Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Autók a folyó jegén: veszélyes játékot űztek a sofőrök

Bakó Zoltán | 2017.01.09. [18:24] | Utolsó módosítás: 2017.01.09. [18:58]

A Maros jege pénteken megtelt marosvásárhelyi sétálókkal, korcsolyázókkal – majd féltucat személygépkocsi is rámerészkedett a komp körüli szakaszon a jégre. A jelenség vasárnap este is megismétlődött, ám ekkor már közbelépett a rendőrség.

gheata12_bPénteken késő délután motorosok, quadosok, autósok keringtek a Maros jegén

Az említett folyószakaszon a jég vastagsága a part mellett, ahol a léket vágták a csobbanóknak mintegy 30 centiméteres volt. Ám azt nem lehet tudni, hogy a folyó közepén, ahol nagyobb a sodrás, mennyire vastag. A vízügyi igazgatóság vezetője, Cristian Bratanovici mérnök szerint hivatalosan nem szabad rámenni járművel a jégre, ám jogszabály ezt így, tételesen nem rögzíti. Azt viszont igen, hogy tilos az élő vizeket szennyezni.

„Úgy értettem, hogy ez egy szervezett verseny volt. Ilyenkor azonban engedélyt kell kérni a felelős szervektől, azaz tőlünk is. Sem engedélyt nem kértek, sem bejelentést nem tettek nálunk, hogy ilyet akarnak szervezni” – mondta el az igazgató, hozzátéve, hogy rendkívül veszélyesek az ilyen versenyek.

Megkérdeztük a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Andreea Popot is. Értesültek  a pénteki esetről, ezért ellenőrizték később is a helyszínt. „Vasárnap este újból kijöttek néhányan a jégre autókkal. A saját biztonságuk érdekében jártunk el, amikor három ilyen gépkocsivezetőt megbírságoltunk, egynek pedig bevonták a hajtási jogosítványát a kollégáim, mert elmenekült a helyszínről, valahol Marosszentgyörgyön sikerült utolérni, és megállásra bírni” – mondta el a szóvivő, aki hozzátette, hogy a KRESZ nem tiltja a folyó jegén való autózást (a törvényalkotónak eszébe sem jutott ilyesmi), de vészhelyzet gondatlan okozásáért el lehet járni esetükben.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
Laci.enduro75
2017.01.14., szombat [00:43]
Rendőröket is meg kellene büntetni, "vészhelyzet gondatlan okozásáért", kergetés közben balesetet okozhatott volna a menekülő autós. Nyugodtan kimaradhadtak volna a buliból, hagyhatták volna szórakozni a vagányokat. Ez nem feltünési viszketekség, csak egy irigy szemszögéből.
2.
buendia
2017.01.10., kedd [13:46]
Az ember kínjában már azt sem tudja mit csináljon !!!Dívik mostanában a feltűnési viszketettség !
1.
???????
2017.01.10., kedd [13:28]
Hát nem éppen a legésszerűbb szórakozás.
Hozzászólások3