Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Delikates karácsonyi vásár Delikates Karácsonyi Vásár

Iochom Zsolt | 2011.12.17. [10:54] | Utolsó módosítás: 2011.12.18. [13:09]

December 16–17-én ipari formatervezők és divattervezők karácsonyi vásárát tartják a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum aulájában.

Delikates Karacsonyi Vasar (48)_b

Tekintse meg fotógalériánkat!

A Delikates karácsonyi vásárban főként helyi és környékbeli fiatal kézműves művészek, valamint olyan boltok állítottak ki, akiknek termékkínálatukban karácsonyi ajándékok, illetve az ünnep kellékei is szerepelnek. A népművészeti tárgyak mellett túlsúlyban a divattervezők és textilművészek által készített tárgyak kapnak helyet.

A vásár ötletét az elmúlt években Sepsiszentgyörgyön megszervezett kézműves vásár adta, ahol a hagyományos népművészeti termékek mellett kézzel készített kreatív használati tárgyakat is kínálnak. Bárki jelentkezhetett, földrajzi megkötés nélkül, majd a jelentkezőket fotók alapján egy bíráló bizottság értékelte, hogy beleillenek-e a vásár koncepciójába.

Delikates Karacsonyi Vasar (23)_b

A névválasztással kapcsolatosan megtudtuk, hogy a vásárt megálmodó Szász Emőke és György Eszter divattervezők brandneve a Delikates, akik ezúttal általuk tervezett és készített táskákat kínálnak. A mintegy negyven kiállító portékáját december 17-én, szombaton 18 óráig tekinthetik meg az érdeklődők, ahol bizonyára találnak megfelelő karácsonyi ajándékot szeretteiknek.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét