HÍRDETÉS
Székelyhon.ro
2016. október 25., kedd; Ma Blanka, Bianka napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Marosvásárhelyi Napok – mindenki talál kedvére való rendezvényt

2008. 06. 24., kedd
A helyhatósági választások kissé rányomták a bélyegüket az idei, immár XII. alkalommal megszervezendő Marosvásárhelyi Napokra, s emiatt késve közölték a hivatalos programot. A Városháza sajtóirodája csupán tegnap reggel véglegesítette a különböző kulturális és szórakoztató rendezvény időpontját. A program – amely letölthető a városháza honlapjáról, a www.tirgumures.ro-ról – idén is több helyszínen zajlik.


A nyári színpadon ma este 8 órától az Erdélyi Magyar Köz­mű­velődési Egyesület által szervezett magyar nótaestre kerül sor. Fellépnek: Madarász Kata­lin, Miklóssy József, Eötvös Mária, Kilyén Ilka, Koós Éva, Gyárfás István, Sebestyén Aba, Szilágyi Sándor és Tollas Gábor. Muzsikál a Laci csárda zenekara Gyárfás József vezetésével, valamint Koszorús Kálmán. Eső esetén a nótaestet a Kultúr­pa­lo­tá­ban tartják. Június 25-én, szerdán szórakoztató könnyűzene­műsor lesz, amelyen fellép Stela Popescu, Alexandru Arºinel és Marcel Pavel.EMKE-programA rendezvénysorozat keretében ebben az évben is külön programmal jelentkezik az EMKE, ebből tallózunk: ma 18 órától Farkas Ernőt és Nagy Pált köszöntik a Bod Péter Diakóniai Központban, s megnyílik az apák napja tiszteletére szervezett gyermekrajz-kiállítás is. Június 26-án, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színház Kistermében Meister Éva szín­művész előadja Kocsis István Árva Bethlen Kata című monodrámáját.


Művészetek tereIdén első alkalommal pár nap erejéig a Művészetek terévé keresztelik át a marosvásárhelyi Színház teret, s az itt kialakított színpadon dzsessz- és operetténekesek lépnek fel. Csütörtökön 17 órától A. G. Weinbergert és a spanyolországi Thomas Lorenzót hallgathatják meg az érdeklődők. Pénteken 17 órakor magyarországi operetténekesek, majd a Blues Cafe dzsesszegyüttes szórakoztatja a nézőket. Az estet versösszeállítás zárja, amelynek címe 100%-ig Maros­vásárhely. Szombaton délután 5 órától egy zalaegerszegi kórus lép fel, majd újra dzsesszkoncertek lesznek. Vasár­nap délután a Nemez Band, a Midnight Express, a Nightlosers és a magyarországi Dajabe szórakoztatja az egybegyűlteket.Marosvásárhelyi VárA Marosvásárhelyi Napok hivatalos megnyitóját csütörtökön 17.30 órakor tartják a várszínpadon. Az ünnepélyes beszédek után Kilyén Ilka népdalokat énekel, majd a magyarországi Coco Bongó és a Piramis, valamint a VH2 és az Iris együttes koncertezik. Június 27-én, pénteken 17 órától a népzenéé lesz a főszerep, fellép a Napsugár és a Miorita gyermek néptáncegyüttes, énekel Buta Árpád Attila és Mariana Deac. Az estét Komáromi Pista- és Pepe-koncert zárja. Szomba­ton 16.15 órakor kezdődik a program, fellép: Cherry, Strange, Extaz, Bis Kits, Mike, Dreamers, Autograf, Defender, Peti Junior, Unisex és a Fly projekt. Vasárnap 16 órától a nagyszínpadon a lőrincfalvi néptáncegyüttes és a Maros Művész­együttes előadása látható. A rendezvénysorozatot a Tabasco, Kefir és a Smiley and Band fellépése és tűzijáték zárja.

IDŐJÁRÁS

 • Csíkszereda

  MOST
  Ködképződés
  3 °C
  Kedd
  Jórészt felhős
  MIN:
  4 C°
  MAX:
  14 C°
  Szerda
  Eső
  MIN:
  4 C°
  MAX:
  9 C°
  Csütörtök
  Borús
  MIN:
  1 C°
  MAX:
  7 C°
 • Székelyudvarhely

  MOST

 • Marosvásárhely

  MOST

  10 °C
 • Gyergyószentmiklós

  MOST
  Derült
  3 °C
  Kedd
  Jórészt felhős
  MIN:
  4 C°
  MAX:
  13 C°
  Szerda
  Eső
  MIN:
  3 C°
  MAX:
  9 C°
  Csütörtök
  Borús
  MIN:
  1 C°
  MAX:
  7 C°
 • Sepsiszentgyörgy

  MOST

  4 °C

VALUTAÁRFOLYAM

1 EUR 4.5057 RON
1 USD 4.1396 RON
1 GBP 5.0654 RON
1 CHF 4.1629 RON
100 HUF 1.4625 RON
1 XAU 168.4979 RON