Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Felhívás

2014.04.07. [21:22]

Tisztelt SZNT, RMDSZ, EMNP, MPP, Izsák Balázs, Kelemen Hunor, Toró Tibor, Bíró Zsolt!

Szomorúan és megdöbbenve nézem, hogy vágjuk el a fát magunk alatt, illetve, hogyan vágják el önök, hogy teszik nevetségessé a székelyföldi autonómiát. Az egyszerű ember azt gondolta volna, hogy egy ilyen nemes cél egyesíteni tudja a magyarságot, mindenki odaáll és egységesen támogatja az ötletet, határon innen és túl. Erre fel mit látunk. Az RMDSZ külön tervezetet dolgoz ki, egyelőre titok mit tartalmaz. Toró Tibor egy másik koncepciót bocsájtott a napokban nyilvános vitára. Az SZNT meg jó ideje a saját elképzelését próbálja népszerűsíteni. Véleményen szerint szégyellhetik magukat.Tiszta kacagás lehetünk a románok és a világ szemébe, nem véletlenül nem vesznek figyelembe. A románok szépen kivárják, hogy együk meg egymást, a külföld meg nem tudja pontosan kit vegyen figyelembe. Tényleg nem lehetne összefogni, leülni egy asztalhoz és elkezdeni tárgyalni egymással, majd egy közös elképzelést elfogadni, népszerűsíteni és követni? A magyarság jövője is pártérdek? Az a lényeg ki kerül ki győztesen a dologból? Én megkérem minden elöljárónkat, üljön le mindenki az SZNT vagy az EMNT zászlaja alatt tárgyalni, majd fogadjanak el egy közös tervet. Utána aztán ez legyen a szentírás minden magyar szervezet számára. Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne, az RMDSZ már fűvel fával kormányozott, a Néppárt és a Polgári Párt is ezt tenné ha odakerülne. Most akkor egymással nem tudnak egy asztalhoz ülni, és legalább azt a látszatot kelteni, hogy tárgyalnak? Az egymás közötti politikai harcot itthon Székelyföldön, Erdélyben kellene eldönteni, a román parlamentbe és a világ elé pedig egységesen kellene kiállni, támogatni kellene egymást. Addig amíg nem képesek egymással tisztességesen tárgyalni, én senkire nem fogok szavazni, és mindenkinek ajánlom így tegyen. Hátha felébrednek már tisztelt politikusaink. Az RMDSZ is el kellene végre ismerje, hogy nem csak egy párt létezik Székelyföldön, Erdélyben és át kell szépen engedje a vezető szerepet egy helyi választások során alakult szervezetnek, amelyik tisztességesen tükrözi a romániai magyarok akaratát. Csak nem gondolja komolyan az RMDSZ, hogy minden erdélyi magyar köteles egy pártra szavazni?

Tisztelettel Kiss János, Marosvásárhely

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
5.
egy vélemény.
2016.03.31., csütörtök [10:13]
Nyalásból tizes, mutatkozz be hadd tudja meg mindenki ki engedi meg magának, hogy eldöntse melyek a hivatalos magyar pártok és milyen irománynak van a helye a kukában.
4.
betabetoca
2015.02.10., kedd [13:38]
Es meg valami Janos Ur!
Amiert On nem szavasz nem sirok!Vagyis joga van a pecsetet oda utni ahova akarja,ha evvel a jogaval nem el ne panaszkodjon es ne irogason a valasztas ellen,mert ha nem olyan kerul hatalomra kit akart pl akkor fut a Csiki Hirlapa panaszkodni?Eleg legyen mar ebbol hogy egyes Janosok akarjak rank eroszakolni hogy menjunk vagy ne szavaszni es irhatnam meg!Ezt amit irt jelkepesen is de valosagba is a kukaba a helye!
3.
betabetoca
2015.02.10., kedd [13:34]
Kiss János, Marosvásárhely
Nem ertek egyet Onnel!Itt nekunk bekesegbe kell elni egymasal es nem politizalni es lejart lemezt tenni fel minden nap!Ugy latom hogy On is RMDSZ ellen ir!Ez a legkonnyeb Kedves Janos,de attol az RMDSZ nem fog ossze dolni.De a masik partok amely hivatalosan csak ugy leteznek ahogy ok igen is ossze fognak dolni.Itt nekunk bekesseg kell es nem Janosok kik RMDSZ ellenes iroodmanyokat terjesztenek es sajat magukat dicsoitek fel mind ahogy a nem hivatalos magyar partok teszik!
2.
szekelybiro
2014.04.07., hétfő [23:48]
Rátapintott bobo :
"Szerintem hitvány sorsunkon, már csak erőszakkal ha tudunk változtatni, mivel kéréseinket úgy a román mint a magyar elöljáróink, politikusaink semmibe veszik."
Nem az RMDSz-el, az MPP-vel, vagy a Néppárttal van baj, hanem a haszonleső vezetőkkel. Persze, Tisztelet a kivételnek ! Na, tessenek megtalálni a kivételeket !
1.
bobo
2014.04.07., hétfő [22:34]
Egyetertek,teljes mertekben Kiss Janos urral,osszefogas nelkul nincs eselyunk jogaink kivivasaban.Sajnos az a tapasztalatom,hogy a szekely-magyar sose tartott ossze,ezert jutottunk idaig,a trianoni dontes is ennek szamlajara irhato.A SZEKELY-MAGYAR NEMZET SZETHUZASANAK MINDIG IS MEGVOLT ES MEGVAN AZ EREDMENYE!!!Addig dolgozunk,amig bele nem doglunk(mert ugye azt mondjak,a szekely dolgos nemzet),de akkor se teszunk semmit,azert,hogy sorsunk konnyebb legyen,s most a nehezen eldegelo atlag es szegenysorsu emberekre gondolok,akiknek a mindennapi kenyeret is nehez megvenni,nemhogy a szamlakat fizetni.Jomagam is csaladommal igy elunk,pedig sokat dolgozunk(gazdalkodunk),mivel mas lehetosegunk nincs,munkahelyi ajanlat ,ami keves van is egyik rosszabb mint a masik(korhatar,teljesitmeny,idegennyelv,jogsi kulfold stb.)fuggo.Szerintem hitvany sorsunkon,mar csak eroszakkal ha tudunk valtoztatni,mivel kereseinket ugy a roman mint a magyar eloljaroink,politikusaink semmibe veszik.Az osszefogas eloszor csaladon belul kellene kezdodjon,aztan kozsegenkent(a polgarmesterrel az elen)kellene folytatodjon,egy KOZOS CEL erdekeben.Nemzetunknek csak a TELJES ONALLOSODAS ES FUGGETLENEDES jelentene a megoldast.Amig osztoznunk kell az olaval sajat szulofoldunkon,addig helyzetunk nem javul,csak tovabb romlik!!!!!!
Hozzászólások5