Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Tűzzük ki az Erdély-zászlót!

2013.07.09. [16:51]

A közelmúltban röppent fel a hír, miszerint zászlóparkot hoznának létre Csíkszeredában. A tervezett zászlóparkban a székely lobogó mellé felvonnák a magyar angyalos címeres trikolórt, a város, az Európai Unió, a NATO, valamint Románia zászlóját is.

erdely_zaszlajaMint ismeretes „a zászlópark azt kívánja szolgálni, hogy a város minden polgára otthon érezhesse magát jelképeinek szabad használata által is, ugyanakkor azt az üzenetet is magában hordozná, hogy mindenkinek joga büszke lenni nemzeti hovatartozására.” Tisztelt Ráduly Róbert polgármester úr, a zászlóparkkal kapcsolatosan következő kéréssel fordulnék önhöz: a már fentebb felsorolt zászlótípusok mellé vonják fel Erdély zászlaját is! Hiszen ma, amikor a régiósítás lazában ég az egész ország, ma, amikor a román kormány minduntalan arra törekszik, hogy a többségében magyarok lakta Székelyföldet beolvassza egy román többségű régióba, megengedhetetlen lenne ne szövetkezni az erdélyi románsággal tudván, hogy a transzszilvanizmus fogalma – mint olyan – körükben is egyre népszerűbb. Az erdélyi történelem és hagyomány teljes mértékben különbözik az ókirályságétól. Erdély mindig is a civilizált Európa része volt, ők is látják a szomorú valóságot, miszerint az Erdélyben összegyűjtött adók jogtalanul Moldvát és Olténiát gazdagítják. Tűzzük ki hát az erdélyi népek: románok, magyarok, szászok és székelyek közös jelképét, hiszen mindenkire szükség van a harcban. Egyenként kell meggyőznünk környezetünket, hogy az autonómia az egyetlen megoldás! Éljünk a lehetőséggel, használjuk jelképeinket: tűzzük ki úgy a székely, mint az erdélyi zászlót intézményeinkre, középületeinkre, otthonainkra, hirdetvén a közös célt: Autonómiát Erdélynek, Autonómiát Székelyföldnek!

Aszalos István,
az Erdélyi Magyarságért Egyesület elnöke

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
betabetoca
2015.02.05., csütörtök [21:35]
Aszalos István,
az Erdélyi Magyarságért Egyesület elnöke On hol el?????
Szethuzo magyar politikat nem fogok soha tamogatni Igy Ont sem tamogatom abba amit le ir,mert elfelejti vagy akarja feleljteni hogy itt roman emberek is elnek nem csak magyarok!Ha nem tudna!!!!!!!!
Hozzászólások1