Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Udvarhelyen nem ellenőriztek Udvarhelyen nem ellenőriztek

Pál Gábor | 2013.02.23. [17:12] | Utolsó módosítás: 2013.02.23. [18:53]

Rengeteg vásárló látogatott ki a Márton Áron térre szombaton a Hagyományos helyi termékek vásárára.

hagyomanyos helyi termekek vasara februar 22_b

Nem rettentette el a termelőket az egy héttel ezelőtti csíkszeredai razzia, amely során több árust is leellenőriztek a fogyasztóvédelmi hivatal brassói központjának munkatársai – többek közt kifogásolták a román nyelvű termékleírások nélkülözését, az élelmiszerek szabálytalan tárolását.

A szokásos módon egy állatorvos is megjelent az udvarhelyi rendezvényen, aki adott esetben jelezte, ha valakinél látott valamilyen rendellenességet. Sinka Arnoldtól, a vásár egyik főszervezőjétől megtudtuk, 44 termelő és 23 kézműves kínálta portékáit a Patkóban. Nem panaszkodtak, a jó időjárásnak köszönhetően rengeteg vásárló kilátogatott, alig volt olyan, aki üres kézzel távozott volna.

Sokan egy kicsit tartottak az esetleges fogyasztóvédelmi ellenőrzésektől, végül nem történt semmi. Reggeltől délután két óráig folyamatosan tömeg volt a standok között.

Feldobta a hangulatot és a nézelődők számát is a Tamási Áron Gimnázium 3. osztályos tanulóinak előadása. A Garabonciások nevet viselő csapat hat plakátból álló vándorkiállítással jelent meg a vásáron. A Székelykapuk-Zöldkapuk elnevezésű közép-európai környezetvédelmi verseny (www.szekely-kapuk.hu) vesznek részt, csatlakozva a Németországból induló Plant for the planet (www.plant-for-the-planet.org) nevű diákakcióhoz – tagjaik már a maguk során több millió fát ültettek az akció révén.

A kis gimisek azon fáradoznak, hogy környezetükben a felnőttek és gyerekek vidámabbak és segítőkészebbek, szolidárisabbak legyenek és tudatosan védjék környezetüket. A program keretében egyébként adományokat is gyűjtenek egy környezetvédelmi egyesület, a székelyudvarhelyi AGORA Fenntartható Fejlesztési Munkacsoport számára.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
5.
a13
2013.02.25., hétfő [18:01]
Udvarhelytől félnek, magunk között mondva van is amiért.
4.
K. Laszlo
2013.02.25., hétfő [08:34]
Csiszeredabol jarunk at szorpoket, lekvart eladni, jo udvarhelyre jonni, nagyon szeretik a termekeinket.
3.
Gratulalok
2013.02.25., hétfő [08:32]
Egy nagyon sikeres rendezveny volt, a gyerekek nagyon ugyesek, sok vasarlo.
2.
nos
2013.02.24., vasárnap [15:19]
Kedves Pál Gábor!

Mondja kérem a termékek meg kéne feleljenek valamiféle előírásnak? Hogy látja ön?

Várom, hogy kifejtse a véleményét!
1.
székelyleány
2013.02.23., szombat [18:36]
Igaz nagyon ügyesek voltak a gyermekek, nagyon szépen énekeltek, a nagyon szép székely ruhában.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzászólások5