Szabó Gergő megismételné tavalyi sikerét

Szabó Gergő megismételné tavalyi sikerét

A tavalyi országos ralibajnokság legjobb versenyének megválasztott Duna-delta Ralival folytatódik az idei megmérettetés. A BCR Leasing Rally Team két forduló után vezet a csapatversenyben, pozíciójukat Tulceán szeretnék megerősíteni. Szabó Gergő tavaly megnyerte a Duna-delta Ralit, idén sem maradna le a dobogóról.

Zátyi Tibor

2014. május 29., 17:262014. május 29., 17:26

2014. május 29., 17:482014. május 29., 17:48

 

„Tavaly kis szerencsével nyertük meg ezt a versenyt, mivel az első helyezettet kizárták, most is a dobogón szeretnénk végezni. Szerintem a tulceai az egyik legjobb pálya a román ralibajnokságban, egyik kedvencem, így bízom benne, hogy jól fog sikerülni ez a hétvége” – mondta a versennyel kapcsolatosan Szabó Gergő. „Aradon úgy végeztünk a dobogón, hogy egyszer fel is borultunk, azaz voltunk tetőn is. Szerencsére a lemezkáron kívül nem történt semmi más, a műszaki berendezések nem sérültek, és folytatni tudtuk a versenyt. Most sincsenek technikai gondjaink. A csapat megcsinálta az autót, én úgy érzem, hogy egyelőre ideálisak a körülmények, és minden a legnagyobb rendben van. Már várjuk a péntek délelőtti tesztet, és a verseny rajtját” – folytatta a kétszeres romániai ralibajnok, aki Borbély Károllyal közösen versenyez.

Az összetettben vezető Keleti Edwin/Csomortáni Botond páros is izgatottan várja a rajtot, elmondásuk szerint tisztában vannak a vetélytársak erősségével, mindenki az első helyre hajt. „Az első pozíciónk miatt kissé hátrányban leszünk a rajtnál, de mindezek ellenére céljaink nem változtak, a dobogón akarunk végezni. Mindig szívesen térünk vissza Tulceára, és reméljük, hogy segíteni tudjuk csapatunkat, a BCR Leasing Rally Teamet, hogy megerősítse első helyét a csapatversenyben. Nem lesz könnyű, hatalmas csatákat várok, másodperceken múlhat minden. Az utóbbi 15 év legkiegyensúlyozottabb bajnoksága az idei” – mondta Keleti Edwin.

Az 1-es szorzójú Duna-delta Ralit május 29–31. között rendezik meg Tulceán, makadámutakon. Az országos bajnokság harmadik fordulójára 53 páros nevezett be. Idén tíz speciális próba lesz, mindkét napon négy-négy szakaszt rendeznek, Tulcea belvárosában pedig péntek és szombat este is szuperspeciális próbán bizonyíthatnak a pilóták. Az össztáv 98,84 km lesz.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!