Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Ki a legjobb háziorvos?

Jánosi András | 2017.02.10. [13:27] | Utolsó módosítás: 2017.02.11. [17:39]

Elkezdődött az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázat jelölési időszaka, páciensek, önkormányzatok, civil szervezetek, de szakmabeliek is tehetnek javaslatot a legjobb külhoni és magyarországi háziorvosokra.

csaki maria vn 009_bAz udvarhelyi dr. Csáki Mária volt a pályázat legelső külhoni nyertese

A hetedik alkalommal kiírt Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázaton május 10-éig lehet javaslatot tenni a legjobb háziorvosra, majd közönségszavazáson választják ki a legjobb szakembereket. A pályázat kiírói elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, a népegészségügyi igazgatóságok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idősotthonok javaslatait is várják.

Az ajánláshoz egy legalább 15–20 mondatból álló történetet is várnak a szervezők – egymondatos ajánlást nem fogadnak el –, ezeket szakmai zsűri osztályozza. A magyarországi, valamint a külhoni háziorvosok helyezésének végleges sorrendjét a május 15–28. között zajló közönségszavazás eredménye dönti el.

A pályázat támogatói az oklevelek mellé idén is értékes ajándékokat ajánlottak fel: diagnosztikai készülékeket, ajándékutalványokat, ajándékcsomagokat kapnak a legjobbnak ítélt háziorvosok, továbbá a határon túli nyertesek mindegyike egy-egy wellnesshétvégét tölthet el a Hotel Vécsecity Kastélyszállodában.

Jóllehet 2016. december 20-án ünnepélyes sajtótájékoztató keretében indították el hivatalosan Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatot az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalban, eddig még kevés ajánlás érkezett be, Magyarország határain kívüli rendelőt pedig még nem ajánlottak – tájékoztat a pályázat kiírója.

A pályázaton a korábbi években szép eredményeket értek el a Hargita megyei háziorvosok: a tavalyi első helyezett Ádám József Gyergyóremetén dolgozó orvos lett, Székelyudvarhelyről Csáki Mária és Orbán Klára háziorvosok értek el első helyezést. B. Király Györgyi, a pályázat főszervezője megkérdezésünkre azt nyilatkozta, nem gondolja, hogy Udvarhelyszéken kimerült volna az ajánlásra méltó háziorvosok száma, így várják idén is a jelöléseket.

A pályázati kiírásról, az előző évi rendezvényekről és azok eredményeiről a 2016.evpraxisa.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, és ugyanott tehetnek javaslatot az általuk legjobbnak tartott háziorvosra is.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
Bari
2017.02.14., kedd [21:55]
Valaki vágja el a végen a szallagot ...
5.
Bereck
2017.02.14., kedd [10:33]
Jartam mar par csaladorvosi rendeloben de Bereck az egy mas vilag.... Nem veletlenul reprezentativ praxis,ha barki jon a megyebe kulfoldrol mindig oda viszik megmutatni.... ,hogy ott milyen.

(Panaceum rendelo Bereck)

Kezdivasarhelyi vagyok,de mindig oda megyek,ha baj van.
Tisztelettel egy beteg.
4.
Egy páciens
2017.02.11., szombat [17:32]
A szerkesztő figyelmébe: nem Oláh Klára, hanem Orbán Klára.
Köszönöm.
3.
elismerés
2017.02.11., szombat [12:53]
Elmebeteg szülemény az ilyen felmérés.Jobb lenne ha név szerint készÍtenének felmérést a magyar képviselőkről.Sokan meglepődnének .
2.
De ki ???
2017.02.11., szombat [12:35]
De ki talalja ki ezeket a boduletes hulye versenyeket ?!?! ....de mar ezen sem csodalkozok .....az emberi balf@szsag hatartalan ....megbuggyant az elmeje lassan mindenkinek .
1.
berci
2017.02.10., péntek [21:40]
Ez elég relatív...mindenkinek van egy saját háziorvosa, amelyik többé-kevésbé megfelel, vagyis inkább többé, mert ha nem tetszene a tevékenysége, akkor váltana. Ez olyan mintha a legjobb anyukáról kéne szavazni!
Hozzászólások6