a fontosabb közlekedési utakra, hogy letakarítsák a havat az úttestről.

Az országutak igazgatósága déli 12 óra 12 perces tájékoztatása szerint az utakra 18 gépet vezényeltek ki, amelyek 5 tonna csúszásgátló anyagot (homokot) és 0,2 tonna jégtelenítésre használt kalcium-kloridot szórtak le a 13-as (Segesvár és Marosvásárhely közötti), a 13A (Balavásár–Szováta), 13C (Héjjasfalva–Segesvár), 14A (Dicsőszentmárton–Radnót), 15 (Marosludas–Palotailva), 15A (Szászrégen–Beszterce-Naszód határa), 15E (Marosvásárhely–Mezőrücs) és a  16-os (Sztrinatnya–Mezőkirályfalva) jelzésű országutakon.

A rendőrségi szóvivő újfent felhívja az autózók figyelmét, hogy ilyen időjárási körülmények között csak akkor induljanak hosszabb útra, ha az feltétlenül szükséges, ez esetben pedig érdeklődjenek a közlekedésinformációs szolgálatnál az utak állapotáról.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
Medgyesi Istvan
2017.01.12., csütörtök [22:22]
18 autó,5 tonna homok? Vásárhely és Ákosfalva között nem elég ez a mennyiség!
1.
megfigyelo
2017.01.12., csütörtök [17:04]
Parizsban mar intezkedeseket fogganositanak a gepkocsik ellen.Nemsokara odajutt az emberiseg, hogy betiltjak a szemelygepkocsik kozlekedeset lakotelepuleseken es kenyszeritik majd a lakossagot tomegkozlekedni,mert ha nem sikerul megszuntetni a borzalmas kornyezetszennyezest amit a szemelygepkocsik okoznak akkor az emberisegnek annyi.
marosvasarhelyen olyan pofatlan gepkocsivezetok is vannak, hogy autopalyakra tervezett hatalmas autokban egyedul furikaznak roved tavon a varos keskeny utcain,parkolnak jardakon es zoldovezetekben.Igaz tehetik mert maga a polgarmesteri hivatal es a rendorseg engedelyezi nekik.
Hozzászólások2