Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Szól a rádió – Szépvízről

Péter Beáta | 2012.01.03. [17:02] | Utolsó módosítás: 2012.01.03. [18:38]

Egy hónappal ezelőtt, azaz december 4-én délután hat órakor köszöntötte hallgatóit először Balázs Zsombor és Páll Zoltán, az online Szépvíz Rádió létrehozói, amelyet ide kattintva lehet hallgatni.

Szepvizradio_b

„Már régóta szerettünk volna valamit közösen létrehozni Zsomborral, és így jött az ötlet, hogy indítsunk egy szépvízi rádiót. Ez amatőr rádió, mi úgymond amatőr rádiósok vagyunk, egyikünknek sem ez a szakmája, de folyamatosan fejlődünk. Szabadidőnkben csináljuk, nem képzett senki, én gyártottam a spottokat, reklámokat, én is mondom fel, ezt mind hárman oldjuk meg” – osztotta meg velünk Páll Zoltán. A kezdeményezést helyi vállalkozók és a szépvízi önkormányzat karolta fel, ez utóbbi biztosította a székhelyet és a felszerelést is. A Szépvíz Rádiót jelenleg négy szerkesztő működteti, Balázs Zsombor, Páll Zoltán, Ladó Tünde és Péter József, közülük az első három személy műsorvezetőként is hallható. Az indulás után egy héttel ugyan technikai okokból pár napig nem működött a rádió, de a szerkesztők elmondása szerint emiatt nem fogyatkozott meg a hallgatóik száma, sőt.

„Nem számítottunk ekkora érdeklődésre, és azt is látjuk, hogy ez már nem elég, amit eddig nyújtottunk, mert egyre több ember hallgatja a rádiónkat. Éppen azért, hogy tudjunk jobb és színesebb műsorokat készíteni, szeretnénk még egy embert bevonni, igaz, egyelőre csak keressük. Ahhoz, hogy információkat gyűjtsünk mi is a faluban, még szükségünk van emberre” – tájékoztatott Zoltán, aki azért is tartja különlegesnek a Szépvíz Rádiót, mert bár internetes rádió, igyekeznek minél több élő műsorral előrukkolni.

Szepvizradio_01_b

„Hétfőn, szerdán és pénteken van az Esti láz, ezt Zsomborral ketten vezetjük. Ebben közéleti információk, érdekességek hangzanak el. Vasárnap este 6-tól 8-ig van Az igazi régi magyar klasszikusok című műsorunk. Ebben a 70-es, 80-as évek nagy magyar előadóit, együtteseit mutatjuk be Tündével. Azon kívül kedden és csütörtökön az Esti láz keretében a 80-as, 90-es évek zenéit lehet hallgatni, ezt Péter József szerkeszti. Pénteken és szombaton este napjaink zenéi vannak a Sláger bombában az Esti láz után 8-tól 10-ig. Nemsokára pedig esténként szeretnénk a faluról is egy-egy kisebb összeállítást készíteni. Lesz egy rovatunk A falu kérdez, polgármester úr címmel, és abban lehet kérdéseket feltenni a polgármesterünknek, aki válaszol is ezekre. Ugyanakkor hetente hallgatható egy kisebb híradó, beszámoló a faluról. Azon kívül természetesen a nap 24 órájában szól a zene” – mutatta be a műsorrácsot Zoltán. Mint mondta, úgy próbálják összeállítani a zenei listát, hogy lehetőleg minden generációt megszólítsanak, de úgy vették észre, hogy általában a közép korosztály hallgatja őket. Ugyanakkor nemcsak a szépvíziektől, hanem a környékbeliektől, sőt Magyarországról is sok pozitív visszajelzést kaptak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
9.
Thomas47
2016.05.05., csütörtök [20:59]
HI. Nagyon jok vagytok csak igy tovabb. Hajra! Ami nagyon tetszik,hogy nincs sok reklam meg folosleges duma! Fontos infok roviden es nagyon nagyon jo zene. Olyan ez mint gyerek koromban, alig varom hogy haza erjek es mar kapcsolom is be. Egesz ejjel megy ki sem kapcsolom. Szuperek vagytok!!! 15 ev utan ez az elso magyar hang es ezt szivesen hallgatom..., de jo! Sok sok sikert nektek! Thomas Aussiebol.
8.
Korenika Géza
2012.02.22., szerda [14:11]
Üdv !Nagyon jo ötlet,sok sikert!
Mi is hasonlokon gondolkodunk,,itt a távolban Magyarországon,az osztrák határ mellett.Kérdéseink.
-milyen jogi lépések kellenek egy ado inditásához?
-mindent
felszámitva,studio,stb milyen összegbe?
-zenei anyagok jogdija?
Köszönjük a választ.Sok sikert,és kitartást!
7.
Klarika neni
2012.01.05., csütörtök [19:23]
Nagyon szuper a radio!!!!!!!! Ugyesek vagytok!!!!!!!
6.
Futurist1
2012.01.04., szerda [22:38]
Valaszotokat köszönöm! Email cim ki lett irtva!
A csikmadarasi polgarmester is akar radiot inditani:
Biro Laszlo
birolaci75@gmail.com
Csak ö frekvenciàban gondolkodik, amit nem tudott elintezni. Kérlek vegyétek fel vele a kapcsolatot es hivatkozzatok a svajci ismerösére!
Köszönöm!
5.
2012.01.04., szerda [19:05]
A Szépvíz Rádiót itt is megtaláljátok:
http://atiwebcafe.co.nr/radio/szepvizradio
4.
2012.01.04., szerda [18:43]
Kedves Futurist1. A technikai része nagyon egyszerű az online rádiónál. :)

3 dolog kell.
1. Server (Shoutcas Ice Cast stb) + Auto Dj
2. 1 Progi (Winamp, Vittual Dj stb. - én a Sam B. ajánlanám)
3. Zen , Zene , Zene

:)

Ha segitség kell bármihez, honlapkészítéshez vagy server config. irj emailt :)

Üdv.
3.
Futurist1
2012.01.04., szerda [15:00]
technikailag hogy oldottàtok meg? érdekelne, mert màs községek is követnék példàtokat.
2.
kkk
2012.01.03., kedd [20:40]
Gratulálok! Jó kezdeményezés a srácok részéről és jó zene !
Egy órája hallgatom és nem tudok a számítógép mellől felállni!
1.
Egy hallgato
2012.01.03., kedd [17:59]
Ügyesek vagytok,sok sikert kívánok, a Szépvizrádió csapatának!
Hozzászólások9