Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Jégkarneválra várják az udvarhelyieket

Székelyhon | 2017.02.17. [15:22]

Idén is jégkarnevált tartanak Székelyudvarhelyen: a legkisebbektől a nagyszülőkig mindenkit korcsolyában és maszkban várnak a jégpályára.

Jegkarneval12_bArchív felvétel

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum által szervezett és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával partnerségben megvalósuló hagyományos rendezvényt vasárnap tartják.

Délelőtt a legkisebbek ügyességi korcsolyázással fűszerezett jelmezbemutatót tartanak a jégen, délután pedig egyéni és kiscsoportos vetélkedőkkel az ifjúság veszi birtokba a pályát. A karneváli hangulat jégre vitele mellett a rendezvény célja a korcsolyázás népszerűsítése a legkisebbek körében.

A jelmezben érkező gyerekek és kísérőik ingyen vehetnek részt az eseményen, valamint ajándék zsíros kenyeret és teát kapnak. Idén sem marad el az előző években nagy sikert aratott jégkirálykisasszony- és jégkirályfi-választás sem, így neki lehet állni a maskarák csinosítgatásának, hiszen ezeket a díjakat a legkreatívabb gyerekjelmezesek nyerhetik el. De az se bánkódjon, aki nem szeretne bonyolult álarcban és álruhában korcsolyázni, a nap folyamán lesz idő és tér azoknak is, akik csak a sportolásért jönnek el vagy csak kíváncsiak a vetélkedőkre.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét