Nagygalambfalva tarolt a körzeti teremtornán

Nagygalambfalva tarolt a körzeti teremtornán

Fotó: Pál Árpád

Január 20–22. között immár huszadik alkalommal rendezték meg az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok hagyományos teremtornáját. A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban ezúttal huszonnyolc együttes szállt harcba a végső győzelemért.

Zátyi Tibor

2017. január 22., 21:362017. január 22., 21:36

2017. január 22., 23:442017. január 22., 23:44

Már péntek reggel útjára indult a labda a teremtornán, a csoportokból az első két helyezett és a két legjobb harmadik jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Nagyon könnyen nyerte az A csoportot Nagygalambfalva, mérkőzései során húsz gólt lőtt és csupán egyet kapott. A csoportból másodikként Farcád, míg legjobb harmadik helyezettként Szentlélek jutott be a nyolc közé. A B csoportban Malomfalva minden mérkőzését megnyerve lett első, maga mögé utasítva Fiatfalvát. A C kvartettben a Sporting lett az első, Betfalva pedig második. Ebből a csoportból került ki végül a második legjobb csoportharmadik, Hodgya.

A D csoportban született a legnagyobb meglepetés, hiszen Kápolnásfalu mindenkit maga mögé utasítva lett első. Szoros találkozón 2–1-re legyőzte Agyagfalvát, majd 6–4-gyel Szentegyházát fektette két vállra, a csoportkört pedig a Betfalvi Ifjúság elleni 7–1-es győzelemmel zárta. A második Agyagfalva lett, miután a továbbjutásról döntő mérkőzésen 1–0-ra győzött Szentegyháza ellen. Az E csoport is sok izgalmat tartogatott, meglepetésre Csekefalva a második helyre szorította Farkaslakát.

Az eddigi győztesek
Háromszor: Betfalva, Farcád.
Kétszer: Parajd, Farkaslaka, Lövéte, Székelyudvarhelyi Küküllő, Székelyudvarhelyi Sporting, Nagygalambfalva.
Egyszer: Almás, Szentábrahám.

A címvédő Lövéte két sima és egy nehezen kiharcolt győzelemmel szerezte meg az első helyet az F csoportban, mögötte a Korondi Ifjúság jutott tovább. A G csoportban Zetelaka együttese nagyon szoros mérkőzéseket játszva lett első, ebből a kvartettből még Szentábrahám jutott be a legjobb 16 csapat közé.

Kápolnásfalunak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, Betfalva 3–0-ra győzte le. Nagygalambfalva és Malomfalva sima győzelemmel lépett tovább, míg a Sportingnak csak büntetőkkel sikerült kiejtenie Agyagfalvát. Csekefalva sem tudott meglepetést okozni a Korondi Ifjúság ellen, akárcsak Hodgya és Szentlélek Zetelaka, illetve Szentábrahám ellen. Sor került az első igazi rangadóra is – ami akár döntőnek is beillett volna, Lövéte 1–0-ra verte Farkaslakát.

 

A negyeddöntőben csupán Lövéte nyert könnyedén, 5–0-ra verte Szentábrahám csapatát. A Korondi Ifjúság fordulatos meccsen verte Zetelakát, míg Malomfalva két góllal győzte le Betfalvát. A legizgalmasabb mérkőzés a Nagygalambfalva–Sporting találkozó volt, amelyen mindkét együttes sok helyzetet alakított ki, végül a körzeti bajnoka jutott be az elődöntőbe.

A legjobb négy között ért véget a címvédő Lövéte menetelése, nagyon pörgős és izgalmas mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott Malomfalvával. Büntetők következtek, Szakáli Botond kapus három hétméterest is kivédett, döntőbe juttatva Malomfalvát. A másik ágon Nagygalambfalva is megizzadt a Korondi Ifjúsággal, végül sikerült zsinórban harmadszor is bejutnia a teremtorna döntőjébe.

A bronzmeccsen a Korondi Ifjúság végig vezetve győzte le 3–2-re Lövétét, és ezáltal megszerezte a teremtorna harmadik helyét.

Jobb volt Nagygalambfalva

Közel telt ház volt a sportcsarnokban, amikor Fodor József játékvezető sípszójára megkezdődött a Nagygalambfalva–Malomfalva döntő. Kemény, férfias harc uralta ezt a mérkőzést is, melyen a 10. percben a több helyzetet kidolgozó Nagygalambfalva szerezte meg a vezetést Veres László révén.

