Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Róth András Lajos a Haáz Rezső Múzeum élén

Barabás Blanka | 2010.01.25. [13:53] | Utolsó módosítás: 2010.01.25. [14:11]

Róth András Lajos, a székelyudvarhelyi tudományos könyvtár könyvtárosa jelenleg az ideiglenes igazgatója a Haáz Rezső Múzeumnak. A tisztséget január elsejétől tölti be.

Zepeczaner Jenő múlt év végén, december 31-én beadta felmondását a fenntartó intézménynél, a város önkormányzatánál, tudtuk meg a megbízott avagy az ideiglenes igazgatótól, Róth András Lajostól – Zepeczaner Jenő a Haáz Rezső Múzemnál közel 36 évig töltötte be az igazgatói funkciót.

Körülbelül egy hete egy kiállítás kapcsán Róth András Lajost a Haáz Rezső Múzeum igazgatójaként említettük, a változásról mindössze az esemény kapcsán szereztünk tudomást. Hétfőn viszont a megbízott igazgatótól értesültünk arról, hogy január elsejével tölti be ezt a tisztséget 120 napig a helyi tanács megbízásából. 120 napon belül a fenntartó intézménynek meg kell hirdetnie a pályázatot az igazgatói állásra, illetve, ha nem lesz jelentkező, akkor hosszabbít az ideiglenes igazgató megbizatásának idején.

Ahogy Róth András Lajos mondta, nem fogja megpályázni az igazgatói állást, ugyanis a Haáz Rezső Tudományos Könyvtárának könyvtárosaként nagyon sok munkája van. Az elkövetkező időben sem áll meg az élet a múzeumnál, nyíltak kiállítások, és tervben is vannak események, tehát megy minden a megszokott medrében tovább.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
Rebi
2010.01.25., hétfő [19:50]
Gyula bácsi "háború után ne vitézkedjen", le-elvtársozni le lehetne minden 3.ik, ... na jó, minden 5.ik udvarhelyit. Akkor elvtársként lehetett-, most meg "demokrataként" lehet érvényesülni. Engem az érdekelne inkább, miért mondott le Zepeczáner Jenő 36 év után?
1.
Gyula bacsi
2010.01.25., hétfő [18:02]
Gratulalok Roth Andrasnak , amiert elfoglalta ezt a tekintetes beosztast, remeljuk most mar lesz Szekelyudvarhelynek is egy rendes muzeumja, mivel Zepeczaner elvtars semmit sem tett, ill. csakk - allittolag - > bedolgozott < mint ahogy egyes forrasok ezt irjak.
Hozzászólások2