Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Jól haladnak a sztrádaépítéssel Maros megyében

Gáspár Botond | 2017.02.16. [16:23]

Az ütemtervnek megfelelően nagy léptekkel épül az autópálya Kerelőszentpál térségében – tudtuk meg a község polgármesterétől, Simon Istvántól. Az elöljáró szerint, ha továbbra sem lesznek nehézségek, akkor 2018 májusára elkészülhet a szakasz, és átadhatják a közúti forgalomnak a két haladó plusz egy leálló sávosra tervezett útpályát.

autopalya-8926_bA sztráda nem fogja közvetlenül érinteni Marosvásárhelyt, hanem egy gyorsforgalmi bekötőutat létesítenek a Nyárádtő–Lőrincfalva térségéből a megyeszékhelyig. Archív felvétel

„A kisajátításokra vonatkozó felszólításokat megkaptuk, és mindenkinek kiküldtük, átadtuk a munkálatokat felügyelő országos útügyi hatóságnak. A kártérítési összegek a CEC-ben vannak a hivatal számláján, a következő időszakban fogjuk ezeket kiutalni a tulajdonosoknak” – ismertette a polgármester. Az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyérest Marosvásárhellyel összekötő szakaszát több részre osztották, és mindegyikre külön írták ki a versenytárgyalást, amely eredményeként három különböző fővállalkozó épít. A Marosugrától Nyárádtőig tartó szakasz – amelynek része Kerelőszentpál térsége is, ahol a jelenlegi E60-as út mellett dolgoznak a munkagépek – 14 kilométeren halad, több felüljárót kell építeni, de nincsenek nehézségek, a sztráda pedig nem érinti közvetlenül Marosvásárhelyt, hanem Nyárádtő–Lőrincfalva térségéből gyorsforgalmi bekötőutat létesítenek a megyeszékhelyig.

A Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez az építő kérvényt nyújtott be, amelyben ideiglenes körforgalom kialakítására kért engedélyt Kerelőszentpálon, a búzásbesenyői letérő térségében. Amennyiben nem lesz kifogás a beruházás ellen, a sofőröknek igencsak figyelniük kell, hiszen az új forgalmi rend megzavarhatja őket, annál is inkább, mivel Kolozsvár irányából egy dombról ereszkednek be.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét