Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

A székelyföldi magyarság autonómiát akar

2013.03.11. [13:36]

Románia lakosságának 6,5%-át, Erdély lakosságának 19%-át, Székelyföld lakosságának, 80%-át a magyarság alkotja. Más civilizált országokban az ennél jóval csekélyebb számarányú kisebbségek is kiterjedt autonómiával rendelkeznek. Oroszország pl. nem érzi magát fenyegetve a Tatár Köztársaság léte által.

tsy_sic_matricaRomániában azonban, sajnos az erdélyi magyarság lassan száz éve folyamatos jogsértésekkel néz szembe. A román állam évről évre semmibe veszi mind a saját maga által Trianon óta vállalt kötelezettségeit, mind a vállalatlan, de nemzetközileg mégis elvárható normákat. A romániai rendszerváltás óta eltelt 23 év azt is megmutatta, hogy a demokrácia sem jelenti a kisebbségi jogok automatikus érvényesülését, főleg ha ez teljes mértékben hiányzik egy ország politikai kultúrájából. Szerencsére felnőttek ezalatt számosan, akik már sokkal kevésbé félnek konfrontálódni az érdekeikért. Akik értik, hogy egy demokráciában (akár egy tökéletlen demokráciában is) olykor bizony nyíltan konfrontálódni kell – és ráadásul szabad is! Ennek a tanúbizonyságát láttuk a tegnap Marosvásárhelyen. A székelység végre készen áll, hogy kikövetelje önmaga számára az autonómiát.

Egyesületünk, az Erdélyi Magyarságért Egyesület, is kiáll a székelység önrendelkezése mellett, ezért felhívással fordulunk minden magát székely-magyarnak valló honfitársunkhoz, éljen az bár itthon avagy bárhol a nagyvilágban, hogy igényelje és használja az autóján Székelyföld nemzetközinek szánt jelzetét a SIC öntapadóst, – amelyből most 10 000 darabot ingyenesen ajánlunk fel az azt igénylőknek – egyben demonstrálva vele történelmi régiónk létezését azok számára is akik még nem hallottak avagy nem akarnak hallani róla! A cél: KÖZÖSEN LÁTHATÓVÁ TENNI SZÉKELYFÖLDET! Az autós matricák az erdelyimagyarsagert@gmail.com e-mail címen keresztül igényelhetőek.

Aszalos István, elnök Erdélyi Magyarságért Egyesület

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
Wahor
2013.08.26., hétfő [23:10]
S ezeknek 90% a azt sem tudja,hogy mi az autonómia
1.
szekelybiro
2013.08.26., hétfő [13:56]
"Székelyföld lakosságának, 80%-át a magyarság alkotja. "

S hány százaléka székely ?
Hozzászólások2