Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Parkolási szokások

Ezen a felületen szabálytalanul, vagyis az érvényben levõ KRESZ szabályait megsértõ módon parkoló, járdákat, zöldfelületeket, kerékpársávokat elfoglaló gépjármûvekrõl készült fotókat, videókat lehet feltölteni a Székelyhon.ro-ra. Fontos, hogy a kívánt hatás érdekében a képeket, videókat ellássuk elkészülésük helyszínérõl és idõpontjáról szóló pontos információkkal. Az akció elõfeltétele a közösségi szellem, a jószándékú tenniakarás, így tartózkodjunk a személyes indíttatású, bosszúálló, lejárató jellegû cselekményektõl, a személyiségi jogok megsértésétõl. A Székelyhon.ro fenntartja magának a jogot, hogy a feltételeknek nem megfelelõ adatlapokat törölje. A feltöltés feltétele a regisztráció, s a regisztráció által a Székelyhon.ro szerverére feltöltött tartalmak a regisztrációs feltételeknek megfelelõlen a Székelyhon.ro kiadójának tulajdonába kerülnek, felhasználásukról a kiadó dönt. A teljes név, telefonszám megadása kapcsolatfelvételi célokat szolgál, ezek az adatok nem lesznek publikusak. Egy regisztrációval több adatlapot is létre lehet hozni. A rovat folyamatosan mûködik, legaktívabb felhasználóink között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Darwin-díjat a sofőrnek!

Darwin-díjat a sofőrnek!

Csíkszereda, Balcescu utca
Tisztelt Szerkesztőség, a mellékelt fényképet mint a bunkóság és a dilettantizmus ékes példáját közlésre alkalmasnak találom. Helyszín: Csíkszereda, Fenyő Szálló előtti parkoló. Időpont: 2015 május 17, vasárnap, a déli órákban. A képen látható négykerekű jármű sofőrjét láthatóan nem zavarja semmi, legalább 1 órán keresztül parkolt így ezen a helyen. Javaslom az idei Darwin díjra!
Parkolás tilosban

Parkolás tilosban

Csikszereda, Körösi Csoma Sándor utca
Szegény „hándikápát”

Szegény „hándikápát”

Sepsiszentgyörgy, Mikó Imre utca
A mozgássérült parkolóhely az arra rászorulókat illeti meg. Egészségesen odaállni (főleg úgy, hogy a parkoló üres) csak azért, hogy közelebb legyünk a bejárathoz nagyon gáz, sőt egyenesen felháborító. Nekünk, egészségeseknek három perc séta semmi, számukra meg óriási segítség, ha közel vannak a bejárathoz, könnyedén kiszállhatnak az autóból és nem akadályozza őket senki és semmi. Mozgássérült parkolóba ...
 
Példamutató rendőr

Példamutató rendőr

Csíkszereda, Kossuth Lajos utca
Olvasónk felvételén látszik, hogy mutatnak példát parkolásból az oly nagyra becsült csíki rendőrök. Vagy változott volna a KRESZ, s az útfestés a rendőrök számára fenntartott részt jelöli?
Tilosban, biciklisávon

Tilosban, biciklisávon

Csíkszereda, M. Sadoveanu utca
Mint bosszantó jelenséget fotóztam le a csatolt képen látható autót. Mint látható, tilosban parkol, azon kívül teljesen akadályozza a bicikliutat. Parkolóőr sehol nem volt a környéken.
Parkolás a pityókafesztivál alatt

Parkolás a pityókafesztivál alatt

A Csíki Játékszín melletti parkoló, Csíkszereda
Az idei csíkszeredai pityókafesztivál alatt (2013. augusztus 3-án délben) minden hely „elkelt” a Csíki Játékszín melletti parkolóban. Persze az élelmesebbje egyszerre három parkolóhelyre tartott igényt.
 
Parkolás biciklisávon 2.

Parkolás biciklisávon 2.

Székelyudvarhely, Kossuth utca
A sötétkék kombit olyan ügyesen állította a járda mellé keresztbe a sofőrje, hogy a jármű hátulja nemcsak fellóg a járdára, hanem a teljes biciklisávot elfoglalja.
Parkolás biciklisávon

Parkolás biciklisávon

Székelyudvarhely, Kossuth utca
A sötétkék VW Passat a parkolóautomata mellé állt be, a másik oldalról. Mármint nem az úttesten kialakított parkolóba, hanem a járdára. Hogy még jobb legyen, a biciklis közlekedést is sikerült akadályoznia.
A város ura

A város ura

Városháza tér, Székelyudvarhely
Mit neki a turulmadár, hisz ő maga egy legenda! S az különben sem tiltott zóna, hanem a „város urának” fenntartott terület! S ráadásul közmunkát végez, mert teszteli az új parkolási rendszert. Igaz, polgármester úr?
 
Volvo

Volvo

Szentimre utca, Székelyudvarhely
Így kell parkolni szabályosan, hogy ne foglald el az úttestet, persze az nem számit, hogy a járdán egy csepp hely nem marad... :)
Bea

Bea

Székelyudvarhely, Kőkereszt tér
Kényelmes parkolás...
Csak ő siet

Csak ő siet

Csíkszereda, Nagy István utca
Csak ő siet. Mindenki más ráér.
 
Hummer reload :)

Hummer reload :)

Csikszereda
Ujra itt a Hummer , kerem nem levenni !
Párhuzamos parkolás a pofátlansággal

Párhuzamos parkolás a pofátlansággal

Csíkszereda, Petőfi Sándor utca
Száz és ezer ilyen van, de ezt most lefényképeztem. Ó, nem ülök sokat, csak egy kicsi dolgom van, igazából nem is parkolok: s ezzel két szabályosan parkoló autó útját elállom minimum, akik gyakran nem két-három percet, hanem akár fél órát, órát is várniuk kell a "nem is igazán" parkolóra. Súlyos pofátlanság. Az ilyenre nem bilincs kell, azonnal elvitetném.
Elferdült rendőrök

Elferdült rendőrök

Csíkszereda, Szabadság tér 4 sz.
Egyeseknek így is szabad...
 
Oktatói példamutatás

Oktatói példamutatás

Valamelyik Kaufland-parkoló
Sajnos nem mozgassérültet oktatott a szakember, hanem nyugodtan vásárolgatott az üzletben!
Béna BMW-s

Béna BMW-s

Csíkszereda, Petőfi Sándor utca
Hosszú időn keresztül zavartalanul parkolhatott ez a háromszéki BMW az egyik csíkszeredai, mozgássérültek számára fenntartott parkolóban mindenféle mozgássérült-igazolvány és érvényes parkolójegy nélkül. A City Parking ezt valamiért tolerálta. Vajon miért?
Parkoljunk érdekesen!

Parkoljunk érdekesen!

Csíkszereda, Fenyő utca
Nézzük, a közlekedők hány csoportját tudjuk az ilyen parkolással megzavarni. 1. elzárjuk a biciklisávot 2. zavarjuk a gyalogosokat 3. zavarjuk a kifordulni akaró autósokat. Mindenkit zavarunk. Díjnyertes parkolás.
 
Biciklisávon unatkozó BMW

Biciklisávon unatkozó BMW

Csíkszereda, Márton Áron utca
Órákig parkolt teljes nyugalommal, lefoglalva a teljes kerékpársávot! Hol van ilyenkor a City Parking? Vagy BMW-nek megengedett a parkolás mindenhol?
Újabb Smeker de Románia

Újabb Smeker de Románia

Csíkszereda, Nagyrét utca 4Bis (ANL)
A képen látható autó mindennapi rendszerességgel a járdán parkol, elfoglalva a járdát teljesen. A tömbház előtt, mögött és mellett hatalmas parkoló van, ami soha sincs teljes egészében elfoglalva. Amúgy a tulajdonos MAI alkalmazott. Gondolom, ez mindent megmagyaráz.
Parkolás rendőr módra

Parkolás rendőr módra

Csíkszereda, Zöld Péter utca 6 szám
Csíkszereda, Zöld Péter utca, 6 szám, 2012.02.15,11h 34p. A fogyatékosokat vizsgáló orvosi bizottság székhelyével szemben. Rendőr bácsi egyszerre két fogyatékosoknak fenntartott parkolóhelyen parkol - persze, ha kérdezik, fontos szolgálati ügyben!!!!
 
Tilosban a rend őrei...

Tilosban a rend őrei...

