Moldvában raliznak

Moldvában raliznak

A romániai ralibajnokság ötödik fordulóját rendezik a hétvégén, ezúttal a Moldva Rali van soron. A tavalyi nehéz etapok idén sem maradnak el, így kemény, kiélezett csatára lehet számítani a dobogóért folytatott harcban. A Szabó Gergő és Borbély Károly páros ezúttal is a Skoda Fabia S2000-sel áll rajthoz, az első háromban végeznének.

Zátyi Tibor

2014. július 24., 17:062014. július 24., 17:06

2014. július 24., 21:492014. július 24., 21:49

A festői tájakon átívelő szakaszok idén alig változtak, így azok, akik tavaly is részt vettek a Moldva Ralin, kisebb előnnyel állnak rajthoz, mivel már ismerik a kivételesen nehéznek ígérkező pályákat. A pilótáknak nem csak egymással, hanem az időjárással is fel kell vegyék a harcot, mivel egy esetleges eső gyorsan átírhatja az erőviszonyokat. A Szabó Gergő és Borbély Károly páros a Moldva Ralin is a Skoda Fabia S2000-sel fog versenyezni, a kétszeres romániai ralibajnok elmondta, már jól ismerik az autót, az alkalmazkodási időszak reményei szerint lejárt.

„Jó hangulat uralkodik a csapaton belül, képesek vagyunk pozitív eredményt elérni a Moldva Ralin, dobogón szeretnénk zárni ezt a szakaszt. Sokkal többet tudunk, mint amiket az elmúlt fordulókban elértünk. Remélem, megkapjuk a legjobb beállításokat, továbbá a balszerencse is elkerül minket, így értékes pontokat tudunk szerezni magunknak és a BCR Leasing Rally Team számára” – nyilatkozta Szabó Gergő.

Verseny tizenegy szakaszon

A Bákó megyében pénteken és szombaton rendezett Moldva Ralin tizenegy szakasz lesz – az Onești központjában rendezett szuperspeciálissal együtt –, főleg makadámon és aszfalton fognak száguldozni az autók. A teljes táv 427,65 km lesz, ebből 126,64 km lesz a mért szakasz. Az országos ralibajnokság ötödik etapja 1-es koefficienssel rendelkezik.

Delecour az élen

A bajnokságot a címvédő francia Francois Delecour vezeti 80 ponttal, előnye a pontvadászat felénél már tetemes, mivel a második Dan Gârtofan 58,2 egységgel rendelkezik, a harmadik Keleti Edwin 50 pontos. Szabó Gergő az összetett hetedik helyén áll 20 ponttal. A Moldva Rali után Jászvásár következik (szeptember 5–6-án), a bajnokságot pedig – tavalyhoz hasonlóan – Székelyudvarhelyen a Hargita Ralival zárják szeptember 26–27-én.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!