Simone Tempestini nyerte a Tess Ralit

Simone Tempestini nyerte a Tess Ralit

A Brassói Tess Ralival elkezdődött az idei országos ralibajnokság, a hétvégi futamra ötvenkét páros nevezett be. Kisebb meglepetésre az első versenyt a csupán húsz éves Simone Tempestini nyerte.

Zátyi Tibor

2015. március 28., 21:232015. március 28., 21:23

2015. március 28., 21:312015. március 28., 21:31

 

Dorin Pulpea navigátorral az oldalán a Ford Fiesta R5-tel egyértelműen dominálták a Tess Ralit, hiszen a kilencből hét speciális próbán is a leggyorsabbak voltak.

A Napoca Rally Academy pilótája nagyon magas ritmust diktált, a verseny végén több mint másfél perccel verte a Keleti Edwin–Csomortáni Botond (Ford Fiesta R5) párost. A dobogó legalsó fokára a Dan Gîrtofan–Tudor Marza (Skoda Fabia R5) duó állhatott fel. A brassói ralit nagyban befolyásolta az időjárás, az eső mindkét versenynapon esett. Szombaton még intenzívebb volt az esőzés, a pilóták dolgát pedig a köd is nehezítette. Simone Tempestini a kilenc próbából hetet megnyert, a maradék kettőn pedig a második helyen zárt. A rossz idő és a csúszós út miatt összesen tizenhárman adták fel a versenyt (köztük volt a tusnádfürdői Alin Neagoe is). A PS4-en a Dragoş Savloschi–Ion Nicolae páros lecsúszott az útról, és a Peugeot 206-sal egy fának ütközött. A duót mentővel kórházba szállították felülvizsgálatra, egyikük sem szenvedett komoly sérülést.

A Szabó Gergő–Borbély Károly páros (Skoda Fabia S2000) az összetett hatodik helyén végzett, a nyolcadik speciálison közel állt ahhoz, hogy szakaszgyőzelmet szerezzen, Simone Tempestini után a második helyen zárt. A csíkszeredai Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros a 9-es kategóriában a kilencedik helyen végeztek, a Dacia Kupában pedig az összetett negyedik helyén.

A Tess Rali végeredménye (9 speciális próba, 130.64 km): 1. S. Tempestini/Pulpea 1:10:18.8, 2. Keleti/Csomortáni +1:36.0, 3. Gîrtofan/Marza +2:55.7, 4. M. Tempestini/Avram +3:22.9, 5. Marişca/Găureanu +3:49.0, 6. Szabó/Borbély +4:13.9.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!