Gyergyószentmiklós, Kossuth Lajos utca
A rend derék őrei, ha már nem tudnak megállni a törvényszék előtt (tilosban), megállnak a másik oldalon, szintén tilosban. Ezek csak akkor tudnak parkolni, ha van egy hely - lehetőleg tilosban - egy teljesen üres parkolóban s mindezt a City Parking illusztris munkatársai előtt. Kérdés: kapott bilincset a rendőrautó?
A csíkszeredai kiskirály?

A csíkszeredai kiskirály?

Csíkszereda, Petőfi utca
Mingig akadnak olyan személyek, akik úgy gondolják, rájuk nem érvényesek a szabályok. Ezúttal egy közismert, tehetős csíkszeredai üzletember dönött úgy, inkább leveszi a szabálytalan parkolásáért autójára feltett bilincset, mintsem kifizesse a büntetést.
Smecher de România

Smecher de România

Csíkszereda, Octavian Goga sétány
Már második reggel, hogy a kis lakónegyedi üzletünk előtti piciny, helyenként már ki koptatott zöldövezeten találom ezt a szép nagy kék BMW-t. A gazdája valószínűleg egy csíki "f@sza gyerek", mert 10 méterrel odébb egy másik tömbház mellett 2 parkolóhely is volt szabadon plusz a Temesvári sugárút parkolójában és a Pénzüggyel szembeni INGYENES parkolóban is éjszakára bőven volt/van hely(sajnos nem volt időm körbe ...
 
Kukker:DD

Kukker:DD

Csíkszereda,Villanytelep u.
...Mint megszokhattuk, mindíg eltorlaszolja az autóbusz a járdát.... Még ha nagyon "összehúzodsz" úgyse férsz el ... És ha az úttesten próbálsz elmenni akkor dudaszó hallatszik ... "... te bal:):):)sz menj a járdán... Amint látszik az egyik képen a férfi is az úton "közlekedik". HR-22-BAL
Sapka

Sapka

Csikszereda, BCR elotti korforgalom
Ez a logan mcv taxi megallt a korforgalomban, bement a bankba es kb. 15 perc mulva jott ki es ment tovabb, mint aki jol vegezte dolgat. Kar,hogy sotet volt, mert nem tudtam jobb minosegu kepet kesziteni.
Tudori parkolások (főleg taxisoktól)

Tudori parkolások (főleg taxisoktól)

Csikszereda, Tudor utca 21
Sajnos a csíkszeredai Tudor utcának ez a része nem tartozik CityParking-hoz, mert ha oda tartozna, akkor minden nap legalább 2 autót kéne elvigyenek (és így is lenne helyes) azok közül pl. akik a gyalogátkelőn állnak, és nem lehet tőlük rendesen használni a "zebrát" illetve a bicikliutat.
 
Torlaszoljuk el a bejáratot!

Torlaszoljuk el a bejáratot!

Székelyudvarhely, Virágok sétánya 15
Tisztelt szerkesztőség! Mellékeltem négy darab fényképet. Ezek a Virágok sétánya 15. szám alatti lépcsőház bejáratnál készültek. Az igen tisztelt tulajdonos ha egy kicsivel áll elébb, akkor az ott lakók légi segítséggel tudtak volna bemenni csak a lépcsőházba. Tisztelettel, Kolumbán Szilárd Lehel.
totyo28

totyo28

Székelyudvarhely, Tábor negyed
Járda+bicikliút=parkoló?

Járda+bicikliút=parkoló?

Székelyudvarhely, Kossuth Lajos utca
Borzasztóan zavar, hogy minden nap ugyanott parkol, a járdán és a bicikliúton.
 
Figyelő

Figyelő

Sepsiszentgyörgy, Bem József utca
Ekkora pofátlant

Ekkora pofátlant

Székelyudvarhely Kút utca közepén
Így teszi le a motorját a pofátlan öreg, aki talán innen a Törpe csárdába megy inni. (Az első képen még látszik ő.) Itt minden gyalogos, babakocsis, mozgássérült mehet le a köves járhatatlan útra. Legközelebb fellököm az ilyent.
Fordulás parkolással

Fordulás parkolással

Székelyudvarhely Függetlenség sugárút 5 sz. előtt
Szerintem ez egy hármas megfordulás a gyalogátjárón, csak a hátramenet után parkol egy pár órát. Hát ez nem semmi. Így állni a tábla alatt, a gyalogátjárón.
 
Egyeseknek szabad...

Egyeseknek szabad...

