Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Újévi koncert Székelykeresztúron

2014.01.08. [16:12] | Utolsó módosítás: 2014.01.08. [16:12]

A székelykeresztúri Polgári Fúvószenekar 1895 szervezésében idén is megtartják a Magyar Kultúra Napja tiszteletére szervezett Újévi koncertet Székelykeresztúron, január 31-én, pénteken a Művelődési Ház nagytermében.

ujevi-koncert-plakat3-ok-_b

Minden érdeklődőt szeretettel meghívunk és elvárunk szokásos újévi koncertünkre, amelyen vendégünk lesz az Oktett zenekar.A koncert teljes bevételét a székelykeresztúri öt éves Bokor Balázs megsegítésére ajánljuk fel aki súlyos üvegcsontúságban szenved.Reméljük sokan leszünk ezért kérünk téged: „Segíts,hogy segíthessünk!”.

Bokor Balázs 2008.február 6-án született Székelyudvarhelyen. A terhesség hetedik hónapjában egy ultrahangos vizsgálat alkalmával derült ki, hogy Balázs mindkét combcsontja eltört az anyaméhben. Ekkor azonosították a fiúcskánál az Osteogenesis imperfecta nevű betegséget – köznyelven üvegcsontúságot – melynek lényege a csont-anyagcsere súlyos zavara. A betegség nem gyógyítható.

Háromhavonta Balázs és édesanyja Bukarestbe utaznak, Arédiás kezelésre. Ez egy olyan infúzió, ami ásványi anyagokat tartalmaz erősítve a törékeny csontokat. A törések számának csökkentésének egy hatékonyabb módja a velőűr sínezés. Ilyenkor a csont üregébe hossz irányban egy rudat vezetnek, hogy egyenesebbé tegyék a végtagokat és törés esetén megakadályozza a csontvégek elmozdulását. Balázska most 5 éves, ez idő alatt tizenhét törése és hét műtéte volt. Az utolsó műtétje 2013. december 18-án volt. Egy esés következtében a kisfiú bal lábában mindkét csont eltört. Bukarestben a Grigore Alexandrescu kórházban teleszkópos sínt ültettek a sípcsontba. A sin árát, 18.600 RON-t kénytelen volt a család kifizetni, mivel a Megyei Egészségügyi Biztosítóház nem tudta támogatni a műtétet.

Kezelőorvosa javasolta a jobb lábszár műtését is 2014 első felében, de a családnak erre már nincs kerete.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
kakakao
2014.01.30., csütörtök [14:20]
Gyógyulást Balázska!
2.
Ilonka néni
2014.01.12., vasárnap [20:47]
Régóta figyellek titeket és megállapitottam magamban,hogy milyen aktiv zenekar vagytok! S,nem utolsó sorban mennyi segitőakcióban részt vesztek! Gratulálok a zenekarnak!
1.
farkaskoma
2014.01.08., szerda [19:04]
Akkor mit támogat a Biztosítóház az Algocalmint meg az Aspirint? Szégyen,hogy ilyenkor lerázzák a rászorulókat de a nagy pénzeket könyörtelenül be tudják hajtani!!!
Hozzászólások3