A malomfalviak a második félidő elején még nehezebb helyzetbe kerültek, egy védelmi hibát követően az ellenfél növelte előnyét, Blanka Levente volt szemfüles. A továbbiakban a torna gólkirálya, Birtalan Barna veszélyeztetett, de lövései elkerülték a galambfalvi kaput.

A finálé a 23. percben dőlt el, Veres László bal oldalról eleresztett lövése kötött ki a malomfalvi kapuban. Birtalan végül szépített, beállítva a 3–1-es végeredményt. Nagygalambfalva megérdemelten hódította el a bajnoki címet, és két év után lett ismét első a körzetis teremtornán. A torna gólkirálya Birtalan Barna (Malomfalva) lett tíz találattal, míg a legjobb kapusnak Dávid Cornélt (Nagygalambfalva) választották meg.

20. körzetis teremtorna, csoportkör, eredmények:
A csoport:
Nagygalambfalva–Szentpál 8–0, Nagygalambfalva–Farcád 4–0, Nagygalambfalva–Szentlélek 8–1, Szentlélek–Szentpál 8–3, Farcád–Szentpál 4–1, Szentlélek–Farcád 2–2. A csoport végeredménye: 1. Nagygalambfalva 9 pont, 2. Farcád 4 (-1), 3. Szentlélek 4 (-2), 4. Szentpál 0.

B csoport: Malomfalva–Máréfalva 5–2, Malomfalva–Fiatfalva 3–0, Malomfalva–Oklánd 5–2, Fiatfalva–Oklánd 3–0, Fiatfalva–Máréfalva 3–1, Oklánd–Máréfalva 0–1. A csoport végeredménye: 1. Malomfalva 9, 2. Fiatfalva 6, 3. Máréfalva 3, 4. Oklánd 0.

C csoport: Sporting–Hodgya 5–2, Sporting–Székelyderzs 8–1, Sporting–Betfalva 2–0, Székelyderzs–Hodgya 1–5, Betfalva–Hodgya 2–0, Székelyderzs–Betfalva 1–2. A csoport végeredménye: 1. Sporting 9, 2. Betfalva 6, 3. Hodgya 3, 4. Székelyderzs 0.

D csoport: Agyagfalva–Kápolnásfalu 1–2, Szentegyháza–Kápolnásfalu 4–6, Betfalvi Ifjúság–Kápolnásfalu 1–7, Agyagfalva–Szentegyháza 1–0, Agyagfalva–Betfalvi Ifjúság 6–1, Szentegyháza–Betfalvi Ifjúság 3–2. A csoport végeredménye: 1. Kápolnásfalu 9, 2. Agyagfalva 6, 3. Szentegyháza 3, 4. Betfalvi Ifjúság 0.

E csoport: Zetelaka II.–Csekefalva 2–2, Farkaslaka–Csekefalva 2–4, Csekefalva–Székelyvarság 4–1, Farkaslaka–Székelyvarság 3–1, Farkaslaka–Zetelaka II. 2–0, Zetelaka II.–Székelyvarság 1–1. A csoport végeredménye: 1. Csekefalva 7, 2. Farkaslaka 6, 3. Zetelaka II. 2, 4. Székelyvarság 1.

F csoport: Lövéte–Bögöz 6–0, Lövéte–Zeteváralja 4–3, Lövéte–Korondi Ifjúság 3–0, Zeteváralja–Bögöz 2–2, Korondi Ifjúság–Bögöz 1–0, Zeteváralja–Korondi Ifjúság 1–2. A csoport végeredménye: 1. Lövéte 9, 2. Korondi Ifjúság 6, 3. Zeteváralja 1 (-2), 4. Bögöz 1 (-7).

G csoport: Homoródszentmárton–Szentábrahám 1–5, Zetelaka–Nagygalambfalva II. 1–0, Zetelaka–Szentmárton 3–3, Zetelaka–Szentábrahám 3–2, Szentmárton–Nagygalambfalva II. 2–4, Szentábrahám–Nagygalambfalva II. 6–3. A csoport végeredménye: 1. Zetelaka 7, 2. Szentábrahám 6, 3. Nagygalambfalva II. 3, 4. Szentmárton 1.

Nyolcaddöntők
Nagygalambfalva–Fiatfalva 4–1, Sporting–Agyagfalva 3–3, büntetőkkel 6–4, Kápolnás–Betfalva 0–3, Malomfalva–Farcád 5–1, Csekefalva–Korondi Ifjúság 1–3, Zetelaka–Hodgya 4–2, Lövéte–Farkaslaka 1–0, Szentlélek–Szentábrahám 2–4.

Negyeddöntők
Korondi Ifjúság–Zetelaka 3–2, Nagygalambfalva–Sporting 2–1, Betfalva–Malomfalva 0–2, Lövéte–Szentábrahám 5–0.