Csíkszereda, Petőfi utca
Nemcsak az autósoké a világ

Nemcsak az autósoké a világ

Székelyudvarhely, Orbán Balázs utca
Közel egy kocsma, avagy nem csak az autósoké a világ.
 
Itt a járda, hol a járda?

Itt a járda, hol a járda?

Székelyudvarhely, Sziget utca
Hát vagy a bokor marad, vagy az úttest a közlekedéshez. Még ha 5 percre is futott be az illető az üzletbe, úgyis szabálytalanul állt meg, keringjen addig, míg kap parkolót.
Autók metamorfózisa

Autók metamorfózisa

Székelyudvarhely, Orbán Balázs utca
Hogyan metamorfozálódhatnak személygépkocsik kerékpárrá? Hát például így, hogy leparkolnak a biciklisávra. Hamár olyan szép sárgán fel van festve...
Nagy kocsim van, zebrán fér el

Nagy kocsim van, zebrán fér el

Székelyudvarhely, Bethlen Gábor utca (a vasútállomással szemben)
Így parkolnak egyesek Udvarhelyen, a vasútállomással szemben. Nem felejtjük el.
 
Zebra kiadó

Zebra kiadó

Székelyudvarhely
Nehéz parkolóhelyet találni Udvarhelyen. Még jó, ha ott vannak a gyalogátjárók, azt a többség azért szabadon hagyja. De van, aki nem.
Parkolási szokások rendőröktől
A rendőrök, a "törvény őreinek" lencsevégre kapott, "példamutató" parkolási szokásai Udvarhely több pontján, különböző időpontokban.
 

IDŐJÁRÁS

 • Csíkszereda

  MOST
  Borús
  0 °C
  Hétfő
  Hózápor
  MIN:
  -3 C°
  MAX:
  2 C°
  Kedd
  Hózápor
  MIN:
  0 C°
  MAX:
  2 C°
  Szerda
  Borús
  MIN:
  1 C°
  MAX:
  4 C°
 • Székelyudvarhely

  MOST
  Borús
  0.2 C°
  Hétfő
  Havazás
  MIN:
  -2 C°
  MAX:
  2 C°
  Kedd
  Hózápor
  MIN:
  1 C°
  MAX:
  3 C°
  Szerda
  Hózápor
  MIN:
  2 C°
  MAX:
  5 C°
 • Marosvásárhely

  MOST
  Enyhe hóesés
  0 °C
  Hétfő
  Hózápor
  MIN:
  -2 C°
  MAX:
  4 C°
  Kedd
  Havazás
  MIN:
  1 C°
  MAX:
  5 C°
  Szerda
  Borús
  MIN:
  3 C°
  MAX:
  8 C°
 • Gyergyószentmiklós

  MOST
  Borús
  0 °C
  Hétfő
  Havazás
  MIN:
  -3 C°
  MAX:
  3 C°
  Kedd
  Hózápor
  MIN:
  -1 C°
  MAX:
  2 C°
  Szerda
  Helyenként felhős
  MIN:
  1 C°
  MAX:
  3 C°
 • Sepsiszentgyörgy

  MOST
  Sűrű köd
  1 °C
  Hétfő
  Hózápor
  MIN:
  -2 C°
  MAX:
  2 C°
  Kedd
  Havazás
  MIN:
  2 C°
  MAX:
  4 C°
  Szerda
  Jórészt felhős
  MIN:
  1 C°
  MAX:
  5 C°

VALUTAÁRFOLYAM

1 EUR 4.5194 RON
1 USD 4.2442 RON
1 GBP 5.2680 RON
1 CHF 4.2486 RON
100 HUF 1.4680 RON
1 XAU 169.4280 RON

YOUTUBE CSATORNA

FACEBOOK

Mindössze néhány, de lényegre törő változtatással tegyük még jobbá azt, ami már alapból is közel állt a kifogástalansághoz – valahogy így gondolhatták a tervezők a Clio felfrissítésére összehívott ötletbörzén.

Apró változtatás, nagy különbség

A jövő év első felében érkezik a néhány napja nagyközönség elé tárt ráncfelvarrott Škoda Octavia. Egyetlen kisebb, a fényszórókat érintő változtatással jelentős „karakterfrissítést” értek el a csehek.
Szabadság tér, Csíkszereda - szekelyhon.ro

HÍRLEVÉL