Moldvában raliznak Pál Alpárék

Moldvában raliznak Pál Alpárék

A gyergyói Pál Alpár és csíki Fülöp Szilárd alkotta Hargita Racing Team is részt vesz a szeptember 8–11. között rendezendő Iași Ralin. A székely ralisoknak ez lesz idén a harmadik közös versenyük a Kovászna Téli Rali és az Arad Rali után. Az idényt a Hargita Rali zárja majd, ahol szintén rajthoz szeretne állni a Pál–Fülöp-kettős.

Dobos László

2016. szeptember 06., 11:332016. szeptember 06., 11:33

2016. szeptember 06., 12:262016. szeptember 06., 12:26

„Több okból is fontos, hogy idén legalább négy versenyen induljunk. Az egyik ok a tapasztalatszerzés, a másik, hogy legalább négy verseny szükséges ahhoz, hogy jövőben már az országos bajnokságban indulhassunk” – mondta a gyergyószentmiklósi pilóta. Pál Alpár hozzátette, jövőben az országos bajnokságban a 11-es géposztályban szeretnének mindenképpen indulni, igaz, még a költségvetésükön is múlik ez.

„Sajnos Hargita megyében elég nehéz erre a sportágra támogatókat vonzani, reméljük, hogy idei teljesítményünk alapján a szponzorok tetszéseit is elnyerjük” – bizakodott a pilóta.

Utoljára május közepén, Aradon versenyeztek, és noha tervezték, nem sikerült eljutniuk a Delta Ralira. „Nem tudtunk annyi szponzort találni, hogy Tulceára elutazzunk. Így is óriási erőfeszítéseket teszünk azért, hogy az idény utolsó két viadalán a rajtnál legyünk, és természetesen a célt is meg szeretnénk látni” – mondta Fülöp Szilárd. Pál Alpár külön kiemelte a gyergyóalfalvi Borsos Romuáld munkáját, aki önzetlenül, az utóbbi napokban éjjel-nappal dolgozott a versenyautó előkészítésén.

A ralisok szerdán hajnalban utaznak el a moldvai városba. Csütörtökön este 9 óra után kezdődik számukra a versenyzés a Jászvásár központjában kialakított szuperspeciállal. Pénteken kétszer teljesítik majd a Ciocaboca 14,85 kilométeres szelektívet, szombaton a 8,45 kilométeres Păun- és a 10,7 kilométeres Dobrovăț-szakaszokat is két-két alkalommal kell megtegyék. A Hargita Racing Team célja, hogy befejezze a Iași Ralit.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!