Elődöntők:
Nagygalambfalva–Korondi Ifjúság 3–1, Malomfalva–Lövéte 3–3, büntetőkkel 5–4.

Kisdöntő:
Korondi Ifjúság–Lövéte 3–2.

Döntő:
Nagygalambfalva–Malomfalva 3–1 (1–0).

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2017. március 10., péntek

Erjesztőtartályok miatt maradt el a mérkőzés

Nem rendezték meg csütörtök délután a Székelyudvarhelyi Vasas Femina II.–Marosvásárhelyi ASA mérkőzést a női labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében.

Erjesztőtartályok miatt maradt el a mérkőzés
2017. március 10., péntek

Nehéz meccs vár a csíki futballistákra

Első tavaszi hazai mérkőzésén a Neamț megyei Románvásár csapatát fogadja az FK Csíkszereda a román labdarúgó 3. Ligában. Lengyel Roland vezetőedző szerint nehéz meccsre kell számítani szombaton.

Nehéz meccs vár a csíki futballistákra
Nehéz meccs vár a csíki futballistákra
2017. március 10., péntek

Nehéz meccs vár a csíki futballistákra

2017. március 09., csütörtök

Megoldódni látszanak az SZFC kapusgondjai

Hazai pályán játszik a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 17. fordulójában, szombaton 15 órakor a súlyos anyagi gondokkal küzdő Bákói SC csapatát fogadja a sétatéri stadionban.

Megoldódni látszanak az SZFC kapusgondjai
Megoldódni látszanak az SZFC kapusgondjai
2017. március 09., csütörtök

Megoldódni látszanak az SZFC kapusgondjai

2017. március 08., szerda

Nyert a Bernád a gyergyóremetei Falurészek Kupáján

Tizenegy csapat mérte össze a tudását Gyergyóremetén az immár komoly hagyománnyal rendelkező Falurészek Kupáján. Hatodik alkalommal rendezték meg a kispályás labdarúgótornát, péntektől vasárnapig zajlottak a mérkőzések . 

Nyert a Bernád a gyergyóremetei Falurészek Kupáján
2017. március 08., szerda

Nem volt ellenfele a csíkszentkirályi lánycsapatnak

Megyei szakaszához érkezett a Tymbark-kupával díjazott gyermeklabdarúgó-torna. A legkisebbek, az U8-as korosztály legjobbjai Csíkszentkirályon találkoztak.

Nem volt ellenfele a csíkszentkirályi lánycsapatnak
2017. március 07., kedd

Kápolnásfalu és Csíkszentkirály lánycsapatai jutottak a döntőbe

Gyergyóholló volt a házigazdája az 5–8. osztályos falusi iskolák női csapatai számára kiírt bajnokság megyei szakaszának.

Kápolnásfalu és Csíkszentkirály lánycsapatai jutottak a döntőbe
2017. március 06., hétfő

Élre állt a Vasas Femina II.

Bravúros győzelmet aratott szombaton a Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. a Szatmárnémeti Junior otthonában. A női labdarúgó 1. Liga 8. fordulójában rendezett mérkőzés szünetében még kétgólos hátrányban volt, de végül 4–2-re nyert.

Élre állt a Vasas Femina II.
Élre állt a Vasas Femina II.
2017. március 06., hétfő

Élre állt a Vasas Femina II.

2017. március 05., vasárnap

Sereghajtóként az ASA pontot rabolt a Steauától

Hatékony játékával a Marosvásárhelyi ASA pontot szerzett a Bukaresti Steaua otthonában a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának 26., utolsó fordulójában.

Sereghajtóként az ASA pontot rabolt a Steauától
2017. március 03., péntek

Pontszerzéssel kezdett az SZFC

Két ellentétes félidőt játszott a labdarúgó 3. Liga 16. fordulójában a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután a táblázaton ötödik Románvásári VSK otthonában 1–1-re végzett a házigazdával.

Pontszerzéssel kezdett az SZFC
Pontszerzéssel kezdett az SZFC
2017. március 03., péntek

Pontszerzéssel kezdett az SZFC

2017. március 03., péntek

Nyert Vasluiban az FK Csíkszereda

Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a román labdarúgó 3. Ligában az FK Csíkszereda. A 1. csoport éllovasa a csoport harmadik helyén álló Atletico Vaslui otthonában győzött 1–0-ra.

Nyert Vasluiban az FK Csíkszereda
Nyert Vasluiban az FK Csíkszereda
2017. március 03., péntek

Nyert Vasluiban az FK Csíkszereda